URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Aprilie 2021, 21:52

Romi Neguş, la ieşirea din sediul Poliţiei Bihor: "Nu aveţi ce face, iar mă pozaţi?" (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Romulus Markovics, alias Romi Neguş, Aurel Sebastian Filimon și Berger Sándor Dávid, cei trei interlopi ridicaţi, luni, într-o operaţiune a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, au ieşit după mai bine de 4 ore din sediul Poliţiei Bihor.

Acuzația: tentativă de omor

Potrivit surselor BIHOREANULUI, celor trei li s-au prelevat probe ADN şi au fost audiaţi, iar în cazul lui Filimon i s-a adus la cunoştinţă că are calitate de suspect, fiind pus sub urmărire penală sub acuzația de tentativă la omor. 

Acţiunea s-a realizat într-un dosar care priveşte o reglare de conturi din 2014, din faţa Lotus Center, care s-a soldat cu rănirea lui Marius Lazăr, alias Ciobanu’, cunoscut recuperator şi bătăuş, ajuns în stare gravă la spital.

Dreptul la tăcere

Romi Neguş, care este inculpat deja în această cauză, a uzat, luni, de dreptul la tăcere, refuzând să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

La fel a făcut, de altfel, şi când a ieşit din sediul Poliţiei. Însoţit de avocatul său, Lucian Negruţiu, de soţie şi mai mulţi prieteni, acesta a plecat grăbit, vizibil iritat de prezenţa jurnaliştilor. "Nu aveţi ce face, iar mă pozaţi?", a spus interlopul.

Luat de la terasă

Mai multe echipaje de Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, inclusiv "mascaţi" de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au descins, luni, la prânz, în trei zone ale oraşului, într-o operaţiune care a avut ca scop ridicarea celor trei interlopi orădeni.

Romulus Markovics a fost luat de pe o terasă, în zona Parcului 1 Decembrie, David Berger direct de pe stradă în timp ce Aurel Sebastian Filimon a fost ridicat de acasă. 

Cei trei sunt bănuiţi că au participat la altercaţia din 2014, alături de Remus Balog şi Cristian Corodi, condamnaţi deja definitiv la închisoare cu executare în acest caz. Răfuiala, despre care BIHOREANUL a scris chiar recent, l-a vizat pe interlopul Marius Lazăr, atacat la ieşirea din sala de sport de patru bărbaţi cu feţele acoperite, preluaţi apoi de o altă persoană, aflată la volanul unui BMW, cu care apoi toţi au dispărut. 

Ale cui sunt urmele?

După condamnarea lui Balog şi Corodi, ancheta în caz a continuat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, faţă de Markovics şi "persoane neidentificate", dosarul fiind clasat în trei rânduri, din lipsă de probe. Tot de atâtea ori, însă, avocaţii victimei au atacat soluţia, iar instanţa de judecată a dispus reluarea cercetărilor.

Ultima dată, verdictul a fost dat pe 7 septembrie 2020 de către judecătoarea Crina Muntean, cea care a şi descoperit o scăpare până atunci nesesizată de nimeni: deşi pe bâtele cu care a fost lovită victima au fost găsite profilurile genetice ale 5 persoane, anchetatorii s-au limitat până atunci să le compare doar cu cele ale lui Balog şi Corodi, nu şi ale celorlalţi suspecţi din cauză, cum e şi cazul lui Markovics, Filimon şi Berger. 

Ca atare, judecătoarea a dispus reluarea anchetei, care acum e coordonată de fostul şef al DNA, Ciprian Man, acum procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Justitie incorecta deocamdata..
Negus puscariasyl,interlopul.traficantul de femei si de droguri..banda organizata..camatarie,,etc,,Oare doar eu stiu toate astea si Politia nuu??Justia din oradea din pacate e prea corupta sau mai bine spus Unii din ei..intrebare cum un Doseanu castiga atatea procese???oare ca stie legea si restul nuu??NiCIODATA...nEGUS SI tURMA TREBUIA SA FIE INCHISI DE ANI DE ZILE DAR NU SE VREA...ORADEA PIERDE MULT LA jUSTITIE PT CA IN ORADEA INCA MAI DOMINA UNII INTERLOPI..pOL E PE FELIE CU EI..IAR jUSTITIA IN INTERIOR ARE F MULTE 'CARTITE\DIN PACATE...DAR VEDEM DECIZIA
Postat 13 Aprilie 2021, 21:41 de vasile1990
Pe limba tuturor.
Dacă îi iese manevra, va mai trăi câțiva ani din despăgubiri...dacă sunt închise sălile de jocuri, la asta se pricepe și el. Cine... partea vătămată, desigur.
Postat 13 Aprilie 2021, 15:11 de User anonimizat
"De ce-ai venit?"
Fara sa fie cu supărare, chiar aveati pretentia sa va raspunda de dincolo strada, adica asa se pune o întrebare sau se incearca a face un reportaj?....
Postat 13 Aprilie 2021, 07:34 de Seba
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON