URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iunie 2024, 15:24

Reţelele de apă şi canalizare de pe 14 străzi din Oradea vor fi înlocuite printr-o investiţie de 40,7 milioane lei

Reţelele de apă şi canalizare de pe 14 străzi din Oradea vor fi înlocuite printr-o investiţie de 40,7 milioane lei foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reţelele de apă şi canalizare de pe 14 străzi orădene vor fi înlocuite printr-o investiţie de 40,7 milioane lei. Cu ocazia lucrărilor, Compania de Apă Oradea va extinde în zonă şi conductele de apă pluvială.

Consiliul Local Oradea a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără discuţii, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor care ar urma să se întindă de-a lungul unei perioade de 11 luni, din care 3 luni pentru proiectare şi 8 luni pentru execuţie.

Înlocuirile de rețele vor viza 14 străzi ori tronsoane de străzi din Oradea, situate în perimetrul delimitat de Piaţa Ţăranilor şi Parcul Salca.

Astfel vor fi modernizate conductele de apă şi canalizare şi vor fi extinse reţelele de apă pluvială pe străzile Bistriţei, Măslinului, Gavril Muzicescu, Micşunelelor, Steluţei, Ion Andreescu, Muzicii, 1907, Theodor Aman, Traian Vuia, Barbu Lăutaru şi Erkel Ferenc.

De asemenea, cu ocazia lucrărilor ar urma să fie înlocuite şi reţelele de canalizare menajeră din zona Parcului Salca, precum şi cele de pe strada Lotus, pe tronsonul delimitat de străzile Meiului şi Tăbăcarilor.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de HCL, prin această investiţie, Compania de Apă Oradea va înlocui şi redimensiona reţelele de apă din azbociment şi cele de canalizare din beton existente în zonă, acestea fiind vechi şi degradate.

"În această zonă, atât pe strada Bistriţei, cât şi pe străzile adiacente, trebuie prevăzut sistem de canalizare separativ, pentru a putea soluţiona problemele legate de faptul că reţeaua de canalizare din zonă preia atât ape uzate menajere, cât şi ape pluviale, inclusiv de pe străzile adiacente şi nu funcţionează corespunzător. Acestea intră des sub presiune, iar apa uzată debuşează în stradă, în zonele cu cotele cele mai joase", se menţionează în document.

Investiţiile prevăzute de CAO vizează îmbunătăţirea serviciilor oferite de societate şi funcţionarea fără probleme reţelelor de utilităţi.

Vezi mai jos HCL-ul privind înlocuirea rețelelor de apă și canalizare din zona Parcului Salca.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pt gasca penal;a banii nu-s o problema! Banii nostri, ca de ai lor au grija!
90% din strazile din lista au fost asfaltate acum zece ani. Tevatura s-a intins pe doi ani. Reteaua de gaz nu a fost introdusa, n-a vrut birtinezul! Urmarea e ca strazile, la nici zece ani de la asfaltare, sunt pline da santuri prost astupate. Cablurile de electricitate n-au fost ingropate, Electrica tocmai inlocuise cablurile de aluminiu cu cabluri de cupru, o lucrare facuta in bataie de joc. CAO, adica primaria, nu s-a ,,implicat" in reabilitarea strazilor. Daca s-ar fi lucrat cu cap, strazile ar fi aratat si azi de nota 9. Poate acum birӑuţul & cl impun o lucrare completa....
Postat 01 Iulie 2024, 10:07 de pinonel
Încă 14 străzi blocate timp de cel puțin un an ...
... în condițiile în care o parte dn acestea au fost deja reabilitate și asfaltate în ultimul deceniu.
Postat 30 Iunie 2024, 16:45 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON