URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 August 2024, 21:27

S-a deschis Centura Oșorhei. Vezi cum se circulă! (FOTO/VIDEO)

Centura Oşorhei, cea mai aşteptată şi totodată cea mai importantă din Zona Metropolitană a Oradiei, a fost deschisă circulaţiei sâmbătă seara, de la ora 19.

Imediat după inaugurare, care a fost fără fast și tăieri de panglici, BIHOREANUL a dat o tură pe noul drum de legătură, care are o bandă pe sens, și a parcurs cei 5,8 kilometri în aproximativ 6 minute.

Centura, care a fost deja străbătută de sute de maşini, va contribui semnificativ la fluidizarea traficului, preluând o bună parte din cele peste 25.000 de autovehicule care tranzitează zilnic localitatea Oşorhei.

Traseul centurii construite de Consiliul Județean începe din sensul giratoriu aflat la intersecţia centurii Oradea cu drumul comunal spre Cheriu, ocoleşte Oşorheiul pe la sud şi se încheie în giraţia de pe DN1 care face legătura cu drumul comunal spre Fughiu. De asemenea, centura include două poduri peste Valea Bonar şi Valea Tăşad, precum şi un pasaj suprateran care traversează calea ferată Oradea – Cluj la intersecţia cu localitatea Fughiu.

Centura Osorhei

În cadrul aceluiaşi proiect, sunt în desfăşurare lucrări de reabilitare şi pe drumul judeţean dintre Oşorhei şi Copăcel, care includ lărgirea şoselei, refacerea podurilor şi accesului la proprietăţi. Aproximativ 70% din aceste lucrări au fost deja finalizate.

Lucrările la drumul ocolitor au început în martie anul trecut şi au fost executate de compania PORR Construct.

Valoarea totală a contractului pentru realizarea centurii şi reabilitarea DJ 767E a fost de 108,275 milioane lei plus TVA, cu finanţare asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2021-2027.

Centura Osorhei

Noua centură reprezintă una dintre cele mai importante rute din cele 5 centuri construite în Zona Metropolitană Oradea, contribuind la reducerea semnificativă a timpului de deplasare şi eliminarea blocajelor care se creează adesea pe DN1, la ieşirea din Oradea spre Oşorhei.

Realizarea centurii Oşorhei face parte dintr-o serie de proiecte ale CJ Bihor ce includ, pentru Zona Metropolitană Oradea, şi centurile Sântandrei, Sânmartin şi Nojorid (date deja în folosinţă), Aleșd (care va fi dată în folosință pe 30 august), Beiuș (care urmează să se deschidă în septembrie) și Biharia (care trebuie să fie finalizată până la sfârşitul anului).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Da Sando ...
... e treaba mare în persoană. Cu subiect și predicat. S-a scremut "cârmaciul" de mulți ani încoace, ca să umple vasul ce trebuia și înlocuit cândva, dar abia acum i-a scăpat unul dintre căcăței.
Postat 25 August 2024, 21:38 de KP
KP aka mama Omida
Stai mai liniștită, in Oradea si Bihor se face treabă datorită lui Bolojan și Birta
Postat 25 August 2024, 17:54 de Sandu2100
KP
Adica indicator Oradea Sud care duce in nord si semnul de Satu Mare care te duce la Arad? Au pus preventiv ca știu ei ca se inverseaza polii in ceva ani...
Postat 25 August 2024, 15:15 de ionelul
Astăzi, fiind duminică ... am tras o fugă până la livada de pruni din Birtin a "cârmaciului".
Întradevăr, aproape 6 minute de parcurs încolo pe noua centură. La întoarcere am venit ca de obicei prin buricul Oșorheiului .. reducând timpul cu 2 minute (sâc). Am să vă spun eroarea de concept a acestei noi centuri. La capătul de sud al Oșorheiului cârmești la 90° de parcă ai vira de pe o stradă pe altă, după un colț. Aceeași problemă la centurile Nojorid unde e mai gravă geometria, sau unde se intră de la Sânmartin în Oradea, care-i și prost marcată de indicatoare.
Postat 25 August 2024, 13:30 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON