URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
01 Noiembrie 2011, 12:35

Rezultate provizorii la recensământ: aproximativ 185.000 de orădeni înregistraţi

Rezultate provizorii la recensământ: aproximativ 185.000 de orădeni înregistraţi Rezultatele provizorii ale recensământului nu cuprind numărul de persoane înregistrate sâmbătă, duminică şi luni la Primăria Oradea şi nici cele înregistrate de recenzori pe teren, luni, după ora 21
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultatele provizorii ale recensământului desfăşurat în perioada 20-31 octombrie în Oradea arată că au fost înregistrate 82.614 locuinţe şi 184.861 de persoane.

"Rezultatele acestea sunt provizorii şi nu cuprind persoanele care au fost recenzate sâmbătă, duminică şi luni, până la miezul nopţii, în Primăria Oradea, dar nici persoanele care au fost recenzate pe teren luni seară, după ora 21. Datele acelea nu au fost încă centralizate", a declarat pentru BIHOREANUL Corina Pop, funcţionar al Serviciului Juridic al municipalităţii. Centralizarea acestora va fi făcută în cursul zilei de marţi.

Interesant este că, dacă în final numărul persoanelor recenzate nu va creşte sensibil, Oradea ar putea coborî de la rangul I, cât are în prezent.

Potrivit legilor în vigoare, oraşele care au mai puţin de 200.000 de locuitori îşi pierd statutul de "oraş de rangul I", care reprezintă "municipii de importanţă naţională, cu influenţă potenţială la nivel european", devenind de "rangul II" şi anume "municipii de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi".

Datele recensământului precendent arată că în Oradea existau 206.614 de locuitori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Haida de !
In loc sa avem un oras mai mare decit am avut, ne-am adaptat repede ca sa putem satisface nivelul mai redus numeric al primarului.
Postat 02 Noiembrie 2011, 11:32 de Lola
@clar
@clar...daca nu a venit recenzorul la tine (sau a venit si nu erai acasa) e de datoria ta civica sa mergi la primarie sa completezi chestionarele si (daca e cazul) sa reclami recenzorul din zona ta...
Postat 01 Noiembrie 2011, 18:22 de cinevacuvalva
Ankalina
Io din prima vie peales am beut si recenpamantul pierdut.mo trecut.
Postat 01 Noiembrie 2011, 15:33 de turbanu
Oradeanul
Oradea nu v-a pierde statutul. Exista si orase sub 200 mii care sunt de rang I ex Bacau. Exista si alte criterii de acordare deci nu mai scrieti fara sa fiti informati. Plus ca deja Oradea are o zona metropolitana. Municipii de rangul 0 și I Municipii de rangul 0 și I sunt centre de dezvoltare ce au număr important de locuitori: minimum 200 000 de locuitori (excepție Bacău), accesibilitate directă la rețeaua majoră de căi de comunicații paneuropene (rutiere, feroviare, navale și aeriene), o bază economică la înalt nivel tehnologic și flexibilă (sector secundar, servicii productive, social-culturale și de natură informatică), universități, institute de învățământ superior diversificate și o viață culturală bogată. De asemenea municipiile de rangul 0 și I sunt singurele municipii ce pot constitui zone metropolitane în România, împreună cu localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată,la distanțe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri.
Postat 01 Noiembrie 2011, 15:16 de Gigi
retorica intrebare
(Intrebarea moarte nare) dovada ca a fost receinsamantat oare cine are ?
Postat 01 Noiembrie 2011, 15:13 de turbanu
CNP Acum, singurul risc e sa te trezesti pe o lista de semnaturi.
Codul Numeric a fost folosit pentru falsificari de acte pe vremea creditelor "doar cu buletinul". Acum, singurul risc e sa te trezesti pe o lista de semnaturi. La recensamantul incheiat oficial ieri, obligativitatea declararii CNP-ului a fost cea mai controversata dintre deciziile Institutului de Statistica. Una dintre justificarile oferite de INS este ca, in prezent, exista mai multe CNP-uri decat romani. Asa se face ca la vot apar pe liste si persoane decedate, care nu au fost sterse de la Evidenta Populatiei.
Postat 01 Noiembrie 2011, 14:11 de ANKA
hm
La mine nici nu au fost. Asa ca e normal sa iasa praful...
Postat 01 Noiembrie 2011, 13:33 de clar
prag
fac pariu ca se va atinge pragul!
Postat 01 Noiembrie 2011, 13:02 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON