URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Septembrie 2024, 13:10

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție. Aceasta a fost delegată să ocupe funcția începând de vineri, 20 septembrie, luându-i astfel locul procurorului Bogdan Chiș, care preluase conducerea tocmai de la ea.

Delegarea a fost discutată în cadrul ședinței de miercuri a secției pentru procurori a CSM.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Oradea din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Popovici Irina Felicia, procuror în cadrul acestei structuri specializate, începând cu data de 20.09.2024, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”, se arată în hotărârea CSM.

Conform documentului, decizia a fost luată în unanimitate.

În ultima perioadă Felicia Popovici activa ca simplu procuror în această structură.

Ea a mai condus DNA Oradea din 2018 până la începutul anului 2021, când și-a dat demisia, intrând apoi în concediu prenatal.

În ultimii 3 ani, conducerea serviciului teritorial a fost asigurată de Bogdan Chiș, fost procuror DNA Timișoara. Acesta părăsește funcția după ce în această vară, a fost selectat de Ministerul Justiției să ocupe funcția de magistrat de legătură în Italia.

Cine este Felicia Popovici

Absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea, a Institutului Naţional al Magistraturii, şi procuror din anul 2009, Felicia Popovici activează la DNA Oradea din 2015.

De-a lungul anilor, ea a instrumentat dosare grele, precum cele ale medicilor șpăgari de la Serviciul de Expertiză Medicală din Casa Judeţeană de Pensii, trimiţându-i în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Între alte dosare gestionate de către procuroarea Popovici se numără cel al lui Leontin Ţârle, fostul director al Casei de Pensii, acuzat de corupţie, într-un dosar derivat din cel al subordonaţilor săi, şi cel al lui Ovidiu Dăescu, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pus sub învinuire pentru fraudarea unor fonduri europene.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în 2018, Felicia Popovici, pe atunci în vârstă de 36 de ani, a preluat conducerea DNA Oradea într-o perioadă tulbure pentru unitatea orădeană, pe fondul unor nemulţumiri legate de activitatea foştilor şefi, Ciprian Man şi Adrian Muntean, consemnate de inspecţiile centrale realizate la instituţie.

Situaţia a culminat, la începutul anului 2019, cu scandalul înregistrărilor dezvăluite de avocatul Răzvan Doseanu, în care procurorii DNA vorbeau despre judecători "buni" şi "răi" din justiţia locală, scandal încheiat cu revocarea din serviciul teritorial a procurorilor Ciprian Man şi a lui Cristian Ardelean.

După cum se știe, celebrul dosar penal deschis după acest episod a fost clasat, acuzaţiile formulate împotriva procurorilor anticorupţie şi a unei judecătoare de la Tribunalul Bihor fiind retrase.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON