URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Februarie 2024, 12:25

Prefectura Bihor: mai puține fapte penale în școlile din județ la finele anului trecut. Violențe, dar și consum de droguri

Prefectura Bihor: mai puține fapte penale în școlile din județ la finele anului trecut. Violențe, dar și consum de droguri foto generic, arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În baza unei monitorizări a activităților Inspectoratului de Poliție Județean privind siguranța elevilor în școlile din județ, Prefectura Bihor afirmă că numărul faptelor penale săvârșite în aceste unități a scăzut în perioada septembrie - decembrie 2023 cu 20% față de aceeași perioadă a anului precedent. Majoritatea infracțiunilor comise în perimetrul școlilor au vizat acte de violență, inclusiv o tentativă de omor, dar au fost consemnate și cazuri de consum de droguri.   

Potrivit unui comunicat dat publicității de Prefectură în cursul zilei de joi, instituția a solicitat primăriilor din județ, 101 la număr, precum și instituțiilor cu atribuții în acest domeniu, adică IPJ Bihor, Inspectoratului Județean de Jandarmerie și Poliției Locale, o raportare privind gradul de siguranță din școli, pentru „realizarea unei analize integrate în cadrul Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru siguranța școlară la nivelul județului”.

Din raport reiese că în Bihor, din totalul celor 716 unități de învățământ preuniversitar, în cazul a 692 școli siguranța este în responsabilitatea Poliției, în 13 în cea a Jandarmeriei și în 11 unități în responsabilitatea poliției locale.

În perioada septembrie - decembrie 2023, arată Prefectura în baza raportului, în școlile din Bihor „au fost înregistrate în total 20 de fapte de natură penală, în scădere comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent” (septembrie - decembrie 2022), când au fost consemnate 25 de infracțiuni, așadar cu 20% mai mult.

„Cele mai frecvente infracțiuni sunt lovirea sau alte violențe, totalizând 13 fapte din cele 20”, arată Prefectura Bihor, cu precizarea că, deși în perioada de la finele anului trecut infracționalitatea în școlile din județ a scăzut, a fost înregistrat „un eveniment grav, respectiv o infracțiune de tentativă de omor”, în incinta Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea.

Totodată, raportul IPJ mai arată că în amintitul interval de timp au fost înregistrate doar 3 cazuri de consum de droguri, fără ca în comunicat să fie specificat în care școli au fost depistate aceste trei cazuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON