URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Septembrie 2020, 14:42

Prima pistă de pump track din Oradea a fost inaugurată. Vezi cum arată! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima pistă de pump track din Oradea a fost inaugurată, joi, în apropierea magazinului Jumbo din Calea Aradului, unde, de acum, orădenii cu biciclete, trotinete, role sau skateboard-uri vor putea să o folosească gratuit.

Pista cu curbe și denivelări are 93 de metri lungime și o pot folosi în același timp 9 sau 10 persoane. „Circuitul a fost realizat din fibră de sticlă și panouri stratificate din lemn și a costat peste 55.000 de euro”, a explicat, la inaugurare, Bogdan Zgura, reprezentant al firmei Hornbach, care a finanțat proiectul și care va deschide un magazin în Oradea pe 30 septembrie.

Circuitul este special creat pentru bicicliști (inclusiv pentru amatorii de BMX sau dirtbike), skateri, dar și pentru cei care folosesc trotinetele, rolele ori alte vehicule nemotorizate.

Pista va putea fi utilizată inclusiv în sezonul rece, datorită fibrei de sticlă care nu îngheață.

„Prin Direcția Tehnică a Primăriei am amenajat accesul la această pistă și pot să spun că eu, pentru că am testat personal pista, cred va fi foarte folosită de orădeni”, a spus viceprimarul Florin Birta, prezent la eveniment. Acesta a amintit și că municipalitatea va amenaja, până la finalul anului viitor, încă trei piste de pumptrack în Oradea: în parcul Salca, în parcul 1 Decembrie și în zona Sovata.

Câțiva tineri din echipa Zarox Pumpyard (firma care a construit pista) din județul Mureș, au testat apoi circuitul cu un Mountain Bike, un BMX și un skateboard.

„Circuitul este dedicat tuturor, indiferent de vârstă. Din câte am observat eu, nu alunecă și se curăță ușor”, a spus Mihai Fărcaș, unul dintre tineri. 

După demonstrații și trei copii orădeni au mers pentru prima dată pe o astfel de pistă, cu bicicleta și cu o trotinetă.

Circuitul va rămâne la dispoziția doritorilor în apropierea parcării de la magazinul Jumbo și va putea fi folosit gratuit. Atenție, însă, purtarea căștii de protecție este obligatorie.

În România mai există doar trei piste de acest fel, amenajate tot de Zarox Pumpyard. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
o initiativa foarte buna, dar incompleta - unde sunt bancile?
o fapta buna, de petrecere isteata a timpului liber pentru tineri, o combinatie de indemanare si conditie fizica. frumos. primaria ar trebui sa ia in considerare si montarea unor banci (poate si 2-3 mese) de jur imprejurul pistei, in poza apare doar o banca verde. ganditi-va ca vor veni si parinti sau bunici cu copiii de 10-12 ani, doar nu se vor da si ei cu bicicletele pe piste. plus ca trebuie gandita o cismea pentru fiecare astfel de zona, ca poate toaletele ecologice sunt mai costisitoare de intretinut.
Postat 25 Septembrie 2020, 07:29 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON