Trei poteci turistice au fost amenajate de Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor în destinaţia de ecoturism Pădurea Craiului, o arie protejată care se întinde de la defileul Crişului Repede până la depresiunea Beiuşului.
Unul dintre trasee este dedicat racului bihorean (Austropotamobius bihariensis), o specie endemică recent descoperită, care are arealul strict limitat la vestul Munților Apuseni, ocupând afluenți ai Crișurilor. În plus, este prima specie de rac descrisă în Europa după mai bine de 100 de ani.
În cadrul proiectului „Pădurea Craiului - casa racului bihorean”, CAPDD Bihor a făcut o potecă tematică despre racul bihorean pe valea Dălbii din Căbești şi a elaborat un plan de dezvoltare turistică responsabilă pentru comuna Căbești. De asemenea, a organizat seminarii practice pentru studenţii orădeni de la facultăţile de mediu şi geografie.
Alte două trasee au fost amenajate în proiectul „Pădurea Craiului - primii pași departe de oraș”, unul pe Valea Cuţilor, în comuna Roşia, şi unul în Defileul Crişului Repede. De asemenea, pe Cheile Cuţilor au fost amplasate panouri de informare în apropierea a şase atracţii turistice şi a fost amenajat un punct de belvedere.
CAPDD Bihor a mai făcut steaguri outdoor pentru promovarea destinației de ecoturism Pădurea Craiului şi a dezvoltat infrastructuri de învățare prin joacă pentru copii în proximitatea peşterilor Farcu și Meziad, dotate cu jocuri educative interactive pe teme de protecția naturii, specii de plante și animale etc;
Ambele proiecte au fost finanţate de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, în valoare totală de 72.910 lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.