URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Mai 2024, 08:35

Primarul de Oșorhei, Ioan Gligor: „Am reușit să atragem 70 milioane de euro pentru Oșorhei!”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dragi locuitori ai comunei Oșorhei,

La finalul mandatului meu de primar, vin în fața dumneavoastră să vă prezint câteva dintre realizările echipei mele, proiectele noastre mari de viitor, dar și câteva considerente legate de colaborarea cu dvs. și cu instituțiile statului.

Vă reamintesc, pe scurt, câteva proiecte implementate în această perioadă în comuna Oșorhei: Gazul - finalizat în proporție de 90%, Centura Oșorhei (care va fi dată în folosință în această vară), Inelul Metropolitan, Pasajul de la intrarea în Oșorhei (la care vor începe lucrările), Biblioteca Oșorhei (la care au început, deja, lucrările), centrul de colectare selectivă a deșeurilor. Toate aceste proiecte au fost realizate în strânsă colaborare cu Consiliul Județean Bihor, căruia țin să-i mulțumesc și pe această cale.

De asemenea, am realizat următoarele: sală de sport cu o capacitate de 180 de locuri, capelele din Cheriu și Felcheriu, Piața Oșorhei - construcția va începe în această vară și este dedicată numai producătorilor locali din comuna Oșorhei, Casa de cultură - centru multifuncțional - de asemenea, construcția va începe în acest an și va fi amplasată pe același teren din centrul comunei care se conturează ca un Centru Civic.

Am câștigat și am început implementarea proiectului de introducere a rețelelor de canalizare-apă în Cheriu și Felcheriu, pe străzile din zona Pășunea Oșorhei și pe cele din zona Mini Paradis. Materialele sunt aduse pe teren, iar lucrările încep în aceste zile. Am realizat asfaltări în comună, rigole, șanțuri, trotuare și accesuri curți pe străzile care au toate utilitățile instalate. Am amenajat două parcuri publice la Oșorhei și Cheriu, cu mobilier și instalații de joacă noi, și am realizat un skate park la Oșorhei.

Pentru a suplimenta veniturile comunei și pentru a asigura locuri de muncă, am pus bazele Parcului Industrial Oșorhei. Veniturile de la firmele din acest parc vor consolida bugetul comunei pe termen lung și ne vor permite să facem alte investiții în comună, fie direct, fie ca parte din proiecte europene sau guvernamentale. Parcul are o poziție strategică, fiind legat de Centura Oșorhei, deci e conectat, practic, la Europa, prin legătura cu autostrada. În acest moment toate parcelele din parc sunt alocate, iar firmele încep să ridice construcțiile. Pentru că există cerere din partea firmelor, intenționăm să extindem spațiul pentru firme și vom dubla numărul de parcele pe care le vom scoate la licitație.

Avem mai multe lucrări începute la renovarea unităților de învățământ din comună. Numărul de elevi e în creștere, rezultatele sunt foarte bune la Școala „Aurel Pop”, colaborarea cu conducerea școlii este excelentă, iar elevii au primit și urmează să mai primească atât tehnologie inteligentă, cât și clădiri renovate. În colaborare cu Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean și firmele din Parcul Industrial Oșorhei, intenționăm să înființăm o clasă de meserii direct aplicată necesităților pieței muncii din apropiere.

O altă măsură la care țin mult e asigurarea transportului gratuit pentru pensionari. Am înființat 9 stații de încărcare pentru mașini electrice în satele comunei Oșorhei. Am realizat iluminarea cu lămpi LED a comunei, asigurând o vizibilitate și eficiență energetică net superioare celor existente. Am desfășurat o serie de activități culturale dedicate tuturor confesiunilor, am premiat excelența în școală, am ținut aproape de noi investitorii. Am desfășurat ample acțiuni de igienizare și colectare selectivă, am plantat mii de puieți de arbori.

Am încercat să fim cât mai transparenți și am comunicat oamenilor întreaga activitate a Primăriei Oșorhei.

Iată ce ne propunem în următorul mandat: finalizarea lucrărilor de canalizare și apă pentru toată comuna, extinderea gazului pe toate străzile din comună, asfaltarea străzilor, după instalarea tuturor utilităților, construirea pieței moderne din Oșorhei prin care să încurajăm producătorii locali și consumul produselor locale sănătoase, construirea Casei de Cultură, unde să putem desfășura activități culturale de felul celor inițiate de noi în urmă cu mai mulți ani: concerte de colinde, concerte de pricesne, dar și spectacole de teatru, conferințe, proiecții de film, activități pentru copii, foarte necesare unei comunități de aproape 10.000 de oameni. Biblioteca din Oșorhei este în construcție și o vom dota cu fond nou de carte, dar și cu calculatoare. Avem, deja, prevăzut un curs de inițiere în competențe digitale.

Datorită creșterii numărului populației, a familiilor tinere cu copii, avem un proiect pentru o creșă nouă, modernă, în apropierea sălii de sport. În același loc, intenționăm să construim un bazin de înot, iar cele 3 clădiri să fie înconjurate de o pistă modernă de alergare, din tartan. Pentru că, prin Concursul Internațional de Atelaje, am pus Oșorheiul pe harta sportivă a lumii, am inițiat, împreună cu o localitate din Ungaria, un proiect prin care vom construi un Centru de Echitație modern la Oșorhei. În planul nostru se află amenajarea a două piste de biciclete: una spre Oradea și una, de agrement, spre Băile Felix și Băile 1 Mai.

După 12 ani în care am fost viceprimar și 4 ani de mandat de primar, pot să vă spun că ideea centrală a unei bune administrații este ECHIPA - echipa mea din Primărie, în frunte cu viceprimarul Mihnea Dumitreanu (foto), echipa de consilieri PNL, echipa pe care am făcut-o cu Consiliul Județean Bihor și cu Primăria Municipiului Oradea, colaborarea excelentă cu Instituția Prefectului, cu Inspectoratul Școlar Județean, cu parlamentarii noștri, cu secretarii de stat de la București, cu cei mai buni consultanți. Primarul nu face nimic singur! Colaborarea noastră excelentă și lucrul eficient al instituțiilor statului au dat roade în acest context favorabil, în care am absorbit TOATE FONDURILE POSIBILE.

70 milioane de euro am reușit să atragem pentru Oșorhei!

Cea mai mare mândrie a mea este, însă, faptul că cetățenii din Oșorhei au fost foarte inteligenți și au știut să aleagă o echipă completă la Primărie și la Consiliul Județean, lucru care ne-a permis să realizam toate aceste lucruri.

Doresc să asigur cetățenii comunei Oșorhei că și în viitorul mandat voi depăși punctele notate în oferta electorală, așa cum am făcut-o și în acest prim mandat. Vor apărea foarte multe oportunități, multe surse de finanțare pe care intenționăm să le fructificăm.

Dragi cetățeni, vă rog, în continuare, să fiți inteligenți și să votați în interesul propriu, nu doar primarul, ci și echipa lui de consilieri, care poate aduce la îndeplinire aceste proiecte. Eu vă asigur că am această echipă formată și doresc să continui ce am început pentru noi toți!

Cu considerație,
Primar, Ioan Gligor

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON