URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 01 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Noiembrie 2020, 12:24

Prefectura Bihor: 291 de cazuri confirmate cu Covid-19 în judeţ în ultimele 24 de ore. Bilanţul decedaţilor a ajuns la 259

Prefectura Bihor: 291 de cazuri confirmate cu Covid-19 în judeţ în ultimele 24 de ore. Bilanţul decedaţilor a ajuns la 259 foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premieră în modul de raportare a infectărilor cu coronavirus în Bihor. Prefectul Dumitru Ţiplea a anunţat, sâmbătă, pentru prima oară într-un comunicat oficial, numărul persoanelor confirmate în ultimele 24 de ore, dar şi cel al decedaţior, la nivel local.

Potrivit comunicatului, până sâmbătă dimineaţă, la ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel judeţean, în ultimele 24 de ore au existat 291 cazuri nou confirmate cu Covid. Sâmbătă dimineaţă, erau 467 persoane internate, iar numărul vindecaţilor a ajuns la 5.022 de la începutul pandemiei (cu 155 mai mulţi decât vineri).

De asemenea, bilanţul total al persoanelor decedate a ajuns la 259, de la începutul pandemiei, fapt ce arată că în ultima zi au mai fost consemnate încă 5 decese.

Pe de altă parte, comunicatul mai arată că, sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea, de joi dimineaţă de la ora 8, până sâmbătă la aceeaşi oră, echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 2.351 de persoane carantinate şi 2.158 de persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare în 271 societăţi comerciale şi 131 mijloace de transport în comun.

"În urma controalelor au fost aplicate 412 de sancţiuni contravenţionale, din care 169 cu avertisment scris şi 243 cu amenzi în valoare de 117.975 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.

"Eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, şi care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenţie: purtarea măştii, respectarea distanţei şi aplicarea normelor de igienă elementară. Autorităţile pot să depăşi acest impas doar cu sprijinul cetăţenilor. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, şi ne-am dori cât mai repede, la vieţile noastre normale. Adresez mulţumiri şi pe această cale tuturor bihorenilor care respectă regulile sanitare şi măsurile de prevenţie!", a transmis prefectul Ţiplea.

UPDATE: Bihorul, pe locul 5 în ţară

Bihorul se numără printre judeţele fruntaşe în ce priveşte numărul de infectări cu Covid-19 raportat la mia de locuitori. Sâmbătă, incidenţa cazurilor Covid-19 a ajuns la 5,25, judeţul nostru ocupând astfel locul 5 în ţară după cum arată raportarea Grupului de Comunicare Strategică. Spre deosebire de autorităţile locale, GCS afirmă că în judeţ s-au înregistrat mai multe cazuri, 370, însă o parte dintre acestea sunt, de fapt reportate, de zilele trecute, când GCS anunţa mai puţine, cel mai probabil pentru că nu fuseseră prelucrate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dezastrul e chiar mai mare, dar nu-l vedem clar!
De un an, pnl, prin miniştrii/prefectii/expertii/etc săi, conduce sănătatea din România! Pandemia este gestionată haotic, ineficient, iar rezultatele se văd în numărul infectărilor. Rata de incidență crește galopant de la o zi la alta, deși numărul testelor realizate zilnic bate pasul pe loc cam de o lună. Altfel spus, virusul e tot mai prezent chiar dacă guvernul face efoturi notabile să nu-l caute. În ciuda promisiunilor făcute atât de premierul Orban, cât și de președintele Iohannis, capacitatea de testare n-a crescut semnificativ. România realizează de o lună în jur de 30.000 de teste, cu unele vârfuri accidentale explicabile prin creșterea numărului de teste la cerere, nu pentru că ar fi testate mai multe definiții de caz.
Postat 08 Noiembrie 2020, 12:01 de ili3
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON