URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Noiembrie 2013, 13:44

Problemele de la DGASPC Bihor, trecute sub tăcere de consilierii judeţeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

In ciuda dezvalurilor facute de BIHOREANUL si a declansarii cercetarii disciplinare fata de conducerea DGASPC Bihor de catre presedintele CJ Bihor, niciunul dintre consilierii judeteni nu a manifestat, la reuniunea de joi a deliberativului judetean, vreo curiozitate in legatura cu scandalul iscat in jurul Centrului de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea, aflat in subordinea Directiei.

Ingropate si dezgropate

La acest Centru, unde in mod nelegal au fost internati tineri cu antecedente penale laolalta cu adolescenti cu dizabilitati psihice, au avut loc mai multe abuzuri savarsite atat de catre personalul angajat, cat si de unii dintre tineri asupra altora, fara ca sefii DGASPC sa fi luat masurile corespunzatoare, fara sa informeze conducerea Consiliului Judetean si fara sa fi sesizat Parchetul, asa cum ii obliga legea, pentru declansarea unei anchete penale.

Cum a mai relatat BIHOREANUL, educatorii ii bateau pe copii cu pumnii, picioarele, bate si bastoane, ii lasau fara mancare, ii pedepseau inclusiv prin interdictia de a mai merge la scoala si ii tundeau la zero (inclusiv pe fete) ca masura de "reeducare". Toate aceste fapte au fost confirmate in luna mai de catre Biroul de Management a Calitatii Serviciilor Sociale din cadrul DGASPC, a carei conducere a dispus formarea unei comisii disciplinare care a "ingropat" cazul.

Ele au fost scoase la lumina in luna octombrie de catre un ONG din Bucuresti (Centrul pentru Resurse Juridice), iar apoi de catre o comisie anume insarcinata de presedintele CJ Bihor, Cornel Popa. Tot cu privire la aceste fapte, au fost sesizate de catre ONG-ul bucurestean Parchetul Oradea, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Avocatul Poporului, acesta confirmand lucrurile inca o data, chiar saptamana trecuta.

Dezinteres sau blat?

La reuniunea de joi a Consiliului Judetean, desi grupul consilierilor judeteni ai PDL - singurul care, formal, este in opozitie - putea cere conducerii institutiei o informare cu privire la demersurile facute pentru sanctionarea vinovatilor, niciun membru al CJ nu a abordat acest subiect.

Ca de obicei, liderul grupului PDL din CJ, Ionel Avrigeanu, s-a "legat" in schimb de maruntisuri de ordin pur formal tangente unor probleme de pe ordinea de zi. BIHOREANUL l-a intrebat de ce nu il intereseaza chestiunea abuzurilor, iar democrat-liberalul a dat un raspuns stupefiant: "Nu este treaba noastra!".

Ulterior, dandu-si seama ca a gresit, deoarece consilierii judeteni raspund si ei de buna functionare a institutiilor din subordine, Avrigeanu a nuantat, afirmand ca situatia de la DGASPC ar fi o problema interna a liberalilor, de vreme ce seful Directiei (numit in 2010 de Radu Tirle) este secretar general al PNL Bihor, iar cei doi senatori ai acestei formatiuni i-au cerut demisia. "Am inteles ca senatorii Bodea si Boeriu i-au cerut demisia lui Puia, care le este coleg de partid, asa ca eu nu vreau sa ma bag in reglarile lor de conturi", s-a spalat pe maini Avrigeanu.

Intrebati si ei daca vor face demersuri pentru ca macar sa se informeze cu privire la ancheta disciplinara inceputa cu privire la sefii DGASPC Bihor, consilierii din Comisia sociala a CJ au raspuns ca vor face acest lucru in perioada care urmeaza. "Va promit ca acest caz nu va fi ingropat", a spus liberalul Dacian Foncea, presedintele Comisiei. "Maine va avea loc o sedinta a Colegiului Director a DGASPC, unde voi lua pozitie", a adaugat el.

Citiţi pe această temă şi articolul "Complici la tortură: Dovezi zdrobitoare că şefii DGASPC au acoperit bătăile şi violul din Centrul de plasament"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Avrigeanu e in opozitie sau se joaca?
Nevasta lui Avrigeanu e una dintre inspectoarele de la curtea de conturi care a acoperit rahaturile de la DGASPC de-a lungul anilor, pe motive de colegialitate politica si respect golanesc, toate conducerile de pana acum. Asa ca, Avrigeanu se spala pe maini pentru ca stie despre ce e vorba si e partas. Culmea ca astia de la PDL viseaza sa preia puterea dupa USL. Iar USL viseaza sa o pastreze, ceea ce arata cat de jigodii sunt toti.
Postat 28 Noiembrie 2013, 16:44 de Fuel
Dezinteres sau blat?
Toti sunt o apa si un pamant! Blat evident! Iar astia sunt cei care, dupa descentralizare, vor adopta hotarari majore pentru cetateni ... mediu, sanatate, cultura!
Postat 28 Noiembrie 2013, 16:39 de Port
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON