URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iulie 2021, 14:00

S-au încheiat înscrierile. Patru creşe orădene mai au 71 de locuri vacante!

S-au încheiat înscrierile. Patru creşe orădene mai au 71 de locuri vacante! foto: DASO
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Oradea a încheiat înscrierile la creşe pentru anul şcolar 2021-2022.

Au rămas 71 de locuri!

Potrivit unui comunicat al Primăriei, listele nominale cu punctajul stabilit pentru fiecare copil pot fi consultate de părinţi pe portalul www.daso-oradea.ro.

"În Oradea avem 680 de locuri în creşe din care pentru anul şcolar 2021 - 2022 au rămas disponibile 380 de locuri. În urma procedurii de selecţie de dosare, 170 de copii nu au fost înscrişi. Părinţii pot opta pentru 71 de locuri rămase vacante la patru creşe orădene, iar pentru circa 100 de micuţi situaţia se va lămuri pe parcurs", a declarat pentru BIHOREANUL directorul DASO, Anca Grama.

Părinţii copiilor rămaşi fără loc pot opta pentru înscrierea lor la Creşa 13 "Luiza şi Patrocle" din strada Bumbacului, care are disponibile 14 locuri, Creşa 8 "Căsuţa Piticilor" din strada 1848 (10 locuri), Creşa 14 "Micul Fluturaş" din strada Iuliu Maniu 46  (11 locuri) şi Creşa 15 "Căsuţa prieteniei" din Parcul Industrial I din Şoseaua Borşului (36 locuri).

"Orădenii care lucrează în zona centrală a oraşului mai găsesc locuri libere pentru copii la creşa din strada Iuliu Maniu, iar cei care au optat pentru creşa de lângă Parcul 1 Decembrie au la dispoziţie, în apropiere, creşa din strada 1848", a spus Grama.

Nouă şi fără căutare...

În mod surprinzător, în ciuda dotărilor de ultimă generaţie, noua grădiniță cu creşă din Parcul Industrial (foto jos) are în continuare 36 de locuri libere.

"Foarte mulţi părinţi au preferat să îşi dea copiii la creşele din Rogerius, deşi lucrează în Parcul Industrial, nu pentru că le-ar fi mai comod, ci pentru că creşa de aici este nouă şi nu au niciun feedback despre calitatea serviciilor prestate aici", a declarat directoarea DASO.

Părinţii copiilor care au rămas în aşteptare după prima procedură de selecţie a dosarelor mai pot să îi înscrie pe micuţi la adresa de email sps@daso-oradea.ro pentru unul dintre cele 71 de locuri disponibile la cele patru creşe.

"În cazul în care numărul solicitărilor va fi mai mare decât numărul locurilor disponibile la una din creşele de mai sus, admiterea se va realiza în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut iniţial", se menţionează într-un comunicat al DASO.

Listele finale cu copiii admişi şi cei aflaţi încă în aşteptare vor fi publicate și vor putea fi consultate pe portalul municipalităţii www.oradea.ro şi cel al DASO, www.daso-oradea.ro până la data de 21 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON