URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 28 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Octombrie 2024, 12:11

S-a deschis Centrul de colectare deșeuri cu Aport Voluntar Tinca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu bucurie, anunțăm că s-a deschis Centrul de colectare deșeuri cu Aport Voluntar (C.A.V.) din Tinca situat la ieșirea din Tinca spre comuna Husasău de Tinca.

Centrul de colectare deșeuri cu aport voluntar C.A.V. Tinca este administrat de Primăria Tinca prin intermediul operatorului de salubritate AVE. Aici, locuitorii din comunele Husasău de Tinca și Batăr vor putea să colecteze gratuit deșeuri diverse, contribuind astfel la protejarea mediului și la menținerea curățeniei în comunitate.

Deșeurile vor fi preluate GRATUIT de la persoanele fizice din comunele Tinca, Husasău de Tinca și Batăr, pe baza cărții de identitate, accesul cetățenilor fiind permis în centru cu și fără vehicule.

În cazul vehiculelor, acestea vor avea sarcina utilă maximă de 1,5 tone.

ORAR de funcționare C.A.V. Tinca

- În perioada martie - octombrie, centrul va funcționa de două ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, între orele 8 și 16;

- În perioada noiembrie - februarie, centrul va funcționa o dată pe săptămână, în ziua de sâmbătă, între orele 8 - 16.

Tipuri de deșeuri acceptate la C.A.V.:

- deșeuri cu conținut periculos: ulei vegetal, bidoane insecticide, cutii vopsele, anvelope, neoane, baterii;

- materiale textile

- bunuri reutilizabile

- obiecte de uz casnic

- sticlă

- deșeuri electrice/electronice/electrocasnice

- materiale plastice

- hârtie și carton

- lemn, mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungate

- deșeuri vegetale

- deșeuri din construcții rezultate din reamenajare spațiu de locuit și pentru care nu se emit autorizații de construire: beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle de produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips și vată minerală.

Deșeurile din construcții se vor transporta în saci rezistenți și nu vor conține poliuretani, sticlă, pământ, azbest.

Aceste tipuri de deșeuri NU aparțin fluxului de deșeuri menajere pe care le colectează AVE. Rugăm clienții să transporte personal la acest centru deșeurile enumerate mai sus.

Cantitățile pentru anumite tipuri de deșeuri sunt limitate pe zi, conform Regulamentului de funcționare a centrului de colectare prin aport voluntar a deșeurilor (regulamentul se poate găsi la primăria Tinca).

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5955 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON