URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 August 2014, 17:01

Ritm de melc: Primăria aşteaptă oferte pentru construirea aquaparkului abia în octombrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat, vineri, că a publicat pe SEAP anunţul privind organizarea licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor la aquaparkul ce urmează să fie ridicat cu fonduri europene în locul Ştrandului Municipal.

Potrivit comunicatului transmis presei, documentele privind organizarea procedurii de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de achiziţie publică a lucrărilor şi a dotării Complexului Nymphaea din cadrul proiectului "Dezvoltarea turismului de agreement prin crearea Complexului Wellness Termal Nymphaea Oradea" au fost postate miercuri, 20 august.

"Autoritatea contractantă este Municipiul Oradea, iar documentaţia de atribuire se găseşte pe SEAP, ataşată anunţului de participare la secţiunea Documentaţie şi Clarificări. Termenul limită de depunere a ofertelor este 17.10.2014, ora 10.00, iar ofertele se depun la sediul Primăriei Municipiului Oradea, în Sala Ghişeelor", arată comunicatul, precizând şi că garanţia de participare este de 1.397.296,03 lei.

Valoarea estimată a construcţiei se ridică la 71,298 milioane de lei, fără TVA.

Ofertele urmează să fie deschise pe 17 octombrie, la ora 13, fapt ce confirmă criticile BIHOREANULUI de la începutul verii, când Primăria s-a încăpăţânat să închidă Ştrandul Municipal deşi la vremea respectivă nu avea nici măcar proiectul. Orădenii au fost privaţi, astfel, pe nedrept de posibilitatea de a-şi petrece timpul liber aici sau, pur şi simplu, de cea de a face o baie în perioadele lungi de sistare a furnizării apei calde de către oraş.

Citiţi pe această temă şi articolul "Închis degeaba! Primăria a închis Ştrandul Municipal, deşi Aquaparkul nu are nici măcar proiect"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
foarte timid proiectul, e aiurea si slab
e aiuerea. puteau si trebuia sa faca mai multe topogane si bazine, inclusiv roata din aia mare cu linghishpir, ori cum ii zice, ca in Londra, sa vada tot tzaranul ca-i loc de joaca de la distanta si sa vina omu de peste tot sa lase un ban acolo. da asha, nu e fain, o sa mearga lumea mai bine in ungaria sa lase banul. daca tot investesti un ban si ai tot ce vrei, inclusiv apa termala si bani gratis, pai atunci fa un proiect serios sa rupi gura targului.
Postat 25 August 2014, 14:32 de veghe
eroare
Din pacate dupa cum se vede in aceasta poza sunt abia doar 4-5 topogane iar in Ungaria la Hajduszboslo sunt undeva la peste 10 . Nici bazinele nu sunt multe , in schimb multa spatiu gol.
Postat 25 August 2014, 10:55 de tibi
oferte
Dar de ce n-ar veni IMPACT-ul cu o oferta? Ca oricum dupa aceea nu ei ar realiza executia ci ar subcontracta! La TRANZACTIE au stiut sa vina repede! Plus ca se pricep de minune la LICITATII, sa le castige dupa care sa le incalce(ca in cazul Licitatiei din 2004!). OK, Mateescu tocmai s-a scapat azi(da, da, azi 22 august 2014) pe ce filiera a ajuns la BOLOJAN! N-a zis nume dar este usor de ghicit! Deocamdata nu dau nici eu numele, orisicat, Clujul e Cluj! Deci, cine se baga?
Postat 22 August 2014, 19:55 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON