URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
10 Iunie 2024, 14:45

Prima demisie după alegerile de duminică: Liderul USR, Cătălin Drulă

Prima demisie după alegerile de duminică: Liderul USR, Cătălin Drulă Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele USR, Cătălin Drulă, și-a anunțat, luni, demisia din funcția de președinte al partidului, pe care o ocupă de aproape doi ani, în urma scorului slab înregistrat la alegerile de duminică. Este prima demisie anunțată în urma celor două scrutinuri - europarlamentare și locale - de duminică.

Potrivit rezultator parțiale la alegerile europarlamentare din 2024 publicate de HotNews, Alianța Dreapta Unită (ADU), din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei, a reușit să obțină doar 8,3%, la alegerile locale (CJ) a strâns 9,72%, iar în țară a obținut doar 9 primării.

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. (...) Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat”, a anunțat Cătălin Drulă, conform Digi24.

Acesta a mai spus că va convoca alegeri pentru conducerea partidului și că ia în calcul ca Dominic Fritz, care a câștigat un nou mandat de primar al Timișoarei, să fie numit interimar.

„E foarte important ca USR să continue, pentru că în această mișcare s-au pus speranțele de modernizare a României”, a mai spus Drulă, adăugând că, în ciuda rezultatului la votul de duminică, și „Alianța Dreapta Unită (sub care cele trei partide s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare și locale - n.r.) trebuie să continue”.

Președintele USR a mai adăugat și că „nu i-a cerut absolut nimeni să plece” și a ținut să dea asigurări că „fiecare membru USR își poate depune candidatura la această cursă”.

El a mai spus, de asemenea, că înțelege că oamenii sunt dezamăgiți de politică și caută soluţii de tipul „Albă ca Zăpada” care „nu există în realitate”.

Drulă a fost întrebat de jurnaliști dacă va candida la alegerile prezidențiale din acest an, așa cum s-a mai vehiculat, și a răspuns că „anul acesta, nu”.

Cătălin Drulă a fost ales preşedinte USR în 10 iulie 2022, după demisia lui Dacian Cioloș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Imi rezerv dreptul de a spune
USR sunt copi care nu au ajuns la PUBERTATE. Prea proști, prea ca la țară.
Postat 10 Iunie 2024, 21:02 de Sandu2100
Aia e la centru
Local, nimic?
Postat 10 Iunie 2024, 19:32 de TomaAlimos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON