URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Ianuarie 2011, 17:20

Reclamaţii la OPC: distanţa prea mare de la hotel la plajă sau că apa de la robinet nu te lasă să frânezi maşina

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cafea cu boabe otrăvite sau distanţa prea mare de la hotel la plajă se numără printre reclamaţiile care au fost depuse la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Harghita, o altă persoană reclamând că după ce a băut apă de la robinet nu a putut frâna în timp ce conducea o maşină.

Comisarul şef al CJPC Harghita, Kolcsar Bela, a declarat că, pe lângă reclamaţiile justificate, există în judeţ persoane care au sesizat lucruri stranii.

De pildă, o femeie a reclamat că, după ce consumă apa de la robinetul din locuinţa sa, devine incapabilă să frâneze în timp ce îşi conduce maşina. "În cererea depusă, doamna ne-a solicitat să verificăm apa potabilă de la robinet, susţinând că aceasta are un efect special după ce este consumată, care se manifestă prin faptul că o împiedică să frâneze în timpul conducerii autovehiculului", a spus Kolcsar.

Un bărbat a solicitat comisarilor să vină la un bar dintr-o comună pentru a debloca un joc mecanic, la care jucase până atunci 1.000 de lei, doar pentru că avea chef să îşi mai piardă vremea în faţa lui şi să mai joace 100 de lei.

O altă doamnă, în vârstă de 80 de ani, a reclamat că a contractat o excursie în Spania şi că a fost extrem de nemulţumită din cauză că plaja era situată la o distanţă prea mare de hotelul în care a fost cazată.

Un harghitean a depus o plângere în scris la CJPC, pretinzând că a cumpărat din piaţă un pom fără rădăcini. O altă femeie a sesizat comisarii că un anume tip de cafea nemăcinată conţine şi alte boabe care sunt otrăvitoare.

O altă reclamaţie a venit din partea unei doamne care a pretins că a fost bătută şi dată afară dintr-un hotel de către bodyguarzi. Când au ajuns la hotel, comisarii CJPC au constatat că lucrurile stau cu totul altfel, că la hotelul respectiv nu există gărzi de pază sau de corp angajate şi că, de fapt, femeia nu a fost agresată de nimeni, dar a fost atenţionată să nu mai fure şi să mănânce ciocolatele, servite lângă cafea, ale tuturor turiştilor aşteptaţi la micul dejun.

Potrivit comisarului Kolcsar Bela, cu excepţia reclamaţiilor care sunt prea ieşite din comun ca să poată fi luate în consideraţie şi a celor anonime, multe dintre cele înregistrate trebuie să fie verificate chiar dacă par ireale.

"Este cazul reclamaţiei femeii care ne-a spus că a fost bătută de bodyguarzi şi dată afară din hotel sau al celei care a reclamat existenţa unor boabe otrăvitoare în pachetele cu cafea. Astfel de sesizări ne pun în situaţia de a pierde o mulţime de timp, întrucât a fost nevoie să ne deplasăm în alte localităţi, fără nicio noimă, reclamaţiile dovedindu-se a fi neîntemeiate", a afirmat şeful CJPC Harghita.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON