URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 14:54

A fost montată prima brăţară electronică de supraveghere în Bihor. Cine e cel supravegheat şi ce a făcut

A fost montată prima brăţară electronică de supraveghere în Bihor. Cine e cel supravegheat şi ce a făcut foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul bihorean obligat să poarte brăţară electronică de supraveghere este un fost poliţist de frontieră judecat pentru contrabandă cu ţigări, evadare şi distrugere. Bărbatul, pe nume Daniel Ionuţ Feher, va trebui să poarte brăţara cel puţin 60 de zile.

Măsura a fost dispusă săptămâna trecută de Judecătoria Oradea, în timpul procesului pornit pe numele lui Feher de Parchetul Oradea pentru distrugere, după ce a incendiat o maşină din răzbunare.

Incendiator în arest

Incidentul, despre care BIHOREANUL a relatat la vremea respectivă, s-a produs în zorii zilei de 15 aprilie şi a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Mașina, marca Volkswagen Cady, fusese parcată pe strada Radu Enescu din municipiu, unde Daniel Ionuţ Feher a ajuns în jurul orei 4 dimineaţa, la volanul propriului autoturism, un Audi Q7, în care se mai afla şi concubina sa.

Bărbatul a coborât, a spart geamul Volkswagen-ului şi a aruncat în interior o substanță inflamabilă, după care a revenit la maşina sa şi a plecat. A revenit 20 de minute mai târziu. A coborât din maşină, având asupra lui un obiect care ardea şi pe care apoi l-a aşezat pe bordul Volkswagen-ului. În scurt timp, întreaga maşină a fost cuprinsă de flăcări, fiind distrusă în totalitate.

Feher a fost prins o lună mai târziu de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Bihor. La solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care a arătat că înainte de incendiere bărbatul l-a ameninţat cu moartea pe proprietar, el a fost arestat preventiv pentru 30 zile. Ulterior, măsura a fost menţinută până la sfârşitul lunii august, când Feher a fost trimis în judecată şi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 zile, având interdicţia de a se apropia de victimă şi de martorii din dosar, dar şi de a părăsi România.

Să poarte brăţară

Nu ar fi prima oară când Daniel Feher încearcă să fugă de răspundere. Fost polițist de frontieră în Maramureș, iar din 2019 până în 2022, lucrător la PTF Diosig, el locuieşte fără forme legale în Oradea şi e judecat deja şi pentru contrabandă cu țigări ucrainene, conducere cu permisul suspendat şi evadare.

A fost prins în toamna anului 2021, cu peste 5.000 de pachete de țigări de contrabandă în județul Mureș, după o urmărire ca-n filme, în timpul căreia a încercat să fugă de poliţişti și și-a abandonat autovehiculul, cu tot cu țigări. Anchetatorii au descoperit atunci că Feher conducea maşina deşi avea permisul suspendat, motiv pentru care a fost plasat în arest la domiciliu, măsură pe care a încălcat-o, ajungând inculpat şi pentru evadare.

Cert e că, pentru a-l forţa să respecte interdicţiile, Judecătoria Oradea a decis să ia măsuri suplimentare. Săptămâna trecută, când s-a luat în discuţie prelungirea controlului judiciar în cazul lui, judecătorul i-a impus inculpatului „să respecte și obligația de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere”, în condiţiile în care, după cum a aflat BIHOREANUL, poliţiştii care îl supraveghează au avertizat instanţa că bărbatul intenţionează să părăsească teritoriul României fără încuviinţare.

Vrea procedură simplificată

Feher a fost de acord cu montarea brăţării de supraveghere. De altfel, el a solicitat să fie judecat rapid, după procedura simplificată, adică doar în baza probelor strânse de procurori, ceea ce ar însemna reducerea pedepsei cu o treime. În plus, tot pentru a-şi uşura situaţia, a cerut instanţei să ia în considerare şi faptul că, în timp ce era arestat preventiv, a denunţat un traficant de droguri, aspect pentru care ar putea beneficia şi de înjumătăţirea limitelor de pedeapsă.

Dacă va reuşi rămâne de văzut, căci judecătorul a dispus trimiterea unei adrese la DIICOT, „cu solicitarea de a comunica instanţei dacă în urma denunţului făcut de inculpat s-a reuşit identificarea unor persoane şi dacă a ajutat organele de cercetare penală, în scopul de a beneficia de înjumătăţirea limitelor de pedeapsă”, astfel că procesul lui Feher a fost amânat pentru luna viitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON