URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 06 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Noiembrie 2021, 12:40

Primarul Florin Birta: În Oradea, gigacaloria se va scumpi cu 40% pentru populaţie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că orădenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti o gigacalorie cu 40% mai scumpă decât iarna trecută, chiar dacă şi Consiliul Local, din bugetul oraşului, va atenua preţul ridicat al gazului. 

Un apartament cu două camere: 700 lei!

Majorarea de tarif se va aplica începând cu facturile aferente lunii noiembrie care vor fi defalcate locatarilor de la bloc în luna decembrie.

„În urma calculelor făcute, am luat decizia să propunem Consiliului Local Oradea majorarea preţului pentru populaţie cu 40%, diferenţa (n.r. – de creştere a costurilor gazului) fiind suportată de la bugetul local”, a spus Florin Birta. 

Până acum, preţul gigacaloriei livrate populaţiei - deci deja subvenţionat - era de 283 de lei, iar începând din 1 noiembrie acesta creşte la 396,4 lei. 

La fel, Primăria Oradea îşi creşte subvenţia de la 47,5 lei la 129,4 lei, asigurând astfel un procent de 25% din preţul de producere a gigacaloriei.

Edilul Oradiei a exemplificat că, în urma calculelor, se estimează că la o garsonieră, pentru o lună de iarnă, preţul încălzirii va creşte de la 340 de lei la 476 lei, la un apartament cu două camere de la 510 lei la peste 700 lei, iar la apartamente cu trei camere diferenţa între preţul vechi şi cel nou este de peste 300 de lei. 

Oradea, printre cele mai mici facturi

Primarul Florin Birta a spus că prețul de producere al gigacaloriei, și implicit cel plătit de orădeni, ar fi fost mult mai mare dacă municipalitatea nu ar fi investit masiv în sistemul de termoficare. „Investițiile din ultimii 12 ani se reflectă acum în prețul de producere a gigacaloriei, comparativ cu prețul de producție la nivel național. Prețul de producție al gigacaloriei este în Oradea de 525,6 de lei, unul dintre cele mai mici din țară”, a spus Birta.

Pentru comparație, prețul de producție al gigacaloriei este în Cluj-Napoca este de 739 lei, în Arad de 758 lei, în Brașov de 763 lei, în Timișoara de 800 lei, în București de 986 lei, în Tulcea de 1.071 lei și în Constanța de 1.337 lei.

Birta a spus că dacă până de curând orădenii plăteau una dintre cele mai scumpe gigacalorii din țară, după aplicarea subvenției aceștia vor plăti printre cele mai mici tarife. „După aplicarea subvenției, care în Oradea este de 129,4 lei, orădenii vor plăti pentru gigacalorie 396 lei, în vreme ce în Arad aceasta costă 395 lei, în Timișoara – 400 lei, în Buzău – 449 lei, iar în Tulcea și Constanța – 450 lei”, a spus edilul.

Potrivit primarului, tarife sub 300 lei pe gigacalorie se aplică doar în câteva orașe din țară. „Cea mai ieftină gigacalorie se plătește în orașe ca Brașov, unde este 264 lei, Cluj, cu 278 lei, și București, cu 280 lei, dar în Capitală 706 lei pe gigacalorie plătește Primăria sub formă de subvenţie”, a spus edilul.

„Nu am putut da mai mult...”

Chestionat de BIHOREANUL cu privire la modalitatea în care a fost stabilit procentul de majorare cu 40% a gigacaloriei plătite de orădeni, primarul Florin Birta a afirmat că acesta a fost influențat de suma pe care bugetul local o putea aloca pentru o astfel de destinație.

„Nu am putut da mai mult de la bugetul local, avem foarte multe lucrări pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit, multe proiecte europene în pregătire și un buget foarte strâns, în condițiile în care numai actualizarea tarifelor la materiale cerută de constructori ne costă în plus 80 milioane lei”, a spus Birta.

Potrivit edilului, subvenția pentru gigacalorie care va fi plătită de la bugetul local pentru ultimele două luni din 2021 se ridică la 17,5 milioane lei. Acest lucru înseamnă că, în eventualitatea că noile tarife se păstrează, subvenția plătită de la bugetul local pe un an se va ridica la 32,2 milioane lei.

Cu votul consilierilor PNL

Florin Birta a promis că în eventualitatea în care noul Guvern Ciucă, spre deosebire de cel condus de Cîţu, va face alocări pentru subvenționarea energiei termice consumate de orădeni, acestea se vor regăsi în subvenție. „Dacă în viitor, peste o săptămână, două, trei, Guvernul României va acorda bani pentru subvenție, vom propune reducerea tarifului plătit de orădeni”, a spus Birta.

Șansele unei alocări suplimentare față de cele 3,6 milioane lei primite în urmă cu două săptămâni de la fostul Guvern Cîțu par însă destul de mici.

Amintim că Oradea a primit o sumă mult mai mică decât alte municipii din ţară ca sprijin pentru compensarea scumpirii gazului. Unele voci au susţinut că a fost, de fapt, o formă de "pedeapsă" din partea ex-premierului Cîţu, după ce liberalii Bolojan şi Birta nu au susţinut coaliţia cu PSD. Edilul Oradiei a explicat apoi că împărţirea ar fi fost făcută luând în calcul datoriile pe care le înregistrează societăţiile de termoficare ale oraşelor, iar cea a Oradiei nu le are. 

Vineri după-amiază, Consiliul Local Oradea a aprobat noile prețuri ale gigacaloriei cu votul celor 19 consilieri liberali aflați în sală. Cei 7 reprezentanți ai opoziției PSD și UDMR din plan local au votat împotrivă, dar fără să ia cuvântul, semn că nu aveau prea multe argumente împotriva majorării de tarif...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Catastrofa
E penibil ce se întâmplă în Oradea. Ca locuitor al acestui oraș pot spune ca din rău în tot mai rău mergem, iar eu personal voi vinde proprietățile din Oradea fiindcă consider ca nu mai am loc de firmele de partid și multinaționale (ma simt ca un străin în propriul oraș și nu doresc sa devin sclav pe propria glie). Reasfaltam străzi principale și bordurim cu niște borduri de îți lași bara de la mașină peste tot ca să te înghesui pe loc de parcare (în timp ce prin spatele blocurilor/caselor zace pietriș și noroi în 2021 în mijlocul orasului), totul ca sa dea bine la ochii naivilor care doar trec prin Oradea, facem cacaturi de investiții ca să atragem investitori străini, turiști și televiziuni iar noi handicapații de orădeni plătim taxe din ce în ce mai mari în timp ce avem venituri de kkt. Azi am întrebat discret o casierita amabila cât câștiga pe luna și am rămas mut când a spus "1400 lei în mana, program 9-17" , și am întrebat-o cum se descurca în Oradea cu salariul asta? Raspuns: "nu mai pot, din ianuarie plec din tara, nu se mai poate trai aici fiindcă e bătaie de joc" Pai cum mama focului se dezvolta orașul asta daca noi ca locuitori trăim tot mai prost? Ce urmează dpvpdr economic în România va fi catastrofa iar asta vi se datorează preponderent vouă...funcționari publici (unora) înguști la minte sau curve care a-ți sacrificat dezvoltarea economica autohtona doar din lipsa de interes financiar personal. Îngrădirea dezvoltării sectorului autohton neafiliat politic privat din Oradea e la maxim. Oradea e doar un miraj în care doar multinationalele și firmele de partid s-au îmbogățit. Noi restul fie am stagnat, fie ne-am restrâns activitatea, fie alții ne-am închis afacerea și am pus pancarda "țară, de vânzare! În avans...La mulți ani România, pentru ce a mai rămas, și ce nu va mai fi.
Postat 30 Noiembrie 2021, 01:57 de Marcelo1989
Marea fraiereala
Avand in vedere ca avem cea mai performanta centrala si totodata subdimensionata pentru Oradea!
Postat 27 Noiembrie 2021, 14:09 de User anonimizat
CrisDumi aka KP
Acum esti si clar-vazatoare :::)))
Postat 27 Noiembrie 2021, 12:23 de Sandu2100
@kp
...nu uita de certificatele verzi, 10% din factura cash,banii jos,fara comentarii...
Postat 27 Noiembrie 2021, 11:02 de excalibur
Ce este Subventia
Subventia este un anestezic pe care il administrezi unei populatii pe care tocmai ai cotropit-o. Subventia iti permite sa cistigi timp pentru a-ti desavirsi operatiunea si a disipa tensiunile emergente.Subventia e clar TEMPORARA, o aminare a ceea ce urmeaza sa vina.Guvernul meu,ocrotitorul romanilor, a redus tva la lemnul de foc la 5%, a dat legea consumatorului vulnerabil,care nu mai stim ce forma are, se vorbea ca se compenseaza automat facturile la curent si gaze...deci era normal sa fie ajutati si clientii legati la termoficare.Evident,ajutor temporar pina fac rost de bani,isi vind apartamentele si se muta la tara...Aici gasim halucinatia care ne va salva iarna asta: [ https://www.mmanpis.ro/anunt-important-acordare-ajutor-pentru-incalzirea-locuintei-si-supliment-pentru-energie/ ] Deci, formulare,adeverinte,declaratii pe proprie raspundere...
Postat 27 Noiembrie 2021, 10:58 de excalibur
Re: Sandu2100
Ești obsedat, măscăriciule, de faptul că văd prin tine ca prin sticlă și de aceea mă tot pomenești. La tine, inteligența e ca și Covidul la unii bipezi ... purtător dar fără simptome de fel.
Postat 27 Noiembrie 2021, 10:54 de KP
Re: marius_ro
Nu știi? Nu înțelegi? Nu ai aflat care sunt ratele de creștere a tarifelor la energie în raport de veniturile europene? Înseamnă că ai nevoie de semator când intri în casă, ca să te orientezi către dulap sau baie. Franța spre exemplu ... salariul minim lunar garantat este de 1460 Euro și kilowattul a crescut la 0,23 Euro (media națională). Tot la francezi, energia electrică e considerată "de necesitate", iar asta înseamnă fără TVA. În România ai aplicate atât acciza de 7% cât și TVA de 19%, care se duce în parte în "pensiile speciale" ale demnitarilor și magistraților. Vrei să calculezi raportul și în LEI, adică ce înseamnă prada românească, într-o țară care nu ar avea nevoie să importe curent electric și gaz, dacă ar avea capul pe umeri? Sau e suficient că ți s-a aprins galbenul la semafor?
Postat 27 Noiembrie 2021, 10:46 de KP
Prea mare subvenția
In timp de gigacaloria s-a mărit cu 96%, prețul final la cumpărător doar cu 40%. Înseamnă că primăria a suportat restul de 56%. Prea mult din banii și impozitele mele. Tot o formă de asistență socială e și asta! Cum zicea mai jos și BlackDot...
Postat 27 Noiembrie 2021, 09:37 de Vio_427
Oradea versus Romania
Oradea – 528 lei/gigacalorie – după subvenţii populaţia va plăti – 396 lei / gigacalorie. Cluj – 739 lei / gigacalorie Arad – 758 lei / gigacalorie, după subvenţii populaţia va plăti – 395 lei / gigacalorie. Brașov – 763 lei / gigacalorie Timisoara – 800 lei / gigacalorie, după subvenţii populaţia va plăti – 400 lei / gigacalorie. Bucharest – 986 lei / gigacalorie, după subvenţii populaţia va plăti – 280 lei / gigacalorie. Constanța – 1337 lei / gigacalorie, după subvenţii populaţia va plăti – 450 lei / gigacalorie. >>> Oradea are performanta, cu pretul gigacaloriei la 528. Dar si cea mai mica subventie, pentru ca bugetul local se duce pe fapte bune,borduri,porfir la 200€/mp, care nu suporta taieri,dimpotriva {Primăria se confruntă oricum cu o presiune pe buget după intrarea în vigoare a Ordonanţei 15/2021, care le permite constructorilor să ceară actualizarea tarifelor ca urmare a scumpirii materialelor. "Ajustarea de tarife se va aplica nu doar lucrărilor de investiţii, ci şi celor de reparaţii, ceea ce ne va creşte costurile", zice Florea. Estimativ, lucrările municipalităţii se vor scumpi, numai din acest motiv, cu 80 milioane lei. Bani pe care Primăria nu-i are!} ... Atacul impotriva oradenilor se duce pe multiple planuri,al 2-lea mare front fiind parcarile: [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/parcari-online-la-oradea-se-pregateste-un-sistem-integrat-de-supraveghere-a-parcarilor-163081.html ] al 3-lea fiind ADP-ul. Suntem sub ocupatie fanariota...
Postat 27 Noiembrie 2021, 09:12 de excalibur
http
Site-ul primariei oradea a ramas in evul mediu, nesecurizat, http, iar site-ul destept al bihoreanului ignora link-uri daca nu sunt https. Deci, hotarirea 906/2019 [ www.oradea.ro/hotarari-ale-consiliului-local/privind-aprobarea-studiului-de-fezabilitate-analizei-cost-beneficiu-si-indicatorilor-tehnico-economici-revizui-539-i-pentru-proiectul-rdquo-reabilitarea-sistemului-de-termoficare-urbana-la-nivelul-municipiului-oradea-pentru-perioada-2009-2028-in-scopul-conformarii-la-legisla-539-ia-de-mediu-si-cresterii-eficien-539-ei-energetice-etapa-iii-rdquo-revizia-iii-propus-spre-finan-539-are-in-cadrul-programului-opera-539-ional-infrastructura-mare ] si minunata anexa 4 [ www.oradea.ro/fisiere/module_fisiere/33348/h906_19%20anexa%204.pdf ]. Am fost vinduti de la bun inceput...
Postat 27 Noiembrie 2021, 08:57 de excalibur
SĂRĂCIE
Orasul cu cele mai mici salarii,dar cu cele mai mari biruri.Empatie zero.Acesti boieri moderni ne vând iluzii,dar probabil asta meritam, oricum suntem de vina numai noi .
Postat 27 Noiembrie 2021, 06:32 de Cezarivan
marius_ro
Pe mine nu ma intereseaza like sau unlike, nu fac colectie, in viata mea podul e plin de multumesc si doar atat, am primit unlike si la comentariu odihneasca-se in pace doamne iarta-l , sau cand am urat felicitari pompierilor pt efortul depus. Poti sa dai un like sau unlike la fiecare 5 minute pe acest site, unii de genul CrisDumi aka KP ( e una si aceasi ) au mai multe conturi . Acesti comentatori au ca scop denigrarea, ei nu vad nimic bun din ce face Bolojan, dar eu vad ca orasul meu avanseaza si asta ma intereseaza . Acesti comentatori sunt bolnavi cu capul sau asistati social, tot acestia sunt si impotriva vaccinului, covid, masca, restrictii etc. Ei cred ca se lupta cu sistemul Bill Gates, Bolojan, Musk, Amazon, Johannesburg etc. La ei daca zboara se mananca, problema e ca ei, dupa ce mananca ce zboara se caca in fata casei si apoi te trage de urechi pt ca tu nu ai facut ca ei , si ai tras apa .
Postat 27 Noiembrie 2021, 00:55 de Sandu2100
Amintirile ma chinuiesc...
[ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ieftiniti-incalzirea-noul-cet-aduce-bani-grei-orasului-dar-primarul-bolojan-nu-mareste-subventia-132649.html ] [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/oradea-cea-scumpa-goana-pentru-dezvoltarea-orasului-are-un-pret-tot-mai-mare-pentru-locuitori-139564.html ] [ https://mfe.gov.ro/contractul-de-finantare-pentru-reabilitarea-sistemului-de-termoficare-din-oradea-a-fost-semnat-astazi/ ] IMPORTANT:Iata cum, in 2019, consiliul local oradea, a aprobat hotarirea 906 , "Nr. 906 privind aprobarea Studiului de fezabilitate, Analizei Cost-Beneficiu și indicatorilor tehnico-economici revizuiți pentru proiectul ”Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice - Etapa III” revizia III, propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare" [ ]. Mergeti la anexa4 si veti vedea prognoza,previzionarea tarifelor gigacaloriei livrate catre populatie incepind de la 313.19 in 2019. [ %20anexa%204.pdf ]...Calculate la sutime, ha,ha. Fara criza liberala din 2021. Oradea si-a asumat TARIFE IN TREND CRESCATOR cind a obtinut finantarea.Pentru ca asta e dorinta stapinilor.Slugile nu e normal sa stea la 24 grade.Le ajunge 18.Ca sa pastram planeta curata si lacurile limpezi in elvetia.
Postat 27 Noiembrie 2021, 00:07 de excalibur
De ce s-a scumpit curentul si gazul in Romania?
Sa le luam pe rind: S-a rupt barajul de la vidraru,izvorul muntelui si a secat dunarea; s-a inchis termocentrala de la mintia; furtunile din acest an a dezafectat eolienele din dobrogea iar grindina a lichidat parcurile fotovoltaice. In ce priveste gazul, se pare ca zacamintele romanesti, care asigurau 70-80% din necesarul tarii, au secat, datorita liberalizarii .Prin urmare Omv,Cez,Eon,Enel trebuie sa ne aduca din import curent si gaz, iar transportul e scump. Criza covid a fost impachetata frumos in tot felul de ajutoare si scheme de sprijin.Au fost bani la discretie. Romania,via Orban,citu,Pnl a imprumutat in nestire,dincolo de reglementari ue,fmi,agentii de rating...citat adrian patrusca: "Ce ne așteaptă va fi cumplit. Pentru a-i obliga să se supună, oamenii vor fi loviți cu toate crizele deodată: sanitară, energetică, de aprovizionare. Pierderea locului de muncă și sărăcia vor veni la pachet cu frig, întuneric și foamete.Se vor activa toate mecanismele de îngrozire, dezinformare, învrăjbire și ură.Cine se opune vaccinării forțate și controlului populației va fi etichetat terorist. Iar teroriștii nu merită îndurare.Crăciunul va fi folosit ca armă. Copii plângând și dușmănindu-și părinții că nu se vaccinează. Drumul spre Moșul trece pe la Nenea Doctorul. Urmează patru-cinci luni în care iadul se va revărsa pe pământ cu toate legiunile lui. Peste toate va pluti duhoarea pucioasei și a fricii. Mai ales a fricii.ofensiva statului împotriva cetățeanului, aflată acum în desfășurare în lumea întreagă, nu mai poate dura mult. Ea trebuie tranșată – într-un fel sau altul - în următoarele câteva luni. Probabil până în primăvară. Fie majoritatea zdrobitoare cetățenilor se supune suficient de rapid și intră în hora vaccinării periodice și a „certificatului verde”, astfel încât societatea să nu fie pusă pe butuci și să funcționeze în continuare. Fie se atinge limita suportabilității și rezistența populară se transformă în contraofensivă.„Pandemia reprezintă o fereastră rară, dar ÎNGUSTĂ, de oportunitate, pentru a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră.”...Următoarele patru-cinci luni sunt bătaia Covidului. Aceasta este „fereastra îngustă” pentru Marea Resetare. " incheiat citatele. Halucinez,deci exist
Postat 26 Noiembrie 2021, 22:02 de excalibur
@Sandu2100
Eu sunt curios de ce sunt suparati cei 7 oradeni care pana in momentul asta au dat dislike la postarea ta :) Probabil ar fi preferat sa nu se faca nimic, sa inspire aer cu mireasma de funingine si sa aiba caldura si apa calda cu portia. Sau au doar o frustrare cu Bolojan si si-o exprima prin dislike-uri la orice postare care nu e anti-Bolojan.
Postat 26 Noiembrie 2021, 22:02 de marius_ro
bihooorel
Investitia sa facut pt a nu ajunge in situatia Bucuresti-ului. Daca iti cumperi o masina noua , nu inseamna ca ai costuri de reparatie mai reduse. Subventia la incalzire a fost taiata pt a face loc altor investitii sau pt comfortul nostru. Spre exemplu asta iarna cand afara erau -12 , caloriferele incalzeau la 47 de grade, in casa erau 24°C casa izolata. Bani de la PNL nu am luat niciodata, doar votul meu a mers spre Bolojan, pt faptul ca a scos Oradea la lumina. Tu si altii va plangeti ca niste asistati sociali dar cu intentie, voi nu ati vazut nimic bun facut de Bolojan, va plangeti de orice lucrare facuta. Oare ce ai fi comentat daca nu a fi fost realizata investitia la CET, si aveai caldura ieftina si deloc?
Postat 26 Noiembrie 2021, 19:12 de Sandu2100
396,4 lei + 128,4 = 524 lei
Ne angajasem pe genunchi cind am cumparat racheta si am primit banii de conducte sa ducem gigacaloria la 4-500, conform dorintei UE. Uite ca am reusit...Acu' 2 ani, cind s-a instaurat guvernul meu orban, substituind guvernul viorica dancila,mai apoi intrind in pandemie, ziceam "bine ca nu ne-a prins criza covid cu echipa dancila". Dupa faptele eroice ale pnl,2 ani de marete realizari, cred ca mi-e dor de veorica...P.S. Gigacaloria in bukarest nu se scumpeste, ramine la 164 de lei. Nu conteaza ca costul de productie e 1000 lei, ca tevile sunt sita, bucuresteanul are pe cineva,acolo sus...[ https://www.stiripesurse.ro/alerta-pretul-gigacaloriei-ramane-164-de-lei-in-bucuresti-majorarea-propusa-de-nicusor-dan-nu-este-sustinuta-in-cgmb_2115375.html ] ..."Nicuşor Dan a evidenţiat că, înainte de scumpiri, preţurile în alte oraşe erau cuprinse între 200-280 de lei pe gigacalorie, în condiţiile în care în Bucureşti preţul suportat de populaţie era 164. În prezent, în oraşele care au actualizat preţurile, acestea au valori cuprinde între 350-500 de lei"...Mindru ca sunt oradean
Postat 26 Noiembrie 2021, 18:08 de excalibur
@KP
Eu nu prea inteleg despre ce vorbesti. Pretul la gaz si la energie electrica s-a majorat in toata Europa. Faptul ca a fost construita o noua centrala moderna pe gaz pentru a dezafecta centrala aia pe carbuni care polua infernal nu are nici o treaba cu majorarile. Si chiar daca am fi avut toti centrale proprii, ghici ce... tot am fi platit mult mai mult iarna asta fata de iarna trecuta. Pentru ca e criza de gaz si pretul a sarit in aer.
Postat 26 Noiembrie 2021, 17:44 de marius_ro
Raspuns pentru @Sandu2100
Nu e neaparat problema ca bucurestenii platesc mai putin decat noi, intradevar ei duc lipsa de caldura. Problema ar fi ca noi am investit milioane de euro in acest sistem si totusi platim mai mult decat cei care nu au investit absolut deloc. Noi platim mai mult dupa ce am investit milioane de euro in acest sistem, decat cei care au datorii imense la termoficare. Din pacate trebuie sa punem in balanta salariul oamenilor din orasele care platesc mai mult decat noi. Intradevar sunt multe orase care platesc mai mult gigacaloria chiar si dupa subventionare, dar in toate cazurile salariile din acele orase sunt cu mult peste salariile din orasul nostru. Acum cateva zile scriam un comentariu in care sustineam cu tarie ca va fi o iarna grea pentru oradeni. Bineinteles pentru oradenii simpli care sunt intr-un procent de peste 40% care au salarii de maxim 3.000 lei. Dupa acel comentariu am fost facut asistat social de catre acest “domn” Sandu2100 care primeste bani grei de la PNL Bihor pentru a lasa comentarii favorabile Primariei/CJB. Noi oradenii simpli cu salarii decente vom trece cu greu peste aceasta iarna, in schimb cei care invart banii partidului vor avea o iarna lejera. Rusine “domnului” @Sandu2100 care nu are educatie si jigneste in ultimul hal!
Postat 26 Noiembrie 2021, 16:05 de bihooorel
Blackdot
Ai impresia ca cei care stau la bloc si-au dorit incalzire in sistem centralizat sau subventie de la primarie? Gresit baiatule! Prefer sa am gaz si centrala la bloc (chiar si centrala de scara, in caz ce cele de apartament vor fi interzise) dar sa nu fiu captiv in sistemul capusat al pmo.
Postat 26 Noiembrie 2021, 15:46 de oradeanbihor
Bucuresti
Bucurestenii platesc, ca sa nu aiba caldura
Postat 26 Noiembrie 2021, 15:02 de Sandu2100
396,40 lei/Gcal. Oradea vs. 164,10 lei București.
Aceasta-i moștenirea liberală, lăsată de Johannis, Orban și Câțu pentru România ... aceasta-i moștenirea lăsată de Bolojan pentru Oradea, după 3 mandate de modernizare și retehnologizare a sistemului de termoficare. Dar marea moștenire a PNL pentru tot românul, lăsată cu doar câteva zile înainte de învestirea monstruoasei coaliții numită CNR , este cea de la energia electrică. Oferta serviciului universal a început să curgă. La preluarea puterii absolute de către KWJ și PNL, în urmă cu doi ani, aveam un tarif de 0,64 lei/kw de la Electrica ... de la 1 ianuarie, conform ofertelor online transmise clienților casnici, va fi de aproape 1,5 lei/kw. Asta înseamnă cu adevărat, să prăduiești o țară și să îți bagi joc de un popor. Cinste vouă habarniștilor liberali, ați reușit într-un termen foarte scurt să "îngropați" un neam milenar, care a rezistat atâta vreme doar ca să își vadă sfârșitul, semnat și parafat pe veci chiar ieri, sub sigla PNL+PSD+UDMR.
Postat 26 Noiembrie 2021, 13:24 de KP
@cosmin5z
* Bucurestenii au subventie 65%!!! Adica eu cel care munceste 12 ore pe zi ii plateste caldura celui care vine zilier 2 zile pe saptamana si in rest sta in birt si goleste paharul de tuica!!!
Postat 26 Noiembrie 2021, 13:20 de BlackDot
BRAVO PRIMARIEI PENTRU CA NU DAM SUBVENTII SOCIALE !!!
Foarte bine! De ce sa platesc eu care stau la casa ajutor social pentru Costel de la bloc???? FIECARE SA PLATEASCA ATAT CAT CONSUMA! Cat ai muncit, atat sa primesti! Nu ajutor social!!
Postat 26 Noiembrie 2021, 13:18 de BlackDot
Pret gigacaloria
ENORM....BUCURESTENII PLATESC JUMATATE SI NU AU ASEMENEA CENTRALA SI NICI INVESTITII IN MAGISTRALE SI PCTE TERMICE, DECI CU PIEREDERI MICI PE RETEA.....ATI DAT-O IN BARA CU IDEILE VOASTRE....MAI SI PRODUCEM CURENT CU CENTRALA.....
Postat 26 Noiembrie 2021, 13:01 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5669 RON
  • 1 EUR = 4.975 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON