URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Aprilie 2024, 16:15

S-a semnat contractul cu HiSky, pentru noile zboruri din Oradea

S-a semnat contractul cu HiSky, pentru noile zboruri din Oradea Iulian Scorpan, CEO-ul HiSky, și Mihai Jurca, city managerul Oradiei, la semnarea contractului pentru noile zboruri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

City managerul Oradiei, Mihai Jurca, și CEO-ul HiSky, Iulian Scorpan, au semnat joi, la Chișinău, contractul de asociere în participație între societatea Air Oradea și operatorul de transport aerian care are una dintre baze în capitala Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut în aceeași zi atât de Consiliul Județean Bihor, cât și de Primăria Oradea, cele două instituții fiind asociate în compania locală Air Oradea, înființată în 2021 cu scopul de a atrage zboruri pe aeroportul local. 

În baza acestui contract, valabil vreme de cinci ani, HiSky va opera zboruri de linie de la Oradea la București și la Londra, precum și zboruri charter către trei destinații de vacanță, care urmează să fie anunțate. 

Vor fi 5 zboruri pe săptămână, pe ruta Oradea – București și retur, precum și 3 zboruri pe săptămână pe ruta Oradea – Londra și retur.

„Investiția noastră de 750 de mii de euro pentru un business plan de 5 ani a fost gândită pentru a dezvolta zboruri stabile și pentru a susține eforturile deschiderii unei baze operaționale de pe Oradea, care ne va permite pe viitor să gândim și alte direcții de dezvoltare. Raportat la cifra de afaceri a business plan-ului, investiția publică este de 2%, riscul operării fiind asumat de compania HiSky. Doresc să mulțumesc conducerii companiei, domnului Iulian Scorpan, și echipei sale pentru încrederea pe care ne-o oferă prin deschiderea de noi zboruri de pe Aeroportul Oradea”, a precizat Mihai Jurca, city managerul Oradiei, potrivit comunicatului CJ Bihor.

CEO-ul HiSky a vorbit, la rându-i, despre deschiderea unei baze operaționale la Oradea și despre legăturile pe care orădenii le vor avea, inclusiv cu metropola New York.

„Bihorul este unul dintre județele cu potențial, care a fost, până acum, slab deservit de transportul aerian. De aceea, am ales să stabilim aici cea de-a patra bază operațională a companiei, după București, Cluj și Chișinău. Pentru început, vom opera zboruri către două destinații. Prin ruta către București vom oferi, însă, orădenilor acces la întreaga noastră rețea de destinații. Avem un sistem de legături extrem de bine pus la punct, ceea ce înseamnă că din Oradea, cu doar o scurtă oprire în capitală, pasagerii vor putea ajunge în alte zece orașe din Europa și din Statele Unite. Practic, zborul de la Oradea la New York va avea o durată de numai 12 ore”, a declarat Iulian Scorpan.

În această perioadă, compania HiSky face demersuri pentru rezervarea sloturilor de zbor, astfel încât cel târziu în luna octombrie 2024 să înceapă operarea curselor. 

HiSky are o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configurații variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri și 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează zboruri către SUA). 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
e adevarat ca la aeroporturi mai mici se practica cateva, putine zboruri directe low cost catre vreo 2-3 destinatii
iar la aeroporturi mici care nu au 3 milioane de pasageri pe an si 30 de conexiuni cu toate aeroporturile din europa, ...biletele sunt mai scumpe si tot prin hub mergi. Si aeroporturi mici nu ar fi doar Dresden si Leipzig ci si Oradea intra in aceeasi categorie! Totusi, e mai bine decat o oradie fara aeroport
Postat 12 Aprilie 2024, 19:40 de unu
la zboruri in europa, preferi rute directe si low-cost
dar realisti sa fim, nici Leipzig or Dresden cu 1-2 milioane de pasageri nu au legaturi cu toate tarile europene precum are Munich. Low cost, zbori pe aerogara de pasageri cu plasa de rafie din Londra sau in curse de vara spre destinatii din Mediterana. In rest, curse de linie zbori in Munich, Frankfurt si de-acolo ai legaturi mai departe. Toti oradenii cer curse spre toate oraselele unde s-au stabilit, dar daca vin acasa odata pe an, cursa ar putea fi fezabila doar ca un charter de Craciun si de Paste. Si nu doar oraselele spre care cer unii curse, ci si faptul ca Oradea e un orasel la nivelul acelorlalte orasele, nu o capitala.
Postat 12 Aprilie 2024, 19:25 de unu
Air Oradea
Alta solutie falimentara luata de buldozerist si sluga lui. Atatia bani investiti in aeroport pt curse nerentabile care vor fii anulate in jumate de an. Ar trebuii sa cumpere niste baloane cu aer cald sa poata lumea sa faca naveta din judet la oras
Postat 12 Aprilie 2024, 17:37 de sandu2102
La zboruri locale, regionale in interioul UE ai nevoie de zboruri mai directe, curse low cost
Conexiunea la hub e ptr zboruri globale, pe alte continente. E mai scump ca nu merge oricine ca turist asa departe, insa sunt folosite de angajati in delegatii si chiar si de investitori.
Postat 12 Aprilie 2024, 14:29 de unu
Mihaita
Care sunt alea??
Postat 12 Aprilie 2024, 10:47 de Sandu2100
sanduivanov aka vasi13
Bine ca ai tu bani, se pare ca te plătește bine PSD.
Postat 12 Aprilie 2024, 10:47 de Sandu2100
Low-cost
Pina sa intre hisky in "business plan de 5 ani", puteti face un citybreak pina la Varsovia cu numai 200€. Profitati pina nu baga angela pasaportul de carbon, dupa care va limitati la 2 zboruri/ an. Poate obligatorii... oferta CJB
Postat 12 Aprilie 2024, 08:49 de excalibur
Sandu 2100
Ce se agita molusca de sandu2100, dar cand va trebui sa scoti un 500 euro sa ajungi in Italia sau Spania, sa te vad pe tine care nici bani de bilet OTL nu ai.
Postat 12 Aprilie 2024, 08:22 de sanduivanov
ce nu avem prin tarom, avem prin hisky
Oradea- New York cu o escala de 2-3 ore in Bucuresti. A meritat sa facem un parc de 100 mii euro in Moldova, si ne-am ales cu baza aeriana conectati cu America. Guvernarea Moldova sub conducerea actuala e proEuropeana, nu proRusa. Ca au si ei in tara simpatizanti si votanti cu rusii, e drept dar e altceva. Mainile externe ale Rusiei in Europa sunt Viktor Orban, Gerhard Schroder si Angela Merkel.
Postat 11 Aprilie 2024, 22:01 de unu
Cel puțin ciudat....
Ăștia au 3 baze, cum zic ei, la București, Cluj și Chișinău... a patra la Oradea (vor să lase un avion pe pistă, drept rezervă) și ăștia semnează contractul tocmai la Chișinău?????? Hmmmmm m.............
Postat 11 Aprilie 2024, 19:04 de Taxi-driver
Sandu aviatoru
Exact asta spun, vin alegerile voi cred ca faceti propaganda de 4 ani. Zeci de promisiuni nici o fapta. Ai dreptate tu ai spus-o acum. In 4 ani nici un zbor
Postat 11 Aprilie 2024, 18:27 de Mihaita
Mihaita
Promisiunile sunt fapte. La Bolojan și Birta. Vad ca trage tare propaganda inainte de alegeri ::::))))
Postat 11 Aprilie 2024, 18:17 de Sandu2100
Iar?
Cate contracte au fost semnate si nu s-a finalizat nici unul? E exact ca sandu2100 care vrea dar nu poate, sau nu are cu ce. Vorbim peste 1 an sa vedeti daca va fi ceva. Acum vin alegerile se promit multe. In 4 ani au fost zeci de promisiuni sau minciuni.
Postat 11 Aprilie 2024, 18:10 de Mihaita
preturile la bilete care vor fi?
ca de racheti care paraziteaza sistemul e plin podu la "Orade" cat si in Bihor,cat si la subcarpaticii de la Bucuresti! PS si mai zicea riviera ca eu sunt pro Moscova,uite riviera ca galbejitii te-au tradat si iar! moldovenii sunt mai mult decat credeti mainile externe ale rusiei in europa
Postat 11 Aprilie 2024, 17:54 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON