URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 August 2024, 09:00

Președintele pedeapsă: Bolojan e nemulțumit de parlamentarii PNL Bihor. Ar cam vrea alții...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai țineți minte cum suna campania împotriva liberalului Ilie Bolojan din 2008, când acesta se pregătea să candideze pentru prima oară la Primăria Oradea? Cea cu „primarul amendă” și cu „primarul pedeapsă”?

Ei, bine, după 16 ani, reputația aceluiași Bolojan devine una de „președinte pedeapsă”, nu pentru orădeni, ci pentru propriii colegi de partid care aspiră la demnități înalte.

Bihorel a aflat că șeful PNL Bihor pregătește pentru săptămâna viitoare o ședință a conducerii filialei în care să prezinte un set de criterii pentru desemnarea viitorilor candidați la Camera Deputaților și Senat din partea organizației, iar asta fiindcă este nemulțumit de parlamentarii încă în funcție, considerând că nu au dat dovadă de maximă eficiență în a propune îmbunătățiri ale legilor.

Asta, chit că și senatorii Arina Moș și Adrian Hatos, și deputații Aurel Căuș, Ioan Cupșa și Kiss Janos au avut în 2020, când au candidat, cu toții girul lui.

Ce-i drept, nu l-au primit ca să odihnească patru ani pe băncile Parlamentului...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sa cinte muzica..!
La Birtin pe magistrala..Caii latra...cainii zboara!
Postat 21 August 2024, 11:59 de grigore
politica judeteana: zero intelectual, strategic si oratoric
in afara de bolojan si cseke, nu exista politicieni cat de cat credibili in judet. iar femeile liberale si psd-iste sunt o gluma proasta (poate mai putin doamna chereches) din pacate, la fel ca univ oradea, dealul ciuperca si aeroportul.
Postat 20 August 2024, 20:06 de roger
O fi fost promotie...KP
pentru că eu auzisem că în urmă cu vreo 10 ani era 100.000 Euro tariful. Dar poate fluctuează promoțiile ca la Lidl, când și când. 50.000 oricum e la preț de Parkside. Poate primești și 2 acumulatori să te țină mai mult conectat la scaun. Oricum se recuperează rapid investiția, vedem baronii în fiecare județ.
Postat 20 August 2024, 16:51 de georgemarian
Slavă
Domnului!M-am temut că vrea mai mulți!
Postat 20 August 2024, 15:24 de nealiniat
Bufonul birtinez nu se dezice de la lipsa de caracter.
Evident că parlamentarii liberali sunt de o rară penebilitate și ignoranță în materie legislativă. Doar că, Bolojan este unicul care i-a selectat, peste rând și neținând cont de experiența politică și implicarea în activitatea generală de partid. Motivele au fost pur de imagine, cei trimiși în Parlament din 2008 încoace neavând nicio activitate politică anterioară ... selecția făcându-se strict pe bani. Cine nu știe, e bine să afle că un post de parlamentar pleacă de la 50.000 Euro. Dai banii și nu ai probleme cu șeful de partid. Nu-i dai pe toți ... pleci cu prima ocazie și reintri în anonimat. Așa că, Bolojan a gestionat tot ce ține de aleșii liberali ai Bihorului și nu poate invoca, la final de mandat pentru deputați și senatori, că nu sunt buni. Bolojan n-are decât să se pună singur pe listă și să devină parlamentar, dacă vrea să ne arate cât e de deștept. Dar el nu vrea, pentru că respectă zicala cu "mai bine fruntaș în satul tău, decât codaș la oraș" și vrea două lucruri acum. Unul ține de banii pe care i-ar plusa d.p.v. al cuantumului de la eventuali noi aleși, al doilea de faptul că, la București, s-ar face de râs cu habarnismul ce îl caracterizează și tot norodul s-ar prinde ce neam de traistă a fost, este și va fi.
Postat 20 August 2024, 12:57 de KP
Nemultumit pe buna dreptate!
Fara suparare, dar ce asteptari avea de la Universitarii pusi? Pe Mos nici nu merita sa o amintim.
Postat 20 August 2024, 09:35 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON