URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Decembrie 2019, 20:35

Proiect de 4,6 milioane euro pentru transformarea fostului cinematograf Libertatea din Oradea în centru cultural

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sălile fostului cinematograf Libertatea din incinta Palatului Vulturul Negru ar urma să fie reabilitate şi transformate în centru cultural. Consiliului Local Oradea a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, demararea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 4,6 milioane euro.

"Până acum nu a fost eligibilă reabilitarea sălilor fostului cinematograf, nici pe linia de finanţare adresată monumentelor istorice, pentru că nu imobilul nu este în întregime în proprietatea oraşului, şi nici pe linia de finanţare destinată reabilitării termice a clădirilor, pentru că era monument istoric", le-a spus consilierilor locali primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, acum au apărut pentru prima oară oportunități de finanțare. Astfel, sălile reabilitate din fostul cinematograf vor primi o nouă destinaţie.

"În cadrul proiectului urmează a se crea mai multe ateliere. Fostul cinematograf urmează să devină un loc în care orădenii să fie implicaţi în ceea ce se întâmplă în Oradea din punct de vedere cultural şi artistic. Aici va exista şi o bibliotecă digitală unde orădeanul şi turistul să vadă în spaţiul virtual ce poate să facă în Oradea", a explicat primarul.

Printre partenerii în proiect ai municipalităţii se numără Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, Universitatea Oradea, Filiala Transilvania a Asociaţiei Române pentru Industria de Electronică şi Software (ARIES) şi Fundaţia Comunitară Oradea.

Fostul cinematograf Libertatea, numit în timpul comunismului Oradea, a fost închis la începutul anilor 2000, după ce sala principală a fost folosită ca salon de jocuri de noroc.

Imobilul se găseşte într-o stare avansată de degradare, iar reabilitările repetate care s-au făcut de-a lungul timpului cu materiale necorespunzătoare au distrus arhitectura clădirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
...
Subliniam ce zicea roger.
Postat 13 Decembrie 2019, 10:56 de User anonimizat
two
Și ce ne interesează Crișana???
Postat 11 Decembrie 2019, 23:47 de Sandu1206
...
Crișana a fost demolat de câțiva ani.
Postat 11 Decembrie 2019, 23:16 de User anonimizat
buuuun, foarte buuun!
bun,, bun, foarte bun! artistic-cultural e numa bun pt orasul asta! pacat ca teatrul de stat si-a anulat spectacolele de luna asta din cauze politice si orgolii ieftine! //// ce se intampla cu fostul cinema crisana, chiar asa?! dar cu fosta cladire a fabricii de bere de langa benzinaria de langa electrica/piata mare?
Postat 11 Decembrie 2019, 23:06 de roger
...
Frații Micula, ce aveau salonul Continental în fostul cinematograf Crișana nu cei cu băuturile, or deschis bingo în 2006 și or vopsit sala în ulei o bătaie de joc.
Postat 11 Decembrie 2019, 21:32 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON