URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Pare ciudat, dar creșterea șomajului în Oradea este un semn bun, pe care-l așteptăm de zeci de ani. În ultimele luni s-au închis mai toate fabricile de confecții și pantofi care lucrau în sistem lohn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iunie 2013, 14:37

Primăria securizează certificatele fiscale, pentru a evita falsificările

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Certificatele fiscale eliberate de municipalitate vor fi mai greu de falsificat. "Începând din 17 iunie, vom implementa un sistem de securizare a certificatelor de atestare pentru stingerea creanţelor fiscale, care va consta în aplicarea unui timbru sec pe documentul final pentru a limita posibilităţile de falsificare", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Securizarea certificatului fiscal se va face prin aplicarea unui autocolant care va fi ştanţat în formă de sigiliu, astfel încât să facă remarcat, în relief, pe ambele părţi ale documentului.

Pentru aplicarea timbrului sec, municipalitatea a achiziţionat trei ştanţe la un preţ de 500 lei bucata şi mai multe autocolante. Directorul adjunct al Direcţiei Economice, Sorin Iacob, a făcut în faţa jurnaliştilor o demonstraţie cu privire la modul în care se aplică timbrul sec pe certificatul fiscal, iar în funcţie de dexteritatea funcţionarului, procedura nu prelungeşte eliberarea documentului cu mai mult de două minute.

"Până luni vom înştiinţa toate instituţiile şi entităţile care operează cu astfel de documente, inclusiv notarii şi instituţiile bancare, ca începând din 17 iunie să verifice aplicarea sigiliului, precum şi integritatea acestuia", a declarat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Certificatul fiscal este documentul care atestă creanţele fiscale ale contribuabilului şi este solicitat în cazul înstrăinării de bunuri purtătoare de sarcini fiscale, de la autovehicule şi imobile până la terenuri, sau, în cazul firmelor care se înscriu la licitaţii, pentru a atesta lipsa datoriilor faţă de bugetul local.

Anual municipalitatea eliberează nu mai puţin de 35.000 de certificate fiscale. Taxa este de 20 lei pentru eliberarea documentului pe loc, respectiv de 4 lei în cazul eliberării acestuia în mai mult de 48 de ore. Primăria Oradea este singura municipalitate din ţară care eliberează certificatul fiscal pe loc, iar majoritatea solicitaţilor preferă să plătească taxa mai mare.

În ultimul an municipalitatea a identificat circa 10 cazuri de certificate fiscale false folosite în cadrul unor tranzacţii. Certificatele false sunt folosite de contribuabilii cu datorii pentru a-şi putea înstrăina din bunuri.

Potrivit zvonurilor, pe piaţa neagră, în ţară, un certificat fiscal fals, nesecurizat, se vinde cu 50 lei, în vreme ce un document securizat cu timbru sec, cum va elibera Primăria de săptămâna viitoare, se vinde cu 50 euro. Preţul unui certificat fiscal securizat cu hologramă urcă în schimb la 100 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
IDEOLOGIE morala :RESPECTUL,
ne trebuie cetateni RESPONSABILI care sa aiba o singura IDEOLOGIE morala :RESPECTUL, se poate daca STII si te RESPECTI ca OM !! EU nu inteleg ce te ajuta ca esti prost si HOT ????
Postat 13 Iunie 2013, 08:40 de RESPECT
Frectie la piciorul de lemn
Solutia mi se pare corecta dar doar dupa ce vor recunoaste ca nu pot sau nu vor sa elimine personalul corupt din primarie.
Postat 12 Iunie 2013, 19:49 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7057 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON