URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Martie 2021, 18:30

Primăria Oradea demolează barăcile grănicerilor pentru a face loc viitorului spital de infecţioase (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a început luni demolarea clădirilor parazitare de pe amplasamentul fostei unităţi de grăniceri pentru a face loc viitorului spital de boli infecţioase şi pneumologie din strada Vlădeasa 1.

Potrivit șefului Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa, demolările nu vor afecta, cel puţin în primă instanţă, clădirea fostului manej.

"Deocamdată se lucrează la pregătirea amplasamentului. Firma SMZ, care se ocupă de demolările Primăriei, a început dezafectarea clădirilor parazitare şi evacuarea materialelor şi molozului. Demolările nu vor afecta, cel puţin în această etapă, clădirea fostului manej", a declarat directorul Popa.

Noua clădire, care urmează să fie ridicată din fonduri europene, va prelua secţiile de Boli Infecţioase şi de Pneumologie care în prezent funcţionează în spaţii necorespunzătoare în strada Republicii şi respectiv în strada Izvorului.

Viitorul spital, estimat la 30 milioane euro, ar urma să aibă două secţii de Infecţioase cu câte 50 paturi, plus o rezervă de alte 50 paturi în conservare pentru situaţii epidemice, o secţie de Pneumologie cu 100 paturi şi una cu 30 paturi pentru tratarea bolnavilor TBC.

Viitorul spital va avea, de asemenea, o secţie proprie de Imagistică şi una de Terapie Intensivă.

Terenul, cu o suprafaţă de 3 hectare, necesar construcţiei spitalului a fost pus la dispoziţia municipalităţii de către Consiliul Judeţean Bihor printr-o hotărâre din noiembrie 2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Parazitare sunt din 2006
Din 2006 sunt ale Consiliului județean, ca atare au devenit parazitare în ultimii 15 ani, și nu sunt bărăci, unele sunt foste ateliere specializate în reparații armament mijloace mobilitate și lupta. Sunt curios cum se va rezolva cu manejul, clădire istorica si a 2-a cea mai mare în Europa. Asa ca jurnalistule când vorbești de barăci fii mai documentat, nu pupa ghiulul municipalitatii, fii impartial și nu fi tolomac, fiindcă insulti o istorie. Și a devenit o istorie datorita incompetentei politice.
Postat 23 Martie 2021, 12:32 de Marcelo1989
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON