URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 09 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2024, 12:23

Regizorul Bobi Pricop este noul director artistic al Teatrului Regina Maria din Oradea

Regizorul Bobi Pricop este noul director artistic al Teatrului Regina Maria din Oradea Regizorul Bobo Pricop a montat la Oradea spectacolele "Fiul" de Florian Zeller şi "Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas" de Dennis Kelly. Credit foto: BIHOREANUL / Cătălin Asanache
Regizorul Bobi Pricop este noul director artistic al Teatrului Regina Maria din Oradea Raluca Rădulescu, credit foto: Luana Popa
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Regizorul Bobi Pricop a fost numit în funcția de director artistic al Trupei "Iosif Vulcan" al Teatrului Regina Maria din Oradea, au transmis miercuri reprezentanţii instituţiei printr-un comunicat de presă.

Decizia a fost luată de managerul interimar Victoria Balint, care conduce instituţia din luna august a acestui an. 

Pricop va prelua funcţia începând cu stagiunea 2024-2025, iar mandatul său va include coordonarea unui repertoriu cu şapte premiere, dar şi iniţierea unor programe educaţionale destinate atragerii unui public nou.

Totodată, Raluca Rădulescu (foto jos), traducătoare şi jurnalistă de teatru, va prelua, începând din 2025, curatoriatul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, în locul Victoriei Balint.

Festivalul, cunoscut iniţial ca Festivalul de Teatru Scurt, are o tradiţie de peste zece ani şi va fi reorganizat sub coordonarea Ralucăi Rădulescu pentru a reflecta noile tendinţe din teatru şi a atrage atât publicul local, cât şi internaţional.

"Îmi revine onoarea să prezint noua echipă artistică a Teatrului Regina Maria: este vorba despre doi oameni de teatru valoroşi, cu care colaborez de multă vreme şi pe care i-am invitat să creăm împreună strategia artistică a teatrului, cu convingerea că putem construi programe pentru toţi orădenii, dar care vor pune teatrul şi festivalul nostru şi pe harta teatrală a Europei, nu doar a României", este citată Victoria Balint în comunicat.

Bobi Pricop, prezentat drept "unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai tinerei generaţii", a primit de-a lungul carierei sale numeroase premii şi nominalizări, inclusiv la Gala Premiilor UNITER, unde a fost nominalizat de mai multe ori pentru "Cel mai bun regizor". În 2022, a câştigat premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV, pentru "Ziua Z", iar în 2017 a fost inclus pe lista nominalizărilor la Premiul Europa pentru Noi Realităţi Teatrale.

Regizorul este cunoscut pentru montarea unor producţii inovatoare în teatre din toată ţara, printre cele mai recente fiind "Neînţelegerea" de Albert Camus şi "Lecţia" de Eugene Ionesco. Regizorul a colaborat şi cu Teatrul Regina Maria din Oradea, unde a montat spectacolele "Fiul" de Florian Zeller şi "Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas" de Dennis Kelly. În plus, Pricop are o carieră academică, fiind cadru didactic asociat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi doctorand la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş.

Raluca Rădulescu este o jurnalistă şi traducătoare recunoscută pentru activitatea sa în domeniul teatral. Absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti, Rădulescu este doctor în filologie şi activează ca jurnalist cultural la Radio România Cultural, unde realizează emisiunea "Scena şi ecranul".

Ea este, de asemenea, responsabilă pentru traducerea unor opere importante ale unor autori clasici, precum Cehov şi Gorki, sau dramaturgi contemporani. A fost implicată şi în selecţia pentru mai multe festivaluri de teatru din România şi a curatoriat workshopuri teatrale atât în ţară, cât şi la nivel internaţional. În 2022, a coordonat o campanie UNITER de sprijin pentru artiştii ucraineni, consolidându-şi poziţia ca una dintre cele mai importante voci din domeniul teatral.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.529 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON