URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2024, 14:30

Roboţii din Oradea: Programatorii unei firme orădene pregătesc primul consultant în vânzări AI

Roboţii din Oradea: Programatorii unei firme orădene pregătesc primul consultant în vânzări AI sursa foto: Helion
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania orădeană Helion pregăteşte lansarea setului său de roboți AI, denumit HelionData.com, destinat atât companiilor private, cât şi instituţiilor publice. Noii „angajați” vor automatiza procesul de ofertare personalizată a clienţilor.

Potrivit Bursa.ro, principala atracţie a HelionData.com este HeliBot, un model AI generativ aflat în faza de testare finală şi evaluat independent la aproximativ 1,5 milioane de euro.

HeliBot are capacitatea de a învăţa şi de a se adapta rapid la diversele nevoi ale utilizatorilor săi, fiind capabil să proceseze volume mari de date, să ofere analize predictive şi să automatizeze procese complexe, reducând astfel erorile umane şi economisind timp preţios. Concret, robotul utilizează tehnologia machine learning pentru automatizarea procesului de ofertare personalizată a clienţilor. Aspectul a fost testat de Divizia de Security a Helion, care comercializează şi instalează diverse tipuri de sisteme de securitate.

Până acum, pentru definirea unei oferte aferente fiecărui sistem (incendiu, alarmă la efracţie, supraveghere, control acces etc.), angajaţii Helion aveau un algoritm complex cu aproximativ 700 de variante de configurare.

“Se trecea de fiecare dată prin 20-25 de paşi şi rezulta un sistem ofertat final care urma să fie validat de responsabilul tehnic de proiect. Acum, împreună cu Darius Gal - managerul de modul HeliBot -, am creat un Robot AI pe care l-am antrenat cu cele aproximativ 7500 de oferte create de Helion Security în anii 2024 şi 2023”, a explicat directorul general al Helion, Rareş Codrean, pentru Bursa.

Discuţii cu Helibot

Conform sursei citate, robotul AI a integrat toate 7500 de oferte şi, prin machine learning, acum generează automat oferte personalizate, exacte, cu doar 2-3 întrebări într-o conversaţie de genul:

Client: - Salut! Doresc o ofertă de sistem supraveghere pentru o clădire de birouri.

HeliBot: - Salut! Câte încăperi are clădirea (te rog include birouri, hol, magazie, bucătărie), câte etaje şi aproximativ ce suprafaţă are clădirea. De asemenea, aproximativ ce suprafaţă are curtea?

Client: - Clădirea are 7 încăperi pe două etaje. Curtea are aproximativ 450 metri.

HeliBot: - Îţi recomand oferta ataşată.

Imediat după răspuns, robotul ataşează un document în format PDF care include oferta detaliată pentru 12 camere 5MP (7 dome cu IR 30m şi 5 de exterior cu IR 60m), NVR, stocare, monitor, cablaj, accesorii + manopera aferentă, după care întreabă utilizatorul dacă dorește să fie transferat către un coleg pentru programarea unei instalări.

“Cu doar două întrebări, HeliBot a ştiut să recomande şi să oferteze sistemul cu precizia unui Senior Sales în baza antrenamentului iniţial pe ofertele efectuate de Helion în 2023 şi 2024. Marja de preţ este +/- 3% faţă de o ofertă redactată în paralel de un Senior Sales al nostru. Darius Gal chiar a creat ceva excepţional!”, explică Rareş Codrean (foto).

Robotul poliglot

Mai mult, o componentă foarte importantă a HeliBot este capacitatea sa de a oferi echivalentul unui Senior Sales vorbind peste 40 de limbi diferite la perfecţie. Această abilitate poliglotă permite HeliBot să interacţioneze cu clienţi din diverse regiuni ale lumii, asigurând astfel o experienţă de utilizator fără cusur şi adaptată culturii şi limbii fiecărui client.

Robotul este în fază finală de testare, pe serverele din laborator, neconectate la internetul public. Lansarea este estimată până la 1 septembrie 2024, dată de la care HeliBot va fi online, interacţionând cu populaţia, atât pe heliondata.com cât şi pe helion.ro.

Listarea la Bursa de Valori Bucureşti

Jucător important în domeniul tehnologiei şi automatizării, compania Helion este la începutul procesului de listare la Bursa de Valori Bucureşti, ceea ce va permite atragerea de capital suplimentar pentru expansiunea şi dezvoltarea continuă a tehnologiilor inovatoare.

Setul de roboţi HelionData a fost evaluat la 8 milioane de euro de către un evaluator independent, valoare care ar putea creşte semnificativ pe măsură ce produsul devine disponibil pe piaţă şi începe să fie adoptat pe scară largă.

(comunicat)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON