URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Februarie 2024, 11:50

Programul de vizitare a pacienților din Spitalul Județean Oradea a fost reluat, dar tot cu anumite condiții

Programul de vizitare a pacienților din Spitalul Județean Oradea a fost reluat, dar tot cu anumite condiții foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După aproape o lună în care au fost suspendate pentru a opri răspândirea gripei în rândul pacienților, vizitele aparținătorilor în Spitalul Județean din Oradea sunt permise din nou.

Reluarea acestora este însoțită, însă, de restricții privind durata și numărul vizitatorilor, la fel ca înainte de suspendarea programului de vizitare.

Două ore pe zi

Începând cu data de 1 martie, programul de acces al vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor este de 2 ore pe zi, a informat, joi, unitatea sanitară, printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, vizitele vor fi permise zilnic, cu începere de vineri, între orele 15.00 și 17.00 în staționarele I (din strada Gheorghe Doja), II (din Rogerius), IV (de pe Izvorului), V (de pe strada Pasteur) și VI (de pe Republicii).

În staționarul III (Maternitate), programul de vizitare este cuprins zilnic între orele 14.00 – 16.00.

De la acest program vor fi exceptate secțiile de Terapie Intensivă din toate staționarele unde acestea funcționează (I, II și III), precum și USTACC (Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat pentru Pacienții Cardiaci Critici), unde vizitarea este restricționată la o singură oră pe zi, între 11.00 – 12.00 la staționarul din Rogerius (fostul Municipal), între 12.00 și 13.00 la ATI I (de pe Doja) și III (Maternitate), între 12.00 – 13.00 la USTACC.

Condiții și derogări

Spitalul Județean din Oradea precizează că „secțiile care au internați pacienți în fază terminală vor permite accesul vizitatorilor și în afara programului mai sus menționat, cu acordul medicului curant care va programa vizita”.

De asemenea, unitatea arată că accesul vizitatorilor în salon va fi permis după cum urmează: 1 vizitator/pacient; 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi (pacienții putând fi vizitați doar pe rând), 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi (putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp).

În toate secțiile, durata vizitei este limitată la 15 minute, iar vizitatorii sunt obligați să poarte echipament de protecție asigurat în mod gratuit de unitatea sanitară.

Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă semne clinice de infecții acute sau care sunt în stare de ebrietate ori sub influența unor substanțe halucinogene.

Din cauza virozelor și a Covid

La mijlocul lunii ianuarie, conducerea Spitalului Județean a decis suspendarea vizitelor în anumite secții și restricționarea în altele, din cauza situației epidemiologice generate de creșterea incidenței infecțiilor respiratorii, în special a cazurilor de gripă și de infectare cu SARS-CoV-2, vizitele fiind permise doar în situații excepționale, la pacienții în stare terminală.

La începutul lunii februarie, exceptând acest tip de vizite, toate celelalte au fost suspendate, din același motiv, la fel cum s-a întâmplat în întreaga țară, în baza unui ordin al Ministerului Sănătății.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON