URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Februarie 2016, 13:24

S-au trezit din amorţeală: Studenţii orădeni îşi aleg senatorii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi sunt în sesiune, studenţii orădeni şi-au făcut timp, luni, să treacă pe la secţia de vot amenajată în Biblioteca din campus.

Tinerii trebuie să-şi voteze cei 19 reprezentanţi în Senatul universitar. Primul tur de scrutin, care a avut loc miercurea trecută, a fost invalidat din lipsă de cvorum. Atunci, de-a lungul întregii zile, abia 310 studenţi au fost să voteze.

La cel de-al doilea tur, condiţia cvorumului nu mai este obligatorie. Totuşi, tinerii s-au mobilizat mai bine, iar în patru ore de vot peste 300 şi-au exercitat acest drept.

Pentru cele 19 locuri dedicate studenţilor în Senat s-au înscris 45 de candidaţi. O parte dintre aceştia s-au coalizat în două grupuri distincte, care se promovează fiecare cu un program comun.

Unul dintre grupuri, intitulat "#Democraţie în UO", cuprinde 12 tineri, majoritatea reprezentanţi ai asociaţiilor studenţeşti, unii chiar foşti senatori. Programul lor conţine 10 revendicări: consultarea permanentă a studenţilor în luarea tuturor deciziilor, informare publică despre deciziile luate la nivelul Senatului şi al Consiliului de Administraţie prin toate căile de comunicare, în special pe cele online, transparenţă în distribuirea locurilor în cămine şi eficientizarea acestui demers printr-un sistem informatizat, dar şi creşterea numărului de burse şi creşterea ponderii de burse sociale de la 20% la 30% din totalul burselor.

Cel de-al doilea grup format din studenţi şi promovat cu sloganul "Vocea TA în Senatul UO" a adunat alţi 18 studenţi, care au anunţat că vor milita pentru accesul studenţilor la mediul socio-economic, activităţi culturale şi de divertisment accesibile financiar, dotări pentru cămine şi dinamizarea vieţii studenţeşti.

Votul tinerilor pentru Senat este urmărit atent şi de cadrele didactice ale Universităţii. Asta pentru că, alături de reprezentanţii din consiliile facultăţilor, aceştia vor avea dreptul să voteze viitorul rector al Universităţii din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sunt studenți frumoși!
Să nu mai comentați malițios despre studenți!!!
Postat 01 Februarie 2016, 13:32 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON