URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Aprilie 2011, 18:56

Primăria face harta zgomotelor din oraş. Contribuie şi tu!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea propria hartă de zgomot. Primăria a desemnat firma Emviro Consult Bucureşti, în urma unei licitaţii organizate la începutul anului 2010, să realizeze harta de zgomot a oraşului, lucrare în valoare de 91.100 lei fără TVA.

Pentru ca harta să fie completă municipalitatea cere orădenilor să sesizeze zgomotele deranjante din oraş. "Primăria, prin Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Direcţiei Tehnice, solicită cetăţenilor sprijinul în scopul identificării existenţei unor surse de zgomot care contribuie în mod considerabil la producerea zgomotului în municipiul Oradea", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Sesizările se pot expedia pe adresa de email demeter@oradea.ro şi vor trebui să cuprindă date privind numele celui care a făcut sesizarea, data la care a fost expediată, sursa prezumată de zgomot, adresa sau zona din provine gălăgia şi email-ul sau alte date de contact ale petentului.

Să fie linişte!

Conform comunicatului municipalităţii în categoria zgomotelor care pot fi reclamate pentru a fi incluse în documentul la care lucrează firma Emviro Consult SRL nu intră zgomotul generat de persoana expusă, activităţile casnice, vecini, activităţile de la locul de muncă, cel din interiorul mijloacelor de transport în comun precum şi cel generat de activităţile militare din zonele militare.

"Informaţiile furnizate de orădeni vor fi puse la dispoziţia firmei în cadrul întâlnirii din cursul lunii iunie. Conform contractului încheiat cu Primăria, Emvro Consult Bucureşti va trebui să predea până în mai 2013 prima etapă a proiectului în care vor fi cuprinse inclusiv informaţii privind planul de măsuri pentru reducerea nivelului de zgomot din oraş", a declarat pentru BIHOREANUL Emil Benţan, director adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice.

Hartă "pe surse"

Conform Hotărârii de Guvern 321 din 2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiental, toate localităţile cu peste 50.000 de locuitori sunt obligate să îşi finalizeze harta de zgomot înainte de 2014. Hărţile strategice de zgomot pentru Oradea se vor face pentru fiecare dintre cele patru surse: traficul rutier, căile ferate şi căile de rulare ale tramvaielor, aeroport şi aerodrom precum şi zonele industriale.

Prevederile HG 312 se aplică zgomotului ambiental la care este expusă populaţia în zonele construite, parcurile şi grădinile publice, zonele liniştite din spaţii deschise precum şi în apropierea unităţilor de învăţământ, spitalelor şi altor clădiri şi zone sensibile la zgomot.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
densusianu
str. o.densusianu de la scoala de soferi din iosia pina la str .cazaban unde circula tiruri intr-o veselie cu toate ca au zis ca le scoate din oras,dimineata in jur de ora 05 se aud semnalele acustice de trecerea de nivel cu calea ferata,plus pietarii care vin cu marfa si dau desteptarea la toata zona
Postat 06 Aprilie 2011, 09:25 de luky
NM
Vandana pe malul Crisului.Desi as putea sa jur ca nu o sa figureze pe harta. Prietenii stiu de ce...
Postat 05 Aprilie 2011, 11:25 de NM
titlu
Cata galagie fac bisericile care si-au scos toate boxele afara in strada?
Postat 05 Aprilie 2011, 11:21 de nume
/:)
sa vina ei sa masoare decibelii peste tot...dc sa dam noi informatii cand firma e platita pentru asta..marsh
Postat 05 Aprilie 2011, 09:35 de melc fara casa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON