URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Ianuarie 2020, 18:01

Primăria Oradea dorește construcţia unui bazin de înot în Ioşia şi a unui complex sportiv în Calea Clujului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali au aprobat marţi, cu unanimitate de voturi, participarea municipalităţii orădene la programele naţionale ale Companiei Naţionale de Investiţii pentru derularea a două proiecte importante în Oradea.

Expropriere pentru sport

Municipalitatea îşi doreşte construirea unui bazin didactic de înot în cartierul Ioşia, pe amplasamentul dintre Arena Antonio Alexe şi Liceul Don Orione, şi a unui complex sportiv pe un amplasament din strada Clujului 202, în spatele terenului de fotbal "Motorul".

Potrivit primarului Ilie Bolojan, în pregătirea celor două investiţii municipalitatea va fi obligată să facă exproprieri pentru eliberarea terenului.

"Vom primi în săptămânile viitoare studiile de fezabilitate ale bazinului de înot şi sălii de sport de la Compania Naţională de Investiţii astfel încât să putem închide procedura de expropriere. Vorbim de terenuri în nişte zone neconstruite, secundare, deci nu ar trebui să fie probleme", a declarat Bolojan în plenul Consiliul Local.

Încălzit cu apă geotermală

Municipalitatea a ales să propună construirea bazinului didactic de înot în spatele arenei Antonio Alexe din raţiuni pragmatice. "Amplasarea bazinului de înot în Ioşia permite încălzirea lui cu apă geotermală în perioada rece, deci cheltuielile cu întreţinerea vor fi reduse", a spus Bolojan.

Potrivit edilului, investiţia va permite municipalităţii extinderea programului de învăţare a înotului derulat în prezent pentru copiii de clasa a doua.

Pentru construcţia bazinului de înot, Primăria va trebui să pună la dispoziţia CNI o suprafaţă de circa 7.800 metri pătraţi, din care deţine în proprietate circa 7.000 metri pătraţi. Diferenţa de circa 920 mp, deţinută de o firmă orădeană, urmează să fie expropriată.

Patru terenuri de fotbal

În ceea ce priveşte viitorul complex sportiv pe care CNI urmează să îl construiască în strada Calea Clujului 202, acesta este prevăzut cu trei terenuri de fotbal noi, un vestiar şi o parcare cu 50 de locuri.

"În paralel, vom reabilita şi terenul existent, astfel ca la încheierea lucrărilor să avem o bază de sport extinsă, de aproximativ 13.000 metri pătraţi", a spus primarul Ilie Bolojan.

Edilul a declarat că îşi doreşte ca lucrările la cele două facilităţi sportive să înceapă încă de anul acesta.

Ambele investiţii ar urma să fie susţinute de CNI, în vreme ce, la fel ca la sala polivalentă cu 5.000 de locuri de lângă Universitate, municipalitatea îşi va asuma amenajarea utilităţilor, a drumurilor de acces şi a parcărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON