URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
01 Iunie 2024, 21:45

Promovarea în Liga a II-a se decide la Oradea! FC Bihor a remizat în județul Timiș, după ce a avut două penalty-uri (FOTO)

Promovarea în Liga a II-a se decide la Oradea! FC Bihor a remizat în județul Timiș, după ce a avut două penalty-uri (FOTO) credit foto: Ruben Csendom
Promovarea în Liga a II-a se decide la Oradea! FC Bihor a remizat în județul Timiș, după ce a avut două penalty-uri (FOTO) credit foto: Ruben Csendom
Promovarea în Liga a II-a se decide la Oradea! FC Bihor a remizat în județul Timiș, după ce a avut două penalty-uri (FOTO) credit foto: Ruben Csendom
Promovarea în Liga a II-a se decide la Oradea! FC Bihor a remizat în județul Timiș, după ce a avut două penalty-uri (FOTO) credit foto: Ruben Csendom
Promovarea în Liga a II-a se decide la Oradea! FC Bihor a remizat în județul Timiș, după ce a avut două penalty-uri (FOTO) credit foto: Ruben Csendom
Promovarea în Liga a II-a se decide la Oradea! FC Bihor a remizat în județul Timiș, după ce a avut două penalty-uri (FOTO) credit foto: Ruben Csendom
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la FC Bihor au remizat în prima manșă a finalei barajului de promovare în Liga a II-a, sâmbătă seara, în județul Timiș, pe terenul celor de CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Scorul final al meciului care s-a desfăşurat pe Stadionul Emilian Pavel, în prezenţa a aproximativ 800 de spectatori, fost 2-2, orădenii reușind egalarea după ce în favoarea lor s-au dictat două penalty-uri.

Gazdele au marcat primele, în minutul 27, prin David Pop, iar la pauză s-a intrat cu 1-0. În partea a doua, în minutul 58, Cosmin Mancaș a ridicat scorul la 2-0.

Roș-albaștrii orădeni au revenit în minutul 68, când Luca Tincău a obținut un penalty. Sergiu Jurj l-a executat, lovitura a fost respinsă de portar, dar mingea i-a revenit tot jucătorului bihorean, care a marcat până la urmă.

Egalarea a survenit în minutul 82, când orădenii au beneficiat de o nouă lovitură de la 11 metri, în urma unui fault în careu al lui Mircea Stupu asupra lui Csaba Preklet. În urma acestei faze, arbitrul i-a acordat cel de-al doilea cartonaș galben lui Stupu, care a fost eliminat.

Lovitura de pedeapsă a fost executată de Florin Chitaș, care a marcat și a restabilit egalitatea.

Jocul a fost tensionat, în special în partea a doua, iar la final s-au consemnat şi anumite incidente, suporterii, dar şi oficiali ai clubului gazdă apostrofându-i pe orădeni, dar şi pe arbitri, pentru cele două penalty-uri acordate.

Gazdele au condus cu 2-0

Primii care au tras la poartă au fost orădenii, în minutul 4, prin Vadim Calugher, care a trimis de la marginea careului peste transversală. Apoi, două minute mai târziu, gazdele au replicat, când, după o centrare din stânga, Alexandru Popovici a trimis de la 12 metri, de asemenea, peste poartă. Patru minute mai târziu, la cealaltă poartă, Csaba Preklet a trimis cu capul din careu, dar a reţinut portarul Tudor Ciocan.

În minutul 14, căpitanul echipei din Ghiroda, Cosmin Mancaş, a şutat din întoarcere, dar a reţinut portarul orădean Mihai Pînzariu. Goalkeeperul orădean avea să fie învins însă în minutul 27, când Alexandru Popovici a executat un corner de pe stânga, fundaşul Mircea Stupu a recentrat cu capul din 6 metri, iar David Popa a reluat din voleu, din faţa careului mic, în stânga portarului orădean, care a fost bătut la această fază, scor 1-0.

După primirea golului, roş-albaştrii au replicat rapid, iar în minutul 29, Alexandru Stoian a reluat cu capul periculos din careu, mingea a lovit bara, dar apoi portarul Tudor Ciocan a reuşit să respingă de pe linia porţii.

Acţiunile orădenilor au continuat pe finalul primei reprize. Astfel, în minutul 41, Andrei Vînău a avut o bună acţiune individuală, a intrat în careu pe partea stângă, a trimis periculos la colţul scurt, dar portarul a reuşit să devieze pe lângă bară.

Prima repriză s-a încheiat cu un nou atac al bihorenilor, când, de la prima bară, Sergiu Jurj a trimis pe lângă poartă din 6 metri.

Acuzând o contractură, Sergiu Ciocan a fost schimbat la pauză. A intrat în locul său Răzvan Gunie.

Repriza a doua a început mai bine pentru gazde, care, în minutul 50, au avut o ocazie bună prin Gabriel Precup, dar şutul acestuia a fost respins în corner de Mihai Pînzariu.

În minutul 57, totuşi, cei de la Ghiroda au majorat scorul. Căpitanul Cosmin Mancaș a prins un șut foarte frumos de la 15 metri, la vinclu, iar Pînzariu a fost bătut a doua oară.

Schimbările ofensive au dat roade

La acest scor, total nefavorabil pentru echipa sa, antrenorul orădean Florin Farcaș a făcut o dublă schimbare ofensivă: i-a introdus în teren pe Florin Chitaș și Luca Tincău, în locul lui Vadim Calugher şi Adrian Gîdea. Acest lucru s-a văzut imediat, pentru că în minutul 68 orădenii au obţinut un penalty, după un fault al lui Rareş Butnăraşu asupra lui Luca Tincău. Gazdele au protestat, susţinând că faultul s-a petrecut în afara careului, însă arbitrul Mihai Motan din Târgovişte a arătat punctul cu var de la 11 metri. Penalty-ul a fost executat de Sergiu Jurj, portarul a respins, dar atacantul orădean a urmărit şi a trimis în plasă, scor 2-1.

După înscrierea golului, orădenii au prins şi mai mult curaj, iar în minutul 75, Florin Chitaş a pătruns în careu pe partea stângă şi a şutat la colţul scurt, dar a respins portarul Tudor Ciocan.

În minutul 82, FC Bihor a mai obţinut un penalty, după o lovitură liberă executată de pe dreapta de Răzvan Gunie. Csaba Preklet a fost tras în careu de fundaşul central Mircea Stupu, care a primit al doilea cartonaş galben, implicit, şi pe cel roşu. Lovitura de la 11 metri a fost executată de această dată de Florin Chitaş, care a transformat fără probleme, scor 2-2.

Incidente la final

Din acest moment, jocul a devenit şi mai tensionat, gazdele fiind nemulţumite de acordarea celui de-al doilea penalty şi de faptul că au rămas în inferioritate numerică. Ca urmare, în ultimele minute nu prea s-a mai jucat fotbal, au fost câteva meleuri, iar după fluierul final, atât suporterii, cât şi oficialii clubului gazdă au protestat vehement la adresa arbitrilor, dar au avut şi cuvinte tăioase la adresa reprezentanţilor clubului FC Bihor, inclusiv antrenorul Florin Farcaş fiind îmbrâncit în drumul către vestiare de un oficial al clubului din Ghiroda. Au intervenit forţele de ordine şi reprezentanţii Jandarmeriei, care au gestionat situaţia pentru a se potoli spiritele.

La finalul jocului, reprezentanţii clubului FC Bihor s-au arătat total nemulţumiţi de organizarea partidei, susţinând că şi crainicul stadionului, pe lângă încurajările normale ale echipei favorite, a incitat publicul, prin diferite remarci la microfon asupra arbitrului. De asemenea, portarul Mihai Pânzariu s-a plâns că a fost lovit cu picioarele de suporterii echipei gazdă.

Crainicul a incitat spectatorii

„Am reuşit să obţinem un rezultat de 2-2 după un joc foarte bun, după o primă repriză în care am avut cel puţin patru ocazii mari. N-am reuşit să marcăm din şase – şapte metri. Sigur că, pe jocul nostru destul de ofensiv, ne-au surpins o dată din fază fixă şi a doua oară dintr-un element de finalizare. În schimb, nu ştiu dacă au mai avut vreo ocazie sau şi-au creat vreo ocazie. Noi am jucat, am arătat că ne dorim foarte mult victoria şi acesta este lucrul cel mai important”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene Florin Farcaş.

Acesta şi-a declarat nemulţumirea faţă de organizarea meciului din partea gazdelor. „Nu este normal ce s-a întâmplat după joc. Numai în anii 70 s-a mai întâmplat aşa ceva, să vină să ia jucătorii la bătaie, să vină să sară peste mine. Crainicul a început să incite spectatorii, să sară peste gard, să vină peste noi. Nu văd de ce. Să privească meciul şi apoi să analizeze”, a mai afirmat antrenorul echipei bihorene.

Sancţionaţi cu două penalty-uri

„Este frustrant oarecum pentru noi, pentru că eu cred că echipa mai bună a fost echipa noastră. Am marcat de două ori, dar ce-i cert este că şi cei de la Oradea au avut două ocazii importante, dar din punct de vedere organizatoric, s-a văzut că o echipă este organizată extraordinar şi una dispune de lucruri mai multe. Noi am arătat că suntem o echipă care se antrenează, o echipă organizată, o echipă care joacă şi o echipă care până când am fost lăsaţi să jucăm am condus cu 2-0 şi ne îndreptam spre un final fericit. Din păcate am fost sancţionaţi cu două penalty-uri, unul este un metru jumate în afara careului, dar centralul l-a băgat în careu la sugestiile arbitrului de rezervă, iar la al doilea penalty, fundaşul nostru Stupu şi jucătorul advers s-au aflat într-un duel normal, corect, dar fără să fie contact se acordă din nou penalty”, a declarat, la rândul său, antrenorul echipei gazdă, Sorin Bălu.


CSC Ghiroda şi Giarmata Vii - FC Bihor Oradea 2-2 (1-0)
Au marcat: David Pop (min. 27), Cosmin Mancaș (min. 58) / Sergiu Jurj (min. 68) şi Florin Chitaș (min. 82 din penalty)
CSC Ghiroda și Giarmata Vii: T. Ciocan – I. Vasluian, R. Butnărașu, M. Stupu (min. 82 eliminat), M. Hecsko - Al. Popovici (min. 77 D. Coroiu), G. Precup, D. Pop, C. Mancaș - cpt. (min. 86 P. Jichici) - R. Trandu (min. 66 Ad. Popa) - Al. Buțu (min. 77 A. Datcu). Antrenor: Sorin Bălu
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, Al. Stoian (min. 76 K. Gagyi) – V. Calugher (min. 612 Fl. Chitaș) R. Farcaș – cpt., An. Vînău – Sg. Ciocan (min. 46 R. Gunie), Sg. Jurj (min. 90+1 L. Ioviță) şi Ad. Gîdea (min. 61 L. Tincău). Antrenor: Florin Farcaș
Arbitri: Mihai Motan (Târgoviște) – Doru Zamfir (Slatina) şi George Suciu (Câmpia Turzii). Arbitru de rezervă: Marius Nechita Chioran (Florești – Cluj) Observator pentru arbitri: Marian Salomir (Cluj-Napoca). Delegat pentru joc: Valentin George Gîdea (București)


De menţionat că la partida de sâmbătă seara din judeţul Timiş au asistat şi circa 150 de suporteri ai formaţiei orădene.

Partida retur a finalei barajului de promovare în Liga a II-a, dintre FC Bihor şi CSC Ghiroda şi Giarmata Vii se va desfăşura la Oradea, la Stadionul Iuliu Bodola, miercuri, 5 iunie, de la ora 17:30, când practic se va decide învingătoarea şi echipa care va promova.

Pentru acest duel, suporterii echipei orădene sunt îndemnaţi să fie prezenţi într-un număr cât mai mare în tribunele stadionului. Găsiți AICI detalii despre achiziționarea biletelor!

Rezultatele complete din manşa I a finalelor barajului de promovare în Liga a II-a:
CSM Focşani - Metalul Buzău 2-1
CS Afumaţi - CS Dinamo Bucureşti 1-0
AFC Câmpulung – Muscel - SCM Râmnicu Vâlcea 2-1
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii - FC Bihor Oradea 2-2
Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud - Unirea Ungheni 2-2

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Amice...
...care sunt ''invectivele si injuriile'' la care te referi??!! Eu nu imi amintesc de vreunul iar postarea mea era de cateva zile, timp in care te puteai sesiza!!! Esti suporter de fotbal?? Ar fi o explicatie!!!
Postat 03 Iunie 2024, 19:25 de AnaConda
Libertate??
Mi-a fost sters abuziv un comentariu!! Ati auzit de libertatea de exprimare garantata de Constitutie??!!
Postat 03 Iunie 2024, 16:59 de AnaConda
RE: Libertate??
Constituția nu garantează invectivele și injuriile! Încercați pe la alte site-uri...
Postat 03 Iunie 2024, 17:36 de Moderator
Blat!!!
BLAT!!!!
Postat 02 Iunie 2024, 12:58 de AnaConda
Sigur ca da
Al 2-lea penalty a fost din pomană...si nu, nu țin cu CSC, dar ăsta-i adevărul.
Postat 02 Iunie 2024, 12:06 de Maikeltroll
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON