URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Februarie 2024, 21:33

Prima ediție a Campionatului European de ice-swimming a început la Oradea cu defilarea celor peste 300 de înotători (FOTO/VIDEO)

Prima ediție a Campionatului European de ice-swimming a început la Oradea cu defilarea celor peste 300 de înotători (FOTO/VIDEO) România este reprezentată de un lot de 34 de înotători, coordonați de Paul Georgescu
Prima ediție a Campionatului European de ice-swimming a început la Oradea cu defilarea celor peste 300 de înotători (FOTO/VIDEO) Delegația Belgiei a fost prima prezentată joi seara la Bazinul Olimpic din Oradea, în ajunul Campionatului European de Ice-Swimming
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei 322 de înotători care vor participa în următoarele trei zile la Campionatul European de înot în ape înghețate, desfășurat pentru prima dată în istorie la Oradea, au defilat, joi seara, în jurul Bazinului Olimpic „Ioan Alexandrescu”, pentru a marca începutul acestei competiții. 

Sportivii s-au adunat la bazin înainte de ora 18:00 pentru a trece de controlul medical, a-şi prelua kit-urile de competiţie şi a-şi completa fişele de înscriere.

Imediat ce toate formalităţile au fost încheiate, jurnalistul sportiv bucureştean Vlad Lucian Arhire, care va comenta evenimentul, a prezentat delegaţiile din fiecare ţară.

În aplauzele şi uralele celor câteva zeci de persoane care a venit să îi susţină, membrii delegațiilor din cele 27 de ţări participante s-au aliniat, rând pe rând, în jurul bazinului. 

La deschiderea oficială a campionatului european de la Oradea au participat şi Ram Barkai, preşedintele International Ice Swimming Association, sportivul Paul Georgescu, preşedintele Asociaţiei Sportive Ice Swimming and Open Water din România, preşedintele CSM, Şerban Sere, şi viceprimarul oraşului, Marcel Dragoş.

Delegația Belgiei a fost prima prezentată joi seara, în ajunul Campionatului European

Ei au mulţumit sportivilor că au ales să participe la acest concurs de anduranţă şi le-au urat bun venit la Oradea.

„Eu sunt fost jucător de polo şi actual arbitru şi întotdeauna am fost impresionat de serizozitatea jucătorilor din Oradea. Noi fiind bucureşteni, eram mai aşa şi-aşa, iar ei erau foarte disciplinaţi în timpul antrenamentului şi în timpul meciului. Eu aleg o destinaţie în funcţie de oameni. Nu pot să spun că bucureştenii sunt altfel, dar eu ştiam că aici dacă mi se promite ceva se adevereşte", a spus Paul Georgescu, unul dintre organizatori, întrebat de BIHOREANUL de ce au ales să țină campionatul la Oradea.

Legendele înotului

Belgia, Franţa, Germania, Italia, Turcia, Polonia, Marea Britanie sau Elveţia sunt doar câteva dintre ţările care şi-au trimis înotători la Oradea pentru a participa la Campionatul European de ice-swimming, unde vor participa atât sportivi profesionişti, cât şi amatori.

În concurs vor intra legende ale acestui sport, precum înotătorul bulgar de anduranţă Petar Stoychev, care are 4 prezenţe la Jocurile Olimpice şi este campion mondial şi european în proba de 25 de km, sau germanul Christof Wandratsch, primul campion mondial din istoria ice swimming-ului, şi el campion european în proba de 25 de km.

România are un lot de 34 de înotători, coordonați de Paul Georgescu, primul bărbat din lume care a înotat o "milă îngheţată", adică 1,6 km într-o apă sub 1 grad C în Antarctica, la Cercul Polar de Sud, medaliat cu aur în proba de 500 de metri la Campionatul Mondial de Înot în Ape Îngheţate şi fost recordman mondial de distanţă în ape îngheţate: 3,5 km într-o apă de 4,4 grade.

Orădeni la start

Din echipa ţării noastre fac parte şi trei orădeni. Este vorba despre poloistul echipei CSU Oradea Antonio Alexandrescu, înotătorul amator David Fazekas şi Ovidiu Tirla, antrenor de înot al clubului CSM şi campion mondial la proba de 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de înot în ape îngheţate din 2022. 

"Ne dorim ca totul să iasă bine. Avem în echipă (n.r. a României) doi înotători de bazin foarte buni, colegi cu David Popovici, antrenaţi de Adrian Rădulescu: Andrei Enache, care are deja o experienţă în Franţa pentru că e vicecampion mondial la 200 de metri şi Dragoş Ghile, unul dintre cei mai buni fluturişti din ţară", a menţionat Paul Georgescu.

Sportivii vor avea de trecut probe de înot clasic, pornind de la probele scurte, de 50 metri, în cele patru procedee cunoscute (liber, spate, bras, fluture), 100 m în cele patru procedee, 250 m liber, 500 m liber şi 1.000 m stil liber.

Primele probe încep vineri dimineaţa la bazinul olimpic exterior care a aparținut de Aqupark-ul Nymphaea, fiind ulterior preluat de CSM Oradea. Temperatura apei nu va trece de 5 grade Celsius, iar premierea campionilor va avea loc duminică.

Primul Campionat European de înot în ape îngheţate este organizat de International Ice Swimming Association, Asociaţia Sportivă Ice Swimming and Open Water, Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea şi CSM Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON