URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2021, 12:01

Ramona Fizeşan, cosmeticiana din Oradea acuzată că injecta acid hialuronic fără autorizaţie şi studii, a primit o pedeapsă cu amânare

Ramona Fizeşan, cosmeticiana din Oradea acuzată că injecta acid hialuronic fără autorizaţie şi studii, a primit o pedeapsă cu amânare foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a pronunţat verdictul în cazul Ramonei Fizeşan, cosmeticiana din Oradea trimisă în judecată în luna martie pentru exercitarea fără drept a unei profesii după ce a fost prinsă că realiza intervenţii estetice faciale, prin injectarea de acid hialuronic în buze şi sub ochi, pentru estomparea cearcănelor, deşi nu avea autorizaţii necesare şi studii de specialitate. 

Potrivit informaţiilor postate, pe scurt, pe portalul instanţei, femeii i s-a stabilit o pedeapsă de 3 luni de închisoare, a cărei aplicare a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, Fizeşan trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea ei, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Soluţia mai poate fi atacată, cu apel la Curtea de Apel. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, Ramona Fizeşan a fost trimisă în judecată în luna martie a acestui an, sub acuza de "exercitarea fără drept a unei profesii", pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă, procurorii reproşându-i că, "de la începutul anului 2018 şi până pe 20 februarie 2019 a exercitat fără drept profesia de cadru medical specializat în domeniul estetică facială - injectări non-invazive - fără a avea autorizaţiile necesare şi studiile de specialitate".

Concret, în condiţiile în care salonul femeii avea autorizaţie doar pentru pensare, aceasta îşi făcuse un renume din faptul că presta servicii de "întinerire", injectând clientelor acid hialuronic în zonele sensibile ale feţei. Pericolul unor asemenea proceduri neautorizate, au explicat pentru BIHOREANUL medicii, îl reprezenta faptul că injectarea unor produse ieftine sau realizarea defectuoasă a procedurii, într-un vas de sânge sau într-o direcţie greşită, putea determina apariţia unor noduli sau asimetrii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Prea putin
Prea putin pentru mizeria pe care a facut-o. Ii incurajeaza si pe altii sa faca la fel, pentru ca pana ii prinde, se aleg cu o gramada de bani, doar injectiile astea sunt de ordinul sutelor de euro.
Postat 23 Iulie 2021, 13:43 de Socrate
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON