URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Februarie 2021, 09:27

Răzbunarea, arma... directoarei: Angela Lupșea continuă să-și „taxeze” subordonații care au reclamat-o

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directoarea interimară a Muzeului Orașului Oradea, Angela Lupșea, pregătește execuția contestatarilor care au reclamat-o la DNA, la sfârșitul anului trecut, pentru abuz în funcție. Lupșea a început vinerea trecută evaluarea activității subalternilor în anul 2020, semnatarii reclamației fiind depunctați pe bandă rulantă pentru a putea fi concediați.

Lista este deschisă de muzeograful Cristina Pușcaș, care a primit doar calificativul „satisfăcător”, pe considerentul că ar fi denigrat instituția în BIHOREANUL și nu a organizat anul trecut activități cu publicul, deși acestea erau interzise de pandemie.

La rândul său, muzeograful Augustin Țărău a fost notat cu „nesatisfăcător” pentru că s-ar fi plâns presei și ar fi publicat articole în anuarele altor muzee, fără să ceară acordul directoarei interimare, deși a adus notorietate instituției pentru care lucrează. Inclusiv bibliotecarul Cristian Negru, notat cu „foarte bine” în decembrie 2020 de fostul său șef, Imre Zoltan, a fost găsit de Lupșea „nesatisfăcător”.

Evaluările au fost completate de directoare într-un singur exemplar, pentru ca muzeografii să nu aibă ce contesta în instanță. Iar așa, Lupșea, care se pregătește pentru concursul pe post, să poată primi, la rândul său, de la șefi calificativul „foarte bine”. Doar a făcut „ordine” la muzeu...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
E clar...
... o asmute cineva! Ce zici, nea ilie, ce se vorbeste pe ulitele Birtinului, cin' sa fie ,,asmutitorul"?!
Postat 02 Februarie 2021, 05:50 de pinonel
No, vamos!!!
My bhroters and sister in arms! Va aflați în fața unei sentințe gata semnate precum Liviu Rebreanu... In mascarada care vi se pregătește, reprezentantul sindicatului va fi inchizitorul sef, care prin atitudine si comportament îi va lasa mască chiar și pe cei plătiți să o facă... Luați aer in piept, justiția are 4 trepte, fara aia divina : Tribunal, Curte de Apel, ÎCJJ BUCURESTI și CEDO BRUXELLES. Se pot pierde batalii, dar se câștigă razboiul. Deci, cum ar zice Craisorul Munților, pentru cunoscatori : No, hai si-om mere '!!! P. S. Pentru subiectele de concurs ale duamnei candidate, in numele unui vast auditoriu interesat de cunoștințele, în materie de istorie, nu personale, ale distinsei, as propune urmatoarele : 1. Cine a fost Torquemada? Motivare. 2. Sub care monarhie a domnit? Perioada. 3.Cine l-a ținut in brate și de ce? Intrebare retorica. 4.Moduri și metode de acțiune. Demonstrație practica. 5.Biografie. Documentata. 6.Realizari.Rechizitorii detailate. 7.Cine il va scapa din brate, când si de ce? Gandire filozofica. 8. Urmări și repercursiuni. Gândire analitica. 9.Exegeti. Organigrama. 10.Concluzii. Cam nasoale... ✌️
Postat 01 Februarie 2021, 17:08 de Torqemada
@B90
nu cumva organele politice vrei sa spui...?
Postat 01 Februarie 2021, 14:18 de sasi
Unii zic una, altii zic alta
Contestatari vs directoare. Important este ce zic organele de ancheta.
Postat 01 Februarie 2021, 09:37 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON