Cafea cu boabe otrăvite sau distanţa prea mare de la hotel la plajă se numără printre reclamaţiile care au fost depuse la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Harghita, o altă persoană reclamând că după ce a băut apă de la robinet nu a putut frâna în timp ce conducea o maşină.
Comisarul şef al CJPC Harghita, Kolcsar Bela, a declarat că, pe lângă reclamaţiile justificate, există în judeţ persoane care au sesizat lucruri stranii.
De pildă, o femeie a reclamat că, după ce consumă apa de la robinetul din locuinţa sa, devine incapabilă să frâneze în timp ce îşi conduce maşina. "În cererea depusă, doamna ne-a solicitat să verificăm apa potabilă de la robinet, susţinând că aceasta are un efect special după ce este consumată, care se manifestă prin faptul că o împiedică să frâneze în timpul conducerii autovehiculului", a spus Kolcsar.
Un bărbat a solicitat comisarilor să vină la un bar dintr-o comună pentru a debloca un joc mecanic, la care jucase până atunci 1.000 de lei, doar pentru că avea chef să îşi mai piardă vremea în faţa lui şi să mai joace 100 de lei.
O altă doamnă, în vârstă de 80 de ani, a reclamat că a contractat o excursie în Spania şi că a fost extrem de nemulţumită din cauză că plaja era situată la o distanţă prea mare de hotelul în care a fost cazată.
Un harghitean a depus o plângere în scris la CJPC, pretinzând că a cumpărat din piaţă un pom fără rădăcini. O altă femeie a sesizat comisarii că un anume tip de cafea nemăcinată conţine şi alte boabe care sunt otrăvitoare.
O altă reclamaţie a venit din partea unei doamne care a pretins că a fost bătută şi dată afară dintr-un hotel de către bodyguarzi. Când au ajuns la hotel, comisarii CJPC au constatat că lucrurile stau cu totul altfel, că la hotelul respectiv nu există gărzi de pază sau de corp angajate şi că, de fapt, femeia nu a fost agresată de nimeni, dar a fost atenţionată să nu mai fure şi să mănânce ciocolatele, servite lângă cafea, ale tuturor turiştilor aşteptaţi la micul dejun.
Potrivit comisarului Kolcsar Bela, cu excepţia reclamaţiilor care sunt prea ieşite din comun ca să poată fi luate în consideraţie şi a celor anonime, multe dintre cele înregistrate trebuie să fie verificate chiar dacă par ireale.
"Este cazul reclamaţiei femeii care ne-a spus că a fost bătută de bodyguarzi şi dată afară din hotel sau al celei care a reclamat existenţa unor boabe otrăvitoare în pachetele cu cafea. Astfel de sesizări ne pun în situaţia de a pierde o mulţime de timp, întrucât a fost nevoie să ne deplasăm în alte localităţi, fără nicio noimă, reclamaţiile dovedindu-se a fi neîntemeiate", a afirmat şeful CJPC Harghita.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.