Cea de-a treia ediţie a programului de bugetare participativă, prin care Primăria se angajează să finanţeze proiecte propuse şi votate de orădeni, nu a avut priză printre cetăţenii chemaţi să voteze fizic ideile, dar adevărul este că nici municipalitatea nu s-a străduit prea tare să-i atragă.
Pe lângă promovarea slăbuţă a campaniei, Primăria a dat chix chiar şi cu puţinele informări publice despre proiecte.
Fiecare comunicat de presă şi mesaj postat pe site-ul administraţiei locale cu privire la campanie a conţinut aceleaşi 7 exemple de proiecte supuse dezbaterii, însă dintre acestea doar două au putut fi votate de orădeni.
Altele - cum sunt construirea unei parcări cu vestiare şi toalete ecologice în zona Silvaş, amenajarea unui loc de picnic în pădurea Nojorid ori trasarea unei piste pentru biciclişti între Oradea şi Sânmartin - sunt promovate de Primărie, dar de fapt au fost respinse încă dinainte să înceapă votul, tot de către funcţionarii municipalităţii, care au constatat că fie depăşesc graniţele oraşului, fie se suprapun cu investiţii deja planificate.
Dacă atâta atenţie acordă Primăria bugetării participative, nu-i de mirare că orădenii au spus pas...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.