URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 August 2024, 15:06

Rezultate finale la bacalaureatul de august din Bihor: Rata de promovare a crescut la aproape 30%

Rezultate finale la bacalaureatul de august din Bihor: Rata de promovare a crescut la aproape 30% (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vineri s-au publicat rezultatele finale ale sesiunii din august a examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor. În Bihor s-au depus 490 de contestaţii, dintre care cele mai multe, 182, au fost la proba scrisă de limba şi literatura română.

Pentru 27 de candidaţi, notele mărite au adus şi promovarea examenului, iar rata de succes în Bihor a ajuns astfel la 29,74% (faţă de 26,64%), calculată pentru toţi candidaţii, indiferent când au absolvit. Astfel, după evaluarea contestaţiilor, se înregistrează 259 candidaţi promovaţi la această sesiune. 

În rândul absolvenților din 2024, rata de reuşită este, după contestaţii, de 30,96%.

„Astfel, din totalul celor 871 de candidaţi prezenţi, 591 din promoţia curentă şi alţi 280 din promoţiile anterioare, au promovat 183 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 76 din promoţiile anterioare", a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Au fost declaraţi respinşi 611 de tineri, iar unul a fost eliminat din examen după ce a fost prins cu o cască în ureche, la proba de limba română.

Niciun candidat nu a încheiat probele scrise cu media 10, se mai arată în comunicat. 

Sesiunea din august a bacalaureatului 2024 a fost a treia în care lucrările candidaţilor au fost scanate şi corectate digital la nivel naţional.

La prima sesiune din acest an, cea desfăşurată la începutul verii, rata de succes în Bihor a fost de 79,43%. 

Rezultatele finale pot fi consultate pe site-ul Bacalaureat.edu.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON