URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Ianuarie 2024, 13:05

Protestele continuă. Fermierii și transportatorii circulă încolonaţi pe mai multe drumuri din Bihor

Protestele continuă. Fermierii și transportatorii circulă încolonaţi pe mai multe drumuri din Bihor captură video Facebook, grupul INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestele fermierilor şi ale transportatorilor bihoreni continuă și în cursul zilei de luni. Protestatarii circulă încolonaţi, cu viteză redusă, pe mai multe drumuri din județ, inclusiv pe centura Oradea, spre Borş şi spre Biharia, pentru a atrage atenţia asupra cererilor lor.

În jurul prânzului, o coloană de circa 40 de tractoare şi mai multe maşini făcuseră, deja, rulând încet, drumul de Biharia, pornind dinspre parcarea Remark, întorcându-se spre Oradea.

Protestatarii aşteaptau să se întâlnească cu fermierii din zona Salonta, pentru a discuta traseele după care vor circula, cu viteză redusă, pe mai multe direcţii, pentru a atrage atenţia asupra demersurilor lor.

"Ne vom împărţi în trei direcţii. Unii vom merge spre Biharia, alţii spre Borş iar alţii vor circula pe şoseaua de centură. Vom rula încet, încolonaţi, fără să blocăm vama sau traficul. Scopul nostru este să tragem atenţia asupra problemelor noastre", a declarat pentru BIHOREANUL, fermierul Florin Ciurdariu.

După cum BIHOREANUL a mai scris, agricultorii şi transportatorii sunt nemulţumiţi de preţurile mari la combustibil, taxele de drumuri, asigurări şi impozite, care îi împing în faliment.

"Negocierile de până acum nu au dus nicăieri. Am auzit la radio că se vorbeşte de înfiinţarea unui hub pentru colectarea cerealelor în timp ce noi nu avem bani să ne plătim ratele în bancă", a protestat fermierul.

Protestatarii se declară hotărâţi să iasă zilnic în stradă pentru a atrage atenţia asupra revendicărilor lor.

UPDATE: Trafic îngreunat în tot orașul

Din parcarea Remark, protestatarii au ieşit pe şosele pe două trasee. O coloană a circulat pe şoseaua de centură a Oradiei, iar cealaltă a avansat către Biharia. 

Pe tot parcursul protestelor, traficul a fost îngreunat.

Convoiul formată din zeci de tractoare şi maşini a făcut luni după-amiază ca traficul de pe inelul ocolitor al oraşului să avanseze cu cel mult 8 kilometri la oră.

În jurul orei 15:30 coloana de utilaje se întindea de la sensul giratoriu de lângă drumul de Sântandrei până în dreptul Căii Borşului.

„Din sensul giratoriu ne vom întoarce spre giraţia de la ieşire din oraş către Biharia iar de acolo înapoi spre Calea Aradului", a declarat pentru BIHOREANUL, fermierul Florin Ciurdariu.

La fel, traficul spre Biharia spre desfăşura cu dificultate. Coada de maşini se întindea din comuna limitrofă până în Oradea.

Este de aşteptat ca traficul auto să se fluidizeze în cursul serii, după încheierea protestelor. Deocamdată protestatarii bihoreni nu au anunţat dacă vor ieşi din nou pe străzi în cursul zilei de mâine.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON