URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 10 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 August 2024, 08:50

Prin ei înșiși: Liberalii nu se aliază nici cu PSD, nici cu UDMR, la CJ Bihor și la CL Oradea

Prin ei înșiși: Liberalii nu se aliază nici cu PSD, nici cu UDMR, la CJ Bihor și la CL Oradea foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu doar primarii de comune și de orășele aleși pe 9 iunie (dar care își vor prelua funcțiile abia în octombrie) au început discuțiile pentru a vedea ce alianțe pot face în Consiliile Locale ca să-și asigure majoritățile fără de care nu-și pot impune proiectele, ci și edilul Oradiei, Florin Birta, ba chiar și președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Pentru că în urma votului, în Consiliul Municipal PNL-iștii nu vor mai avea singuri majoritatea de două treimi, ci de la 20 de mandate din totalul de 27 coboară la 17, iar în Consiliul Județean au scăzut de la 22 de mandate din totalul de 35 la 18, Bolojan și Birta au condus joia trecută o ședință a Biroului Județean al PNL Bihor în care au discutat dacă și cu cine să încerce să formeze o majoritate din toamnă: cu PSD, care în CLO va avea 3 mandate și în CJ 7, cu UDMR, care va fi reprezentat la municipiu de 5 consilieri și la județ de 7, sau cu AUR, care va avea și în Oradea, și la Județ câte 2 aleși?

După discuții care au durat mai puțin de o oră, liberalii au decis să urmeze sloganul Brătienilor, „Prin noi înșine”, adică să nu facă nicio alianță în cele două Consilii, prima variantă exclusă, cel mai rapid, fiind cea cu PSD, iar apoi și cele cu UDMR ori cu AUR.

Prin urmare, pentru fiecare proiect care va avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor, Bolojan și Birta vor trebui să negocieze o susținere punctuală, prin discuții „de la om la om” cu aleșii din opoziție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4986 RON
  • 1 EUR = 4.9741 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON