URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Noiembrie 2020, 14:05

România inteligentă: Mensa îi provoacă pe copiii şi adolescenţii isteţi la un concurs

România inteligentă: Mensa îi provoacă pe copiii şi adolescenţii isteţi la un concurs sursa foto: radionursery.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mensa, organizaţia românilor cu un nivel ridicat de inteligenţă, îi provoacă pe copiii şi adolescenţii cu vârste între 9 şi 18 ani să-şi imagineze cum ar arăta, desenată, România inteligentă.

„Unul dintre scopurile Mensa este să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile și utilizările inteligenței. Astfel, pentru Ziua Națională a României, Mensa România organizează un concurs de desen și pictură pentru tineri, având tema „România inteligentă”, prin intermediul căruia tinerii pot ilustra conceptul de inteligență”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Fiecare concurent poate să aleagă tehnica de realizare (creion, cărbune, pastel, acuarelă, mixtă, etc.) şi dacă preferă o compoziţie color sau alb-negru. Lucrările trebuie fotografiate sau scanate la o calitate cât mai bună, iar fotografiile (în format .jpg, .png, .bmp sau .gif) se vor trimite în perioada 15–28 noiembrie (ora 23:59), la adresa de e-mail: concurs.desen@mensaromania.ro.

Juriul va aprecia originalitatea ideilor și calitatea grafică a lucrărilor, iar câştigătorii vor fi premiaţi cu câte 500 de lei. Concursul are două secţiuni: una dedicată copiilor membri Mensa şi una celor care nu au această calitate, iar concurenţii vor trebui să precizeze, când expediază lucrarea, dacă fac sau nu parte din organizaţie. Regulamentul complet al concursului poate fi citit pe site-ul Mensa România, unde, pe 1 decembrie, vor fi publicate şi rezultatele.

Mensa România numără circa 700 de membri care se încadrează în primii 2% cei mai inteligenţi oameni, care și-au testat inteligența și care au ales să se alăture organizației. Organizaţia are şi o comunitate dedicată membrilor care nu au împlinit încă 18 ani, Mensa Gifted Youth România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
CrisDumi
Am observat că de câțiva ani încoace ești specialistă nu doar in BOLOJAN, BIRTA , PNL ci și în electrică, construcții tuneluri, pasaje cai ferate, drumuri de centură, parcuri, poduri, totodată ești specialistă in COVID, virusolog expert , doctor honoris , falus captuvus. Tu chiar nu vezi că și ce-l mai slab de la copiii au talent te depășește ::::::))))
Postat 11 Noiembrie 2020, 21:24 de Sandu2100
După "România Lucrului Bine Făcut" și "România Normală" ...
... fix "România Inteligentă" mai lipsea, ca să ridicăm PIB-ul prin expoet de specialiști și experți de talie mondială !?! Ați observat că, de trei decenii încoace, oriunde și în orice direcție întorci capul numai de experți și de specialiști dai cu ochiul și timpanul ?!?
Postat 11 Noiembrie 2020, 17:27 de CrisDumi
Cred...
...ca minorii, in general, ar trebui invatati sa coopereze, sa relationeze social civilizat. Nu mi se pare inteligent sa inveti copiii sa concureze, sa-si identifice semenii drept competitori si nu colaboratori, ci sa colaboreze, sa fie parteneri sociali de incredere. Altfel se cultiva personalitate conflictiva copiilor, lucru antisocial.
Postat 11 Noiembrie 2020, 17:14 de marginan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON