URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Februarie 2024, 14:20

Roboți de Oradea: Pasionații de robotică își pot crea proprii roboți în cadrul unor ateliere gratuite

Roboți de Oradea: Pasionații de robotică își pot crea proprii roboți în cadrul unor ateliere gratuite Foto arhivă, generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Roboticienilor Oradea a lansat Clubul STEM RoboManiacs, un program educaţional gratuit dedicat elevilor de liceu şi studenţilor din Oradea şi judeţul Bihor pasionaţi de robotică, prin care aceştia vor învăţa să-şi construiască propriii lor roboţi.

În cadrul atelierelor, participanţii vor aprofunda cele 3 arii principale ale roboticii: electronica, mecanica şi programarea, au anunţat cei de la Asociaţia Roboticienilor printr-un comunicat de presă.

Ei vor avea şansa să construiască şi să programeze roboţi de lupte de tip Sumo, pregătindu-se pentru competiţii locale şi naţionale.

Concursurile de acest tip se inspiră din conceptul de competiţii Sumo care au început în Japonia în anii '90.

"Roboţii de Sumo pot fi de diferite dimensiuni, astfel fiind în diferite clase de Sumo. Un robot de Sumo Mega este un robot de 20x20cm, de maximum 3kg. Un robot de Sumo Mini este un robot de 10x10cm, de 500g. Diferenţele de mărimi se regăsesc şi pe arena de joc, care este mai mare la Sumo Mega", se explică în comunicatul de presă.

Organizatorii au precizat că participarea la aceste ateliere nu numai că dezvoltă abilităţile tehnice în domeniul robotic, dar oferă şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională şi personală. 

Primul atelier este programat pentru data de 4 martie 2024, începând cu ora 18:00, la Comuniteca, în incinta magazinului Crişul Shopping Center, iar doritorii se pot înscrie completând un formular online, disponibil aici.

Proiectul RoboManiacs este finanţat prin programul Fondul Ştiinţescu Oradea, ediţia 6.0 cu suma de 12.560 de lei, iar participarea este gratuită. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON