URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Septembrie 2012, 11:30

Rata de promovabilitate la Bac în Bihor, în sesiunea de toamnă: 32,26%

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duminică au fost afişate rezultatele la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, iar potrivit acestora, rata de promovabilitate în judeţul Bihor este, înainte de contestaţii, de 32,26%. 

"Numărul candidaţilor înscrişi a fost de 2.801, iar numărul celor prezenţi a fost 2.446. Dintre aceştia, 789 au promovat examenul, astfel că rata de promovabilitate la nivel de judeţ este de 32,26%", a declarat duminică pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Claudiu Damian.

Potrivit acestuia, procentul absolvenţilor care au promovat anul acesta examenul în sesiunea de toamnă este mai mare comparativ cu 2011. "Anul trecut în toamnă, înainte de contestaţii, rata de promovabilitate în Bihor a fost 22,31%, din 2.794 candidaţi prezenţi", a precizat Damian.

În sesiunea de toamnă, probele scrise ale examenului de bacalaureat s-au desfăşurat în 7 centre.

Conform unui comunicat al ISJ, dintre cei 2.446 de absolvenţi care s-au prezentat, 20 au fost eliminaţi din examen, 1.268 au avut medii mai mici de 5, iar 369 au avut medii între 5-5.99.

"Din totalul candidaţilor prezenţi, 789 au promovat examenul de bacalaureat, 598 au avut medii între 6-6.99, 167 de elevi au avut medii între 7-7.99, de asemenea s-au înregistrat 23 de candidaţi cu medii între 8-8.99, iar un candidat a avut media cuprinsă între 9-9.99", se arată în comunicat.

Candidaţii nemultumiţi de rezultate pot depune contestaţii doar în cursul zilei de duminică, între orele 16 şi 20, iar rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie, la centrele de concurs şi la ISJ.

Pe de altă parte, la prima sesiune a examenului de bacalaureat în 2012, numărul elevilor promovaţi a fost de 3.511, astfel că rata de promovabilitate în Bihor a fost, în 2012, de 54,66%.

Rezultatele au fost afişate şi pe site-ul www.edu.ro. Vezi aici cât ai luat!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
aa
culmea e ca pana acum vreo 5-6 ani toti erau foarte destepti ,se lua cu peste 80 %.....iti pui totusi nistei ntrebari despre cat si cum se fura in tara asta
Postat 03 Septembrie 2012, 08:23 de aa
s-a copiat
persoana despre care vorbesc a luat matematica! deci a fost adevarat: s-a copiat cu telefonul mobil!
Postat 03 Septembrie 2012, 08:05 de TDS
Nu uita că țara te vrea prost!
Ce folos ai daca-nveti prea multe-n viata? Poa’ sa-ti explodeze creierul... Ce folos din carti despre domnitorii morti? Tot ce ti se cere azi e sa fii nul... Ah ce frumos, viitorul luminos li se-arata celor idioti! Deci fii supus fata de cel mai sus pus. Nu uita ca tara te vrea prost!
Postat 03 Septembrie 2012, 06:25 de Prostu' satului
Invatamantul pe un drum gresit
Trebie sa urmeze un liceu sau o facultate doar cei care vor sa invete. Solutia ar fi dupa parerea mea examenul serios la admitere si astfel sigur cei care ar intra la liceu ar lua si bacul. Nu cred ca trebuie sa avem scoli doar pt. ca dascalii sa aibe un loc de munca sau tinerii care nu vor sa studieze sa aiba o preocupare si o diploma.
Postat 02 Septembrie 2012, 18:42 de Fost elev
mate
am aflat pe surse ca la matematica s-a copiat prin intermediul telefonului!(altfel nici nu se putea, ce naiba sa copieze astia unul de la altul). inca nu stiu daca persoana "vizata" a luat, va tin la curent! daca a luat, inseamna ca e adevarata faza cu copiatul!
Postat 02 Septembrie 2012, 12:41 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON