URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2020, 19:49

Primăria Oradea va expropria 6,4 hectare de teren pentru amenajarea grădinii urbane Nufărul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea va expropria 6,4 hectare de teren pentru amenajarea viitoarei grădini urbane Nufărul.

Se expropriază!

Consiliul Local a aprobat vineri, cu unanimitate de voturi și fără discuții, indicatorii tehnico-economici ai investiției estimate la 110 milioane lei și coridorul de expropriere al amplasamentului.

Grădina botanică în aer liber va fi amenajată pe o suprafață de 7,6 hectare delimitată de complexul Lotus și Parcul Salca aflată în prezent în degradare.

Având în vedere că municipiul Oradea și Statul Român dețin în zonă doar 0,8 hectare de teren, municipalitatea va trebui să exproprieze circa 20 de proprietari privați pentru a obține amplasamentul necesar viitoarei grădini.

Termenul de execuție finalizare a investiției va fi de 42 de luni, din care lucrările efective vor dura doi ani.

Cu lac și pasarelă suspendată...

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, viitoarea grădină urbană va cuprinde puncte de interes deosebite. Printre acestea se va număra o seră cu plante tropicale, un lac artifical, Orășelul Copiilor cu o clădire acoperită, un turn de belvedere înalt de 27,2 metri și o promenadă suspendată care va lega zona pârâului Peța de cea a parcării magazinului Lidl.

Grădina va cuprinde 15 zone, fiecare cu un specific diferit. Printre acestea se vor număra: Lanul vrăjit (diferite ierburi), Grădina focului (plante cu culori vii), Labirintul parfumat (lavandă), Poiana fermecată (turn cu plante cățărătoare), Nufărul magic (nuferi, plante asiatice), Codrul Crișului (fag și plante specifice zonei), Satul sălciilor (căsuțe din sălcii) și altele.

Studiul de fezabilitate al investiției a fost realizat de o firmă din București cu concursul unor specialiști germani.

Municipalitatea intenționează să finanțeze această investiție printr-o finanțare europeană în următorul exercițiu financiar care va începe în 2021.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Cum a castigat primaria 17.000 de euro!!!
Articol din Bihorstiri, 29.oct.2015: ,,Municipalitatea mai bifează un business cu firma patronată de Teszari Zoltan: un schimb de terenuri prin care, cel puțin scriptic, orașul iese în câlștig. Iar firma RCS/RDS pierde, chipurile, 17.000 de euro în mod voluntar. Este vorba despre un teren aparent necesar pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului amenajării Parcului Salca 3, cel destinat orădenilor care vor să facă sport. Perimetrul oferit de firma lui Teszari are 4.083 de metri pătrați și a fost evaluat la 176.600 de euro (fără TVA). Primăria dă un teren mai mic, de 3.136 mp, în valoare de 129.000 de euro, la care mai adaugă un apartament în Palatul Vulturul Negru, locuința fiind în valoare de 30.600 de euro. Diferența de 17.000 de euro, potrivit materialului care va intra azi în ședința de plen a Consiliului Local Oradea, nu va fi solicitată sub nicio formă de compania cablistă."
Postat 26 Iulie 2020, 05:16 de ili3
@Traian
Si la ciuperca a fost o afacere imobiliara a trebuit acoperita cu un parc. Cat ne costa Mp. de parc? Asta este o intrebare la care inca nu avem raspuns caci se luicreaza la tapsanul verde de 5-6 ani si inca se mai baga bani acolo!
Postat 25 Iulie 2020, 12:23 de scortosul
aici e vorba de altceva
acele terenuri nu sunt mosteniri, ele au fost obtinute prin transferul de terenuri periferice prin metode specifice mafiei imobiliare si aici fiti convinsi ca vor urma procese pentru a recupera cat mai mult, se vor activa aceleasi parghii din justitie prin care s-au transformat terenuri periferice in terenuri langa Lotus, nu e vorba de exproprieri ale oamenilor simpli carora li se ia casa n care au crescut, e doar business imoral care trebuie maximizat, proprietarii de acolo nu au cheltuit nici macar sa curete de ambrozie acele terenuri dar acuma e momentul sa ia potul cel mare prin instanta evident.
Postat 25 Iulie 2020, 11:22 de Traian
Corect daca..
Corect daca despagubirile sunt macar la nivelul pietei+ un coefficient de deranj, obligatie, ...
Postat 25 Iulie 2020, 10:07 de scortosul
Forța majorității, dictatură cu mască
Exproprierea este cuvântul care ar trebui să îți dea coșmaruri, dacă ți-ai obținut proprietatea prin muncă cinstită. În teorie, exproprierea are un temei nobil, proprietatea ta va contribui la propășirea omenirii. Cel puțin asta a stabilit majoritatea consilierilor politici. Ar fi mult mai interesant de știut ce ar avea de zis majoritatea proprietarilor la întrebarea unui referendum: Ați fi dispus să vă fie expropriate bunurile la un preț stabilit de o majoritate politică? Că tot vorbim de omenire și majoritate, cum ar arăta lumea noastră dacă soarta ei ar fi decisă de majoritatea populară dată de Asia (China, India, Pakistan, etc.)? Iar dacă vorbim de propășire, mai ales de propășirea neamului, de ce nu sunt expropriate de bunuri și servicii și firmele de construcții rutiere, astfel încât să nu mai aștepte țara, la nesfârșit, lungul proces al licitațiilor ?!
Postat 25 Iulie 2020, 09:43 de User anonimizat
Ali USR
Nu-ți dai și tu cu părerea :::))))
Postat 24 Iulie 2020, 21:22 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON