URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Noiembrie 2022, 20:59

Prinde contur! Muncitorii au turnat placa de deasupra pasajului subteran din Piaţa Cetate din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat, miercuri, că muncitorii au turnat placa de deasupra pasajului subteran din Piaţa Cetate, astfel că stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 65%.

"Au fost montate cele 28 de grinzi şi a fost armată şi cofrată placa situată deasupra pasajul subteran. Constructorul a turnat elevaţia (pereţii) pasajului aferenţi rampei dinspre Nufărul şi din zona mediană a pasajului, urmând să fie săpată rampa dinspre zona centrală şi să fie montate palplanşele", se arată într-un comunicat postat pe site-ul municipalităţii.

Până acum a fost turnat radierul acestui pasaj, au fost realizaţi piloţii foraţi şi s-a săpat rampa dinspre Nufărul.

De asemenea, muncitorii au finalizat bazinul de retenţie a apelor pluviale, situat sub pasajul rutier, iar între timp în zonă au fost realizate şi lucrările pentru devierea reţelelor de utilităţi.

Pasajul se construieşte în zona intersecţiei dintre B-dul D. Cantemir şi strada Evreilor Deportaţi.

"Aici vor exista două giraţii la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de un pasaj pe relaţia D. Cantemir - Centrul Civic. La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai. Totodată, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: realizarea sistemului de irigaţii, realizarea trotuarelor, piste de biciclete, staţii de transport public modernizate precum şi plantarea de arbori şi arbuşti", mai explică informarea.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C Freyrom S.A - lider de asociere, S.C. Procons Group S.R.L, S.C Metabet CF S.A şi SC Leko Construct S.R.L.

Valoarea totală a acestora se ridică la 32.610.187,17 lei fără TVA, fiind finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Finanţarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile, mai arată reprezentanţii municipalităţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
taci sandu
Da ne plangem ca se depasesc termenele. iar la final lucrarile costa de 5 ori, diferenta e platita din banii primariei. De aia se depaseste termenul ca sa se poata sifona bani. Asta e problema, plus ca toate lucrarile sunt prost facute si necesita ajustari inca 5 ani si la final totul costa de 10 ori. Din banii cui?
Postat 02 Decembrie 2022, 13:16 de adi13
Fraierii mei nu comentează
Ei mor de ciudă acuma. Peste o săptămână o sa vina cu comentarii de genul ca ling, ca nu se respectă termenul și calitatea, ca firme de casă blablabla.
Postat 02 Decembrie 2022, 00:19 de Sandu2100
Prinde contur!
Și unde este “senzaționalul”?! Am început sa cădem in genunchi in fata “normalității”. Dacă se întâmpla înainte cu “o zi înainte de termenul stabilit”, poate … dar așa … a fost “ amânată” pana a putut fi asociata cu ziua Apostolului Național și, cea mai noua, a României. Noroc cu progresele realizate in domeniul materialelor și … ca altfel trebuia sa așteptăm pana la vara sau sa mutam ziua naționala pe data de … Consultati istoricii de serviciu, ei va pot sugera una! Câta fățărnicie?!
Postat 01 Decembrie 2022, 07:16 de User anonimizat
SF. ANDREIA
Asa va fi și calitatea când lucrezi în zi de sărbătoare. Am fost la piață azi și am văzut cum se lucrează. Dacă unde a fost piața veche nu se ridica un Mall ci se făcea un sens giratoriu cu multe benzi nu era nevoie de pasaje. Asa va fi înghesuit și neplăcut pt cei de la blocurile din jur. Este vreo fluenta. sistematizare a lucrărilor într-un oraș? Aseară era la TV în capitala Pasajul Domnești plin de crăpături. Inaugurat de 1 luna. Îl festeleau sa nu se vada
Postat 30 Noiembrie 2022, 22:03 de Feliciana
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON