URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2024, 11:11

Rămâne Țara fără patrioți?

Rămâne Țara fără patrioți? foto: Forțele Aeriene Române/ Bogdan Pantilimon
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mare vâlvă a făcut vestea că România a dat unul din cele patru sisteme Patriot Ucrainei. Dacă nouă ne ardea buza după ele, erau operaționalizate de mult, dar abia acum am reușit să punem în funcțiune a doua baterie. Și nici nu e sigur că cele gata montate chiar sunt pregătite de luptă, că în armia română mereu se vor găsi niște ”majuri” să vândă motorină, să fure niște piese, cum s-a întâmplat de altfel la baza Kogălniceanu sub ochii mirați ai americanilor.

Normal, patriotul de serviciu care a promis că nu va lăsa lucrurile așa când ajunge președinte a fost Georgică Simion, băiatul cu înclinații sovietice. Cu privirea lui nedumerită, patriotul Simion e gata să apere țara, chit că încă nu știe exact de cine. Ca șef de galerie, mă mir că domnul Simon nu a aplicat modelul ucrainean. Acolo galeriile din Kiev au înființat temutul batalion Azov.

Dar eu nu-i văd pe burtoșii îmbrăcați în negru din galeria ”M... Steaua și Dinamo”, epilați și cu gleznele goale, să meargă pe front. Nu la primul glonț tras pe Prut, ci la primul zgomot al unei tobe de eșapament, voinicii lui Simion vor fi cu bulendrele la Artand. Ei nu fac față nici măcar la un stagiu de o săptămână într-un mediu cazon în care făceau armata flăcăii de dinainte de Revoluție, darmite la ditamai războiul.

De altfel, s-a văzut apetența poporului nostru pentru luptă. Armata nu a reușit să atragă 4.000 de soldați profesioniști pentru că jumătate au picat la proba fizică. De la prea mult Tik-Tok probabil. Așa că să mulțumim lui Dumnezeu că mai sunt „fraieri” ca ucrainenii care să le pună frână rușilor, că ai noștri nu se învrednicesc la răzbel.

Rușii nu ne atacă nu pentru că avem sisteme Patriot, ci pentru că ne apără americanii, așa că ar fi trebuit să le dăm ucrainenilor toate armele disponibile. La câți Patrioți sunt în țara asta, ce contează unul sau doi mai puțini?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
"vestea că România a d-a-t unul din cele patru sisteme Patriot Ucrainei"
Io vreau sa fiu prost, in ultima vreme, si reusesc din ce in ce mai bine. Nu stiu daca autorul s-a bazat pe informatii oficiale, dar eu, gramatical, subinteleg ca noi am cumparat sistemul patriot cu un miliard si ceva de dolari, si, date fiind circumstantele ciuca-ciolacu-iohanis-csat, am consimtit sa-l DONAM ucrainei. Adeca taxele noastre le-am fu_ut nitel. Bun, nu e grav si nici n-ar fi prima data, intrebarea care survine e ce cautam noi in povestea asta? Adica, nu puteau americanii sa mai faca un efort, o scremere si sa pluseze cu un sistem patriot de la ei , din stocul lor? A, sau nu le aveau pe stoc, ca Romania are inca citeva comenzi pe rol, neonorate si intimplator aveam NOI unul pe stoc? Ok, plauzibil pina aici, atunci probabil americanii ne vor face o surpriza placuta, un BUYBACK. Despre asta nu ne invrednicim sa vorbim? Nu, ca Romania e o tara bogata, cu femei frumoase, care merita fut_te (fut_tă?). Si cu banii luati, caci despre asta este vorba in Ucraina. Incepe sa vuiasca printre inteleptii contemporani informatia ca in 2-3 luni Europa va fi in razboi. Deci, se poate...
Postat 23 Iunie 2024, 21:37 de excalibur
AltiusCitiusCrisius
Ai dreptate.
Postat 23 Iunie 2024, 20:14 de Sandu2100
Impotriva cui se pregateste de razboi impaciuitorul guvern Viktor Orban?
Stire proaspata. "Ungaria își crește numărul de rezerviști. Câți bani primesc cei care se înscriu în program". Dar cata vreme guvernul lui Viktor Orban e hover cu Rusia lui Putin, impotriva cui se pregateste Ungaria de razboi?
Postat 23 Iunie 2024, 19:52 de AltiusCitiusCrisius
Nu se lasa putin asta pana cand nu declanseaza razboi in toata Europa
Dupa invadarea Ucrainei, Rusia revizionista, imperialista anunta ca intentioneaza sa retraga, fara consultare frontierele maritime din Marea Baltica. Statele din zona respectiva au reactionat.
Postat 23 Iunie 2024, 19:09 de Riviera
Felicitări domnu Chitilă
Așa un articol nu am mai citit de pe vremea Scânteii. Doar ca atunci ne prosteau, distinși propagandisti ca matale, de pericolul decadentului occident, acum rolurile s-au inversat și ne sperii cu rușii. Singurul punct ce l-ai nimerit e că din păcate ucrainienii au picat de fraieri. La fel și rușii de pe front. Singurii câștigători sunt vânzătorii de arme fără frontiere.
Postat 23 Iunie 2024, 16:37 de CivisUlpianum
Calculati
O bateria Patriot are o raza de 95km. Deci apara cam un judet. Unde credeti ca sunt instalate si ce apara. Apara Bucurestiul si Sibiul casele lui Klaus. Ce patrioti sa fim ca de incepe razboiul primul ce pleaca din tara e Klaus , iar di Noua Zeelanda o sa ne indemne sa luptam sa aparam tara , sa fim curajosi si eroi. El fiind la plaja, undeva in ceva hotel de 7 stele.
Postat 23 Iunie 2024, 16:32 de sanduivanov
Mari confuzii privind "războiul frățesc" din vestul Ucrainei.
În Ucraina se derulează un conflict militar rusi-american. Ucrainenii sunt doar "carnea de tun" pentru industria de armament occidentală (SUA în special) și cea rusească care implică și victime proprii. Ucrainenii sunt pe post de "manevranți" și, după cum apare și în explicațiile lui Tucker, par a fi în proporție de peste 80% doar ultranaționaliștii care sunt contra oricărei alte etnii din zona lor de impact.
Postat 23 Iunie 2024, 12:25 de KP
Membrii CSAT ...
... toți ar trebui băgați la pușcărie. Codul Penal este foarte clar în materie de trădare. Problema e ce ne facem cu complicii, care sunt cu milioanele de votanți, după cum apar rezultatele alegerilor din ultimele decenii !?!
Postat 23 Iunie 2024, 12:18 de KP
Mirceo, de ce esti curba....
... si spui lucrurile pe jumatate? Crezi ca beizadelele gastii penale sau cei ai ciumei rosii s-au inghesuit sau se vor inghesui sa apere tara?! Se vor da legi si pulenii si fii lor vor merge sa moara pt a apara ce au furat hotii in 35 de ani. Pregati/nepregatiti, georgica si ai lui vor merge la oaste. Ca nu vor face mare branza, banuim, dar s-au mai vazut minuni! Apropo de competente, cand ukrainenii l-au ales pe actoras, banuiai ca ar fi in stare sa-i tina piept lui putler 860 de zile?!
Postat 23 Iunie 2024, 11:39 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON