URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Octombrie 2021, 11:57

Recorduri în Bihor pentru al patrulea val: peste 300 de infectări cu Covid și 9 oameni decedați

Recorduri în Bihor pentru al patrulea val: peste 300 de infectări cu Covid și 9 oameni decedați foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mai puţin de 9 oameni au murit în Bihor de luni până marţi dimineaţă pe fondul infectării cu SARS-CoV-2, iar alte 306 persoane au fost diagnosticate cu virusul, potrivit celei mai noi actualizări a situaţiei pandemice date publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor.

Cele 306 noi infectări au fost confirmate în urma efectuării a 1.890 teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 16,19% din totalul acestora. Odată cu ele, bilanţul de la începutul pandemiei a ajuns în judeţ la 32.981 îmbolnăviri, dintre care 28.977 s-au încheiat cu vindecări.

De menţionat că nivelul de infectări raportat marţi dimineaţă este cel mai mare din acest al patrulea val al pandemiei, precedentul fiind înregistrat sâmbătă, când au fost anunţate 256 de infectări. Recordul absolut de la începutul pandemiei, cu 378 îmbolnăviri, datează din 5 noiembrie 2020.

Pe de altă parte, 1.649 din totalul infectărilor consemnate în Bihor s-au soldat cu decese, după cum rezultă din comunicatul comun al DSP şi Prefecturii Bihor, ceea ce înseamnă că în ultimele 24 de ore au murit încă 9 oameni, cei mai mulţi de până acum în valul al patrulea. Între aceştia, şi o femeie, gravidă, în vârstă de 32 ani, care a ajuns direct la UPU la finele lunii trecute şi apoi la ATI, unde a agonizat 11 zile, după ce timp de o săptămână se "tratase" acasă cu paracetamol.

În întregul judeţ sunt în prezent 2.355 persoane infectate, dintre care internate în stare gravă şi critică la Terapie Intensivă 49.

Singurul aspect pozitiv este că în ziua precedentă în Bihor s-au vaccinat încă 1.739 persoane, totalul celor vaccinate complet ajungând la 146.300 (27,08% din populaţia eligibilă, cu vârste de cel puţin 12 ani).

În ce priveşte incidenţele, "topul" este dominat de comunele Spinuş (12,23 la mia de locuitori), Ţeţchea (11,21) şi Cetariu (7,92), în alte 21 unităţi administrativ-teritoriale fiind mai mari de 4, între care şi Oradea (4,97 la mia de locuitori).

Vezi mai jos rata de infectare în fiecare unitate administrativ-teritorială din Bihor!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Record de DECESE si infectari In SINGAPORE unde 83% sunt vacinati
https://stirileprotv.ro/stiri/international/record-de-contaminari-si-decese-in-singapore-unde-83-dintre-locuitori-sunt-vaccinati.html
Postat 06 Octombrie 2021, 10:14 de spaima_trepadusilor
Au ajuns acolo pentru ca nu au fost TRATATI.Da EXISTA TRATAMENT.
Au fost lasati sa se suprainfecteze cand se stie ca exista tratament cu ANTICORPI,Tocilizumab,ivermectina,Claritromicina ,Flixotide ,Ventolins.a.Totul este sa se trateze la Medici ca Dna Grosan.Perioada dintre infectare si spitalizare e critica.Trebuie facut ORICE sa nu ajunga pacientii in spitale cu forme Grave.Ori Catu si Arahat au pus accent pe vaccin nu pe tratatment.
Postat 05 Octombrie 2021, 23:29 de spaima_trepadusilor
Sita cerne!
90% dintre cazurile grave internate sunt bolnavi nevaccinați. Toţi cei care se află pe ventilator sau au nevoie de oxigen cu flux mare aveau prilejul să se vaccineze, dar nu au făcut-o. Nu ar fi ajuns în stare atât de gravă dacă erau vaccinaţi.
Postat 05 Octombrie 2021, 12:20 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON