URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iunie 2024, 16:26

Preşedintele executiv al AMT, Csomortányi István, vrea repetarea alegerilor pentru Primăria Săcueni: „A fost fraudă”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele AMT, Csomortányi István, vrea repetarea alegerilor pentru Primăria Săcueni, unde actualul edil UDMR, Béres Csaba, a câştigat un nou mandat cu 1 vot diferenţă faţă de contracandidatul de la AMT, Boros Dávid.

„Cerem UDMR să ia măsuri şi să-l oblige pe acest primar care a câştigat fraudulos să-şi dea demisia. Să se repete scrutinul, iar decizia să o ia populaţia”, a declarat Csomortányi István (foto stânga) într-o conferinţă de presă organizată marţi la sediul Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT), alături de candidatul formaţiunii la Primăria Săcueni, Boros Dávid (foto dreapta).

În vârstă de 33 ani şi inginer agricol de profesie, Boros candidase şi în 2020, ca independent, nemulţumit de modul în care sunt trataţi contribuabilii de actualul primar.

(Angajații primăriei - n.r.) îşi bat joc de oamenii simpli, îi ignoră, îi repezesc, nu răspund la cereri. Şi e doar o problemă. În oraş nu sunt locuri de muncă, dar Parcul Industrial, predat în 2020, e gol. Apa potabilă nu e potabilă, dar o plătim mai scump ca orădenii. Reţelele de apă şi canalizare sunt vechi, drumurile din oraş sunt sparte”, a exemplificat Boros.

Să ia poziţie

Despre modul în care au decurs alegerile din 9 iunie, numărarea și apoi renumărarea voturilor din Săcueni, atât Boros cât şi Csomortányi sunt convinşi că a fost „o fraudă” care a fost orchestrată de susţinătorii edilului UDMR din Săcueni. „A fost o campanie foarte grea. Au fost sesizări despre persoane care au vrut să dea mită electorală, au fost ameninţări în coloniile de romi din partea actualului edil, că le taie ajutorul social, apa, că le dărâmă casele, în ziua alegerilor au introdus microbuze ca să-i aducă la vot pe oamenii din anumite cartiere”, a declarat liderul AMT.

Problemele mai mari au început după închiderea urnelor, după cum a relatat şi BIHOREANUL. Deşi la prima numărare a voturilor, candidatul AMT pentru funcţia de primar al oraşului Săcueni, Boros Dávid, avea un avans de 9 voturi, după renumărarea cerută de primarul UDMR Béres Csaba, în trei secţii de votare, rezultatul s-a schimbat spectaculos, edilul trecând pe primul loc, cu un singur vot diferență.

„De aceea consider că liderii UDMR Bihor ar trebui să ia o poziţie şi să-i ceară primarului Béres Csaba să se retragă", declară preşedintele executiv al AMT. 

Primar fără încredere

De cealaltă parte, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön, susţine că primarul din Săcueni nu ar putea să-şi dea demisia pentru simplul motiv că se află încă în exercitarea mandatului câştigat în 2020, care este unul legitim. "Dl Csomortányi ar trebui să ştie legea. Noul mandat al primarilor începe în octombrie. Nu poţi să-ţi dai demisia dacă nu eşti în funcţie", a declarat Szabó BIHOREANULUI.

Pe de altă parte, liderul UDMR admite că locuitorii din Săcueni şi-au pierdut încrederea în actualul primar, Béres Csaba, în condiţiile în care edilul, care se află la al patrulea mandat, a primit mai puţine voturi decât candidaţii UDMR pentru Consiliul Local (adică 46,67% față de 55,97%).

"Da, există a pierdere a credibilităţii. Însă UDMR ştie să-şi regleze relaţia cu electoratul, acest lucru se va întâmpla şi în Săcueni. Cu siguranţă nu se poate să avem o diferenţă atât de mare între încrederea pentru UDMR şi încrederea în primar", a spus preşedintele executiv al UDMR Bihor, refuzând să intre în amănunte.

Până în prezent, rezultatele finale oficiale ale alegerilor din Bihor nu au fost publicate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Online
Nu inteleg un lucru de ce nu se poate vota online? ca nu e safe ar veni raspunsul politicienilor. Se fac transferuri online de miliarde / zi, ora, si este sigur, iar un amarat de vot nu este. Nu s-ar ajunge pana aici. Dar sunt sigur ca nici un partid nu ar accepta, ca nu se pot fura voturile. Asa ca de data asta ati ramas sub linie, ca ceilalti au fost mai smecheri cu un vot.
Postat 19 Iunie 2024, 13:36 de Hoppmester
Oare...?
Oare de ce nu-l intreaba nimeni pe acest Csomortányi, de unde scoate sute de mii de euro sa cumpere terenuri ?
Postat 18 Iunie 2024, 19:36 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON