URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2012, 13:14

Prefectul îl acuză pe liberalul Cornel Popa că a încercat să mobilizeze galeria FC Bihor la proteste

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Civilizaţi

Pentru prima oară de la izbucnirea protestelor antiprezidenţiale, antiguvernamentale şi anti-PDL, prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a ieşit într-o conferinţă de presă pentru a se pronunţa cu privire la manifestaţiile care au avut loc în Capitală şi în Oradea, recunoscând indirect că acestea au loc din cauza nemulţumirilor populaţiei, dar şi pentru a acuza opoziţia că le alimentează.

"Aşa cum spunea şi premierul Emil Boc, manifestaţiile se pot desfăşura în cadrul statului de drept, şi de aceea mă bucur că Jandarmeria şi-a făcut datoria, oprindu-i pe turbulenţi sau, cred că nu greşesc, iresponsabili", a spus prefectul Ghilea, referindu-se la manifestaţiile din Bucureşti.

În ce priveşte protestele din Oradea, prefectul a salutat caracterul lor paşnic, şi a spus că se bucură că "orădenii şi bihorenii au dat dovadă de civilizaţie", motiv pentru care nici nu a fost amendat niciun participant la manifestaţii, chiar dacă ele nu au fost autorizate.

Liberalul Popa, demascat!

"Nu pot să am aceeaşi apreciere la adresa unor forţe politice care încearcă să folosească aceste proteste în scopuri politice. Nu e niciun secret pentru nimeni că unii membri ai PNL au participat la aceste proteste", a spus prefectul Gavrilă Ghilea, după care l-a acuzat în mod direct pe preşedintele PNL că a încercat să mobilizeze galeria FC Bihor pentru a spori rândurile manifestanţilor.

"S-a încercat chiar aducerea galeriei FC Bihor, dar nu s-a reuşit mare lucru", a afirmat prefectul, după care - întrebat fiind de către cine "s-a încercat" - l-a arătat cu degetul pe Cornel Popa, liderul PNL Bihor, spunând că "domnul Popa a fost văzut lângă ei". Mai departe, pentru că jurnaliştii l-au întrebat dacă Prefectura, Jandarmeria, Poliţia sau alte servicii ale statului deţin probe sau indicii în acest sens, Ghilea a răspuns, lapidar, că "da".

În fine, întrebat de ce - în aceste condiţii - preşedintele PNL nu a fost amendat pentru că ar fi mobilizat un grup de persoane la un miting neautorizat, prefectul a recunoscut că "nu i-am întrebat" (n.r. - pe reprezentanţii acestor structuri).

Galeria FC Bihor, "fără antecedente"

În aceeaşi ordine de idei, întrebat dacă între suporterii FC Bihor văzuţi alături de preşedintele PNL Bihor la mitingul desfăşurat duminică seară în Piaţa Unirii au fost remarcate persoane violente sau agresive, prefectul a spus că asemenea indivizi nu au fost remarcaţi, şi a adăugat că tinerii care ţin cu FC Bihor sunt persoane civilizate, motiv pentru care le transmite felicitări.

"Nu a fost vorba de tineri cu antecedente sau care ar fi generat scandaluri sau pagube, fapt pentru care îi felicit. Suporterii FC Bihor nu pot fi comparaţi cu galeriile de la Steaua, Dinamo sau Rapid", a spus Ghilea, după care s-a referit din nou la liberali, în mod indirect, atenţionând că "a te folosi de forţa şi de vocea străzii este deosebit de tentant, dar şi de periculos".

Nemulţumiţii să meargă la vot!

În finalul comentariului său despre proteste, protestatari şi opoziţie, prefectul Gavrilă Ghilea a amintit că, fiind an electoral, cel mai bine este ca românii care sunt nemulţumiţi de actuala guvernare să se exprime prin vot, la toamnă: "Suntem într-un an electoral şi, cred că dacă ceva nu s-a făcut bine în aceşti ani, atunci trebuie să ne exprimăm nemulţumirea prin vot".

De asemenea, Ghilea a mai afirmat că măsurile luate de PDL şi de Guvernul Boc au fost dureroase, dar necesare, având în vedere că peste tot în lume este criză, şi că aceste măsuri îşi vor arăta roadele pe viitor, dar numai dacă românii vor continua să trăiască "în linişte şi pace". "Cred că este foarte important pentru cetăţeni să trăiască în linişte şi pace. Avantajele măsurilor de austeritate le putem pierde foarte uşor", a spus prefectul.

"În concluzie - a încheiat Ghilea - apelul meu e la raţiune şi la reţinere. Dacă se vor mai face manifestaţii, recomandarea mea este de a se face în temeiul legii, fără violenţă şi fără a produce pagube, fără a crea necazuri şi de o parte şi de alta a celor care se află în stradă".

Deşi, ulterior conferinţei de presă a prefectului, BIHOREANUL a încercat să obţină telefonic un punct de vedere al preşedintelui PNL Bihor, senatorul Cornel Popa nu a putut fi contactat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
OK
@microsoft: esti tare! BRAVO!
Postat 18 Ianuarie 2012, 21:10 de dante
special pt dumneacoastra domnule ghilea si pt domniile sale piticu si cu ghioru si cu cur..a lu base
sunteti niste javre ordinare si veti fi pana la moarte niste javre fara suflet , imi pare rau ca ati ajuns asa de sus si ati uitat de unde ati plecat sunteti niste neneorociti la tomberon cu voi
Postat 18 Ianuarie 2012, 20:27 de microsoft
special pt dumneacoastra domnule ghilea si pt domniile sale piticu si cu ghioru si cu cur..a lu base
Ne-ati furat tarana, ne-ati furat si casa Ne-ati furat ogorul, ne-ati furat si masa Cine sa va ierte, cine sa se indure ? Apa sa va deie, vorbe sa va spuie Cine sa va ierte, cine sa se indure Apa sa va deie, vorbe sa va spuie Tu generatia mea priveste inainte Nu mai crede vorbe si nici juraminte Prea luptara Stefan pentru acest pamant Prea de tineri fratii se dusera-n mormant Om hain la suflet ce ne narui tara Unde-ti este mila cand ne vezi povara? Cand iti vezi poporul trist si-nlacrimat cum l-ai privi pe Stefan de-ar fi inviat? Sa intelegi pagane ce vrem sa-ti vorbim In noi oricum ramane dorinta sa traim Nu ne inchide gura cand noi vorbim in cor Ca lege sa ai vocea acestui biet popor
Postat 18 Ianuarie 2012, 20:24 de microsoft
BBC
telegondole*patinoare*sali de sport la sate*parcuri la sate*"autostrazi" de nicaieri spre nicaieri*stadioane in panta*partii pe bolovani si pietre! si pentru ca toate aceste trebuie sa poarte un nume li se va spune simplu: BBC(basescu&boc&cruella)
Postat 17 Ianuarie 2012, 23:22 de dante
”Epoca verde-portocalie”. Ep. ”Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, ...”
”Şi acum priviţi cu spaimă fața noastră sceptic-rece, Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece? Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă, Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă, Azi, când fraza lustruită nu ne poate înșela, Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-așa? Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară, Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară, Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei, Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei! Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire; Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.” [Mihai Eminescu - Scrisoarea a III-a]
Postat 17 Ianuarie 2012, 21:03 de stefan
”Epoca verde-portocalie”. Ep. ”Investiţii necesare.”
I. ”De asemenea, Ghilea a mai afirmat că măsurile luate de PDL şi de Guvernul Boc au fost dureroase, dar necesare, având în vedere că peste tot în lume este criză, şi că aceste măsuri îşi vor arăta roadele pe viitor, dar numai dacă românii vor continua să trăiască "în liniște și pace".” 1. Dle Ghilea: Şi cele 80 milioane de euro investite în dotarea Jandarmeriei, erau absolut necesare? (Radu Mazăre, Primar de Constanţa - 17 ianuarie 2012).
Postat 17 Ianuarie 2012, 20:58 de stefan
demiterea TRAIAN BASSESCU!
HAI Romania! TRAIAN BASESCU tine de trecut! DISPRET, DISPRET pentru acest PORCAR care spala banii publici in familie, dispret pentru PDL banda de hotii care fura banul publiccc, dispret pentru o ROmania distrusa ! VREM O ROMANIE NOUA , vrem REMANIERE!
Postat 17 Ianuarie 2012, 20:58 de demiterea BOC!
Bravo
Felicitari baietilor de la FC BIHOR!Rusine celor ce ieri iau criticat,iar azi ii lauda!
Postat 17 Ianuarie 2012, 19:30 de Nesemnificativ
Rusine, doctore Arafat!
Saracia va invinge frica, iar cei din strada vor face jonctiunea la urnele de vot cu cei din fata televizoarelor. Numai asa vom avea cu totii de castigat. Numai Dumnezeu merita respect! In rest, gunoaie umane care tradeaza ceea ce este mai de pret in aceasta lume, INCREDEREA. Rusine, doctore Arafat!
Postat 17 Ianuarie 2012, 17:06 de SAFE
Ghilea
Paraciosul! Gradinita,grupa mica
Postat 17 Ianuarie 2012, 15:09 de oradean
penibilule
Ghilea, te cam bagi in seama aiurea. Vezi ca sursa ta Nicu Gheorghita te dezinformeaza si te faci cu kaka pe la gura de ce debitezi. Galeria Peluza Nord Oradea este INDEPENDENTA si APOLITICA , orice asociere cu terte persoane publice tinand de domeniul SF. Daca noi ne-am adunat in centru, si orice al om a stat sau a trecut pe langa noi, inseamna ca ne-au manipulat ?! Daca masina Jandarmeriei era langa noi, inseamna ca Jandarmii au protestat impreuna cu noi ?! Daca un pompier, doctor, militar etc statea langa noi, inseamna ca toate institutiile erau alaturi de noi ?! Logica de copil oligofren , doar un sublerist cu 3 clase ca tine poate gandi asta.. Inainte de a improsca tu cu noroi, mai bine ai vedea cat esti tu de mangit si cum ai ajuns tu in acea functie, nebunule. E ROMANIA, E TARA NOASTRA SI NE PISAM PE "PORTOCALA" VOASTRA !
Postat 17 Ianuarie 2012, 14:47 de membru galerie
SINE IRA ET STUDIO!
Prefectul Ghilea se face ca iese la rampa. Omul se face ca il acuza pe Cornel Popa ca a instigat galeria minuscula a lui FC Bihor sa vina la pseudomanifestatia din Oradea. Daca mai era cazul, din nou prefectul da cu batul in balta.Adica vrea sa dea bine in ochii sefilor de la Buc ca apara Guvernul. Dar cum il apara, ca in doi ani de cand e pe functie a fost singurul prefect din tara care nu a sustinut deloc Guvernul. Pe de alta parte, mimeaza ca il ataca pe Popa. Ar trebui sa retinem ca in Bihor sefii partidelor sunt toti pe aceeasi mana: Kiss,Mang,Popa,Seremi si Ghilea! Adica nimic nu se poate intampla bun atata timp cat blatul politic e in floare. In incheiere, prefectul ar trebui sa retina ca el nu recomanda ca manifestatiile sa fie in temeiul legii, CI CERE IMPERATIV acest lucru! Legea e lege! Dar prefectul e prea slab sa fie hotarat. QUI ROGAT NON ERRAT!
Postat 17 Ianuarie 2012, 14:45 de Tarabostes Dacus
Ori e prefect, ori sa plece !
Prefectul e responsabil (impreuna cu structurile din subordinea sa) de ordinea din judet. Daca nu o poate mentine, sa mearga la plimbare ! Cei ce vor sa urle in strada, foarte bine, s-o faca ! Cand devin violenti jandarmii sa-i rupa cu bastoanele si daca jandarmii i-au tocat cum trebuie sa fie recompensati cu avansari/prime/etc. Acum a incepe sa te plangi precum in povestea cu drobul de sare, denota slabiciune (si nu numai !). Da' cine-i stie prefectului ,,datele personale'' nu inceteaza sa se mire cum a ajuns un astfel de...la un asemenea rang !
Postat 17 Ianuarie 2012, 14:42 de .
Activitate serioasa, nu gluma!
Trebuie sa zica si el ceva, nu? ca doar n-o sa taca din gura cand toti au cate o parere personala.El sa nu aiba nici o parere? Zi-i Ghilea, ca oricum nu te asculta nimeni, nici macar tu insuti. He, he, ce-mi plac glumele mele!
Postat 17 Ianuarie 2012, 13:52 de pedeleleu
Dezinformare
Cei din galeria FC Bihor nu pot fi manipulati de niste politicieni, indiferent de partidul din care fac parte politicienii respectivi ! Gheorghita se lasa "manipulat" pentru un mic si o bere, dar nu mai e cazul !
Postat 17 Ianuarie 2012, 13:52 de FC Bihor
bineinteles
pai bineinteles , toate relele din tara incearca sa se arunce asupra galeriilor. daca se dadeau cu pietre si la noi, galeria lui FC Bihor ar fi fost de vina. Pai frate , stai ca nu e asa. De cand au plecat rebelii nu mai se pot manipula galeriile pe la noi. felicitari baietilor astora .
Postat 17 Ianuarie 2012, 13:41 de eu
pnl
aiurea,nu are nici o logica ce face pnl,in loc sa se fereasca de manifestari si sa demonstreze ca in oradea unde este la conducere pnl oradeni o duc un pic mai bine,vine si fac demonstrati ca e de rau si sub conducerea pnl-ista,isi fura singuri caciula,chiar daca demonstratiile sunt anti guvernamentale,altii privesc asta ca pe un lucru fara noima.
Postat 17 Ianuarie 2012, 13:34 de el ea ei noi
sa mori tu?
chiar asa? dar cine este cel(cea) care l-a vazut pe cornel popa intr-o astfel de companie? ca spre exmplu EU(dar nu numai)AM VAZUT FOTOGRAFII CU GALERIA LUI DINAMO CONDUSA DE ELIAS BUCURECI LA CONGRESUL UNPR SI AM VAZUT O FOTOGRAFIE CU ACELASI ELIAS IN P-TA UNIVERSITATII! Nea ghilea, stii cam ce ar fi UNPR in opinia mea(si nu numai)? "Bratul inarmat al PDL
Postat 17 Ianuarie 2012, 13:24 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON