URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 03 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Septembrie 2024, 18:00

Restricțiile din intersecția străzilor Avram Iancu și Evreilor Deportați din Oradea se prelungesc cel puțin până miercuri. Vezi de ce!

Restricțiile din intersecția străzilor Avram Iancu și Evreilor Deportați din Oradea se prelungesc cel puțin până miercuri. Vezi de ce! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Restricțiile de circulație din intersecția străzilor Avram Iancu și Evreilor Deportați din centrul Oradiei se vor prelungi cel puțin până miercuri.

Echipa care lucrează la înlocuirea rețelelor de apă și canal din intersecție se confruntă cu o avarie gravă, după ce o conductă de canalizare mai veche s-a surpat fără ca debitul de apă să poată fi controlat.

„Inițial, restricțiile urmau să fie ridicate până sâmbătă seara. Totuși, acestea vor rămâne în vigoare până miercuri seara, cel mai devreme, din cauza unor probleme tehnice apărute în timpul lucrărilor. Mai precis, este vorba de surparea unei canalizări mai vechi, al cărei debit de apă nu poate fi controlat până în acest moment”, a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, municipalitatea orădeană.

Astfel, circulația prin intersecția celor două străzi din capătul parcului Nicolae Bălcescu (pe direcția dinspre magazinul Karaviem către Bulevardul Decebal) va rămâne închisă până după remedierea avariei și executarea lucrărilor programate.

„Ocolirea șantierului se va face în continuare prin viraj stânga, pe strada Alexandru Vaida Voivod”, se menționează în comunicatul Primăriei Oradea.

În schimb, conducătorii auto vor putea circula prin intersecție pe sensul de mers dinspre strada Armatei Române spre strada Avram Iancu precum și dinspre Parcul Bălcescu către magazinul Karaviem.

Pe durata lucrărilor, strada Mihail Kogălniceanu va funcționa în continuare ca arteră cu dublu sens. Parcarea pe carosabil va rămâne interzisă pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu strada Avram Iancu, din dreptul Liceului Teoretic Aurel Lazăr, și Mihai Viteazul.

Traficul auto prin intersecția străzilor Avram Iancu și Evreilor Deportați a fost restricționat începând de miercurea trecută pentru lucrări la rețeaua de apă, fără ca traficul să fie reluat sâmbătă, așa cum era anunțat inițial.

După cum BIHOREANUL a mai explicat, lucrările sunt îngreunate de avariile frecvente ale conductelor întâlnite în cale, precum și adâncimea mare de lucru care poate ajunge pe alocuri și la 7 metri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sanduivanov aka vasi13
Nu mai ai vlagă dupa locale ::::)))
Postat 03 Septembrie 2024, 10:35 de Sandu2100
Niste habarnisti
Si ce se laudau ca termina pana incepe scoala, inclusiv Avram Iancu va fi gata, sa stam linistiti ca pe cand incepe scoala totul e gata. Scoala incepe si dupa vacanta de iarna, poate atunci
Postat 02 Septembrie 2024, 19:42 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4952 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON