URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Iunie 2021, 12:05

Putere de fier: Câştigătorii triatlonului AROBS X-Man România, premiaţi în centrul Oradiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au înotat în apa foarte rece a canalului din Fughiu, apoi au pedalat pe un traseu de 176 km şi au alergat alţi 41,6 km, sportivii de „fier” ai României şi-au cules aplauzele meritate, în centrul Oradiei.

Sâmbătă seară, în Piaţa Unirii, organizatorii au premiat câştigătorii competiţiei AROBS X-Man România, inclusiv pe noii campioni naţionali la triatlon.

Acesta a fost primul concurs de triatlon după pandemia de Covid-19 şi a fost organizat de clubul orădean XTerra, alături de Federaţia Română de Triatlon şi Visit Oradea.

Femeile şi bărbaţii de fier

La feminin, pe distanţă lungă, concursul a fost câştigat de Andreea Călugăru, o sportivă a clubului Unstoppable din Bucureşti, care a finalizat cele trei probe în 9 ore, 42 de minute, 19 secunde şi 7 milisecunde. Podiumul a fost completat de Daniela Torok (Clubul Sportiv Tibiscus Timişoara), care a obţinut un timp de 10 ore, 3 minute, 7 secunde şi 7 milisecunde, şi de Beatrice Ologeanu, tot de la Unstoppable, cu un timp de 10 ore, 38 de minute, 15 secunde şi 61 milisecunde.

Trebuie precizat că, chiar dacă nu s-au clasat pe podium, triatlonul pe distanţă lungă a mai atras două sportive: Nicoleta Ionescu, de la clubul XTerra, şi Ana Cazacu, prima sportivă din Republica Moldova care a obţinut un titlu de Ironman, în urmă cu trei ani.

La masculin, campion naţional este Mihai Vigariu, un cunoscut triatlonist român, care a încheiat probele în 8 ore, 7 minute, 4 secunde şi 36 milisecunde. Câteva minute mai târziu, Béres Hunor, de la Unstoppable Sport Club, a finalizat şi el competiţia, cu un timp de 8 ore, 12 minute, 22 secunde şi 18 milisecunde. Al treilea în cursă s-a clasat Răzvan Ene, de la acelaşi club, care a parcurs cele trei probe în 8 ore, 27 de minute, 48 de secunde şi 79 milisecunde. În total, la această probă au fost 66 de concurenţi bărbaţi.

Câştigătorii „half Ironman”

Sportivii au putut concura şi la proba „half Ironman”, adică cea în care distanţele au fost împărţite la jumătate. Aici, la feminin, din cele 23 de concurente, prima s-a clasat Reka Balint (Master Ski&Bike), cu un timp de 5 ore, 15 minute, 56 de secunde şi 82 milisecunde, urmată de Tuzson Ágnes (Mobility Plus), care a finalizat probele în 5 ore, 24 de minute, 30 de secunde şi 12 milisecunde, şi de Darabant Husanu Noelle, cu un timp de 5 ore, 32 minute, 6 secunde şi 13 milisecunde.

La masculin, proba pe jumătate a atras 148 de concurenţi, iar câştigător a fost Andrei Vrabii (Unstoppable Sport Club), care a parcurs toate probele în doar 4 ore, 8 minute, 59 de secunde şi 60 milisecunde. După el, linia de finish a fost trecută de Alexandru Toma (Olimpia Bucureşti), cu un timp de 4 ore, 10 minute, 29 de secunde şi 74 milisecunde, şi de Alexandru Bălan, cu un timp de 4 ore, 19 minute, 15 secunde şi 27 de milisecunde.

La ştafetă, pe distanţă lungă a câştigat echipa CID, formată din Mihai Badea, Sebastian Ghioca, Marian Presuceanu (8 ore, 47 de minute, 16 secunde şi 8 milisecunde), iar pe distanţă scurtă echipa AROBS Sport Culture, pentru care au concurat Demeny Attila, Emil Hanganu şi Robert Suciaghi, care au obţinut un timp de 4 ore, 30 de minute, 52 de secunde şi 32 milisecunde.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON