URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2024, 20:10

S-au ales noii decani ai Universității din Oradea. Bodog este iar șef la Medicină!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concursurile pentru desemnarea celor 15 decani ai facultăților Universității din Oradea s-au încheiat miercuri, iar 12 dintre actualii șefi și-au asigurat noi mandate.

Marea surpriză este la Facultatea de Medicină și Farmacie, unde senatorul PSD Florian Bodog devine, din prodecan, decan. Bodog a mai condus Medicina între 2012 și 2016.

Pentru șefia FMF au candidat decanul în funcție, Adrian Maghiar, și prodecanul Bodog. Miercuri, cei doi au fost programați să-și susțină programul managerial în fața comisiei anume formate de rectorul Constantin Bungău, dar, din motive neelucidate, Maghiar nu s-a prezentat. Astfel, Bodog a câștigat funcția de decan cu 98 de puncte, în timp ce contracandidatul său a obținut doar 28,75 de puncte, după evaluarea programului managerial propus.

Bodog vrea „absolvenți onești”

„În noul mandat de decan îmi propun ca Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea să reușească să formeze nu doar specialiști bine pregătiți în domeniul medical, dar mai ales să avem absolvenți onești și empatici, care înțeleg nevoile pacienților. Pentru că înainte de orice trebuie să fim și să rămânem oameni”, a scris Bodog pe contul său de Facebook, unde și-a anunțat reușita.

Senator PSD, chirurgul Florian Bodog are o avere considerabilă, cu 700.000 lei și peste 66.000 euro în conturi, 5 terenuri, 2 apartamente și 3 case, un BMW și acțiuni de peste 2 milioane lei la mai multe firme. Conform celei mai recente declarații de avere, Bodog a câștigat lunar salarii cumulate de 39.212 lei, din care 14.500 de la Spitalul Județean, 11.400 de la Senat și 9.500 de la Universitate. 

Florian Bodog a fost de-a lungul timpului în centrul mai multor controverse. El a fost inculpat de DNA pentru abuz în serviciu şi fals, fiind acuzat că pe vremea când era ministru al Sănătăţii şi-a angajat fictiv la cabinet o consilieră din Oradea care nici măcar nu s-a deplasat în Capitală la serviciu. 

De asemenea, în toamna anului 2023, el a primit din nou de la Ministerul Educației titlul de abilitat și dreptul de a coordona doctoranzi, în baza unei teze pe care a susţinut-o vara trecută la Universitatea din Oradea. BIHOREANUL a dezvăluit că prima abilitare i-a fost anulată deoarece nu îndeplinea condiţia ca titularul să aibă minimum 6 articole ştiinţifice semnate ca autor principal.

Decani longevivi

Decani noi vor mai fi la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, unde a câștigat funcția Voichița Ionela Hule în fața colegului Alin Florin Pop (în timp de decanul în funcție, Alexandru Pele, nu a mai candidat) și la Facultatea de Științe Economice, unde Claudia Diana Sabău-Popa a câștigat în fața colegului Dorin Coita (care de asemenea nu s-a prezentat la proba de interviu). Nici la Științe Economie decana în funcție, Alina Bădulescu, nu a mai candidat pentru un nou mandat.

La celelalte facultăți, șefii rămân neschimbați: Corina Andor la Arte, Marcela Prada la Construcții, Cadastru și Arhitectură, Cristian Miheș la Drept, Alexandru Ilieș la Geografie, Turism și Sport, Eugen Macocian la Informatică și Științe, Eugen Gergely la Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, Cristina Hora la Inginerie Energetică și Management Industrial, Gabriel Moisa la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Veronica Buciuman la Litere, Cristina Maerescu la Protecția Mediului, Karla Barth la Științe Socio Umane și Viorel Popa la Teologie Ortodoxă.

Decanii vor fi în funcție în următorii cinci ani, la fel ca rectorul Constantin Bungău, ales pentru al patrulea mandat în această primăvară.

Rezultatele concursurilor pentru decani, așa cum au fost publicate pe site-ul Universității:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Diplome false
Cineva de acilea ar tre' sa stie ca acestea s-a dat pe vremea cand iera decan personajul de trista amintire Mircea Ifrim. Venea cu aeroplanu' de la Bucale cand voia muschii lui si salasluia la Dacia, cu haleala cu tot, cu nevasta lui (pe)chineza care stia limba romana dupa ureche da' preda medicina traditionala chineza la Universitatea din Oradea, pe oarece bani buni!! Ifrim venea cu javra lui pe care o plimba pe holurile hotelului (L-AM VAZUT EU!!!). Cand rectorul Maghiar i-a taiat macaroana a inceput sa latre (Ifrim, nu javra...) pe chestia diplomelor false de care, cica (daca iera prosti care sa il creada...) iera date fara ca el, injerasul nevinovat, sa stie!! Pai nu iera semnate de el??!! Ce iera el atunci, decan sau qaqat (varianta a doua fiind cea plauzibila...)??!! Daca ie unii care nu stie, poa' sa se documenteze!!
Postat 19 Iulie 2024, 07:48 de AnaConda
Bodog vrea „absolvenți onești”
Un plagiator vrea onestitate. Pai cum, daca am fi toti hoti de la cine am mai fura, trebuie sa fie si onesti pe lumea asta care fac treaba si vii tu la urma si umfli potul, cum s-a intamplat la Judetean unde Dl. Dr. Teodor Urda intr-o perioada in care Judeteanul era o cocina de porci a ridicat Sectia de Chirurgie Plastica la standarde occidentale. A venit Bodog - plagiatorul, la pensionat pe Dr. Urda - un medic extraordinar si s-a cocotat in toate functiile pe care le detinea acesta. Ministru, senator, decan la facultate, pofesor, sef de sectie la Spitalul judetean adevarat superman, bieninteles incaseasa toate cele 4-5 salarii ca doar el lucreaza 40 ore pe zi.
Postat 18 Iulie 2024, 10:40 de Emilut
Stevie.
Daca Universitatea Oradea ar avea o companie aerieana, sigur Stevie Wonder ar fii singurul si cel mai bun pilot la companie.
Postat 18 Iulie 2024, 09:01 de Citizen
Așadar, Bodog nu va mai fi parlamentar.
Asta pentru că este incompatibilă pistura de decan cu cea de senator sau deputat. Se retrage omu' strategic acasă, consumând anii rămași până la pensie. Babană la contributivitate și tot așa mare pe necontributivitatea de tip special.
Postat 18 Iulie 2024, 09:00 de KP
Nea brancardieru',
ce se mai aude cu diplomele alea false, s-au prescris faptele?!
Postat 18 Iulie 2024, 04:30 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON