URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2024, 19:17

Reabilitarea drumului județean DJ 767E între Oșorhei și Copăcel: se toarnă ultimul strat de asfalt, iar luna viitoare va fi gata (FOTO)

Reabilitarea drumului județean DJ 767E între Oșorhei și Copăcel: se toarnă ultimul strat de asfalt, iar luna viitoare va fi gata (FOTO) sursa foto: Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările pentru reabilitarea DJ 767E între Oșorhei și Copăcel, unul dintre cele mai avariate din județ, se apropie de final, ajungând la 90% stadiu de execuție, a informat, miercuri, Consiliul Județean Bihor, care arată că miercuri se finalizează așternerea ultimului strat de asfalt, cel de uzură, pe o ultimă porțiune de 1,4 kilometri din cei aproape 13 km cât măsoară drumul supus reabilitării.

Potrivit administrației județene, se mai lucrează, concomitent, la amenajarea drumurilor laterale, podurilor de acces auto și șanțurilor, și se montează indicatoarele rutiere. Urmează să fie aplicate marcajele, realizate lucrările de semnalizare și montate parapetele de siguranță. Totodată, se vor efectua lucrări la acostamente și se vor amenaja spații verzi de-a lungul traseului.

„De săptămâna viitoare vor fi realizate și marcajele, în așa fel încât până la jumătatea lunii noiembrie toate lucrările să fie terminate. Drumul județean modernizat va permite celor care vin dinspre Vârciorog și Copăcel să ajungă mai repede și în condiții bune în Oradea”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Investiția face parte din proiectul rețelei de drumuri metropolitane, care mai cuprinde centurile Oșorhei, Sânmartin și Nojorid, plus Inelul Metropolitan de Sud și mai multe pasaje rutiere. „În prima etapă am executat centurile, în a doua finalizăm și acest drum, în a treia etapă lucrăm la inelul metropolitan, iar de anul viitor se va lucra la pasaje”, a precizat Bolojan.

Reabilitarea DJ 767E pe cei 12,8 kilometri între Oșorhei și Copăcel a presupus lărgirea platformei drumului, amenajarea căilor de acces la proprietăți, refacerea podețelor și demolarea și refacerea podului peste valea Sărand.

Lucrările sunt executate de PORR Construct, valoarea contractului pentru reabilitarea DJ 767E și pentru construirea centurii Oșorhei fiind de 108,275 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile.

CJ Bihor a finalizat sau are în lucru 8 drumuri noi, cu o lungime totală de 68 de km: centura Aleșd – 5,8 km (finalizată), centura Beiuș – 9,3 km (finalizată), centura Sântandrei – 5 km (finalizată), centura Nojorid – 8,4 km (finalizată), centura Sânmartin – 8 km (finalizată), centura Oșorhei – 5,8 km (finalizată), centura Biharia – 8,7 km (în lucru) și Inelul Metropolitan de Sud Oradea – 17 km (în lucru).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sa meargă Mang, Mohan, Madar, Sabau Popa si PSD
E de datoria lor sa ne explice care e contribuția lor :::::)))) FREE SELF cu lucrările lui BOLOJAN ::::))) Dar dă bine pe PZD, au făcut si ei ceva, NEM FRAIERE ::::))))
Postat 23 Octombrie 2024, 21:42 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON